Bøger til unge

Forfatterinterview med Steffen Nohr

Forfatterinterview med Steffen Nohr

I morgen den 5. januar udkommer Steffen Nohrs ungdomsbog Radiosignalet. Lær forfatteren bedre at kende, og få et indblik i hans nye roman, som tager os med på en mørk rejse i Det Indiske Ocean.

Hvornår opstod din interesse for at skrive?
Interessen tog fat tilbage i 2004, da jeg lavede en omfattende research på Area 51 i Nevada. Jeg havde fået kendskab til, at der cirkulerede en del afklassificerede dokumenter, der omhandlede militærinstallationen, og som beskrev nogle af dens førhen hemmelige projekter. Jeg kom i kontakt med et netværk af flyentusiaster i USA, som delte ud af deres viden og hjalp med at fremskaffe materiale, og en skare af mennesker, som havde deres daglige gang på egnen uden for militærbasen, og som selv efterforskede sagen. Jeg endte med at bruge næsten fire år på at udarbejde et værk, der én gang for alle skulle gøre op med myterne og de kulørte historier om stedet. Min interesse for at skrive var nu for alvor vakt, og herefter begyndte jeg at skrive fast i den skønlitterære genre og har gjort det lige siden.

Hvordan fik du ideen til Radiosignalet?
Inspirationen til en historie kan komme mange steder fra – lige fra de dagligdagsoplevelser, jeg får via mit arbejde, til de mange bøger og film, jeg omgiver mig med. Mine input er mange, og jeg skriver ofte små tanker og idéer ned på et stykke papir, som jeg senere finder frem igen og arbejder videre på. Herudover læser jeg også en del fagbøger, artikler og blade som fx Illustreret Videnskab, der med jævne mellemrum spinder en god idé i mig, som jeg forsøger at implementere i mine plots. Inspirationen til Radiosignalet kom dog fra en lidt uventet kant, nemlig en drøm, som jeg led under tilbage i 2013 under de to efterårsstorme, Bodil og Allan.

Kan du give os et indblik i din nye bog?
Radiosignalet er en ungdomsroman, som udspiller sig i slutningen af 1950’erne. Den foregår i en tid, hvor verden endnu var stor og uudforsket og fri for mobiltelefoner og internet. Historien handler om en ung mand, der er på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Han stikker af til søs, men ni måneder senere opfanger det fragtskib, han sejler med, et mystisk radiosignal fra en ø, som ikke er opført på noget søkort. Der er tale om et tysk nødsignal fra 1944, og mandskabet beslutter sig for at gå i land for at undersøge sagen nærmere. Herefter breder mystikken sig.

radiosignalet-til-bloggen

Steffen Nohr har tidligere udgivet
Den gemte hemmelighed (2015, YA)
Det forsvundne bibliotek (2014, 2. bind i Anders Kloder-serien)
Dobbeltliv (2013)
Det 14. punkt (2009, 1. bind i Anders Kloder-serien)
Dreamland (2008, fagbog)