5 stærke krimier

Mangler du inspiration til krimilæsningen? Trænger du til et hurtigt læsegys? Med få dage til påskeferie er det tid til at sikre sig de rigtige bøger til at holde fri med. Her er min stak med 5 stærke krimier, der skal med hjem på ferie:

1. Fransk anmelderdarling

ISKOLD

Iskold død er vores nyeste franske krimifund. Vi er i Pyrenæerne, hvor et par arbejdsmænd gør et grufuldt fund. I 2000 meters højde i nærheden af en kraftstation finder de et hestekadaver ophængt i kablet til en svævebane. Hovedet er skåret af.  I et snedækket, koldt og svært fremkommeligt bjerglandskab folder en mørk historie om hævn sig ud.

★★★★★ “Franske Bernard Miniers debutroman er en nervepirrende, underholdende og samfundskritisk krimi.” – Berlingske

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ “Bernard Miniers fortælling for foden af Pyrenæerne er spændende og uhyggelig – og anbefalet.”

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  “En af de vildeste debuter længe, og denne krimi kan faktisk alt det, den sætter sig for: Uhygge, krimi, thriller og mysterium samlet i én iskold pakke.” – Julia Lahme i FEMINA

“Velfungerende krimi med en snigende ondskab, der får spændingen til at stige til rædsel. Kan anbefales til læsere af Pierre Lemaitres Alex samt skandinaviske krimier.” –Booklist

-> Få en smagsprøve på Iskold død her eller find den på bogpriser.dk

2. Lemaitre er læsernes favorit

brudekjolen

Hvis du har læst Alex, Irene og Camille, så skal du have fingre i Brudekjolen: Sophie tror, hun er ved at blive sindssyg. Hun har blackouts, er forvirret og glemsom. Hun er hovedmistænkt i drab og på flugt. I virkeligheden har hun ingen anelse om, at hun er offer for en djævelsk plan…

Pierre Lemaitre var suverænt den forfatter, som flest læsere anbefalede til andre læsere på vores stand på krimimessen i Horsens.

★★★★★ – Berlingske
★★★★★ – Fyens Stiftstidende

Få en smagsprøve på Brudekjolen her eller find den på bogpriser.dk

3. Skræmmende thriller om terror

arven-fra-basra

En irakisk tolk bliver brutalt myrdet i Amman. Ved liget er efterladt en liste med 78 navne på tolke, der har arbejdet for Danmark – en liste, som ISIS-lederen Nasir Fayez seks måneder tidligere har lagt på nettet.

Mogens Blom kender Mellemøsten og konflikterne fra mange år i dansk udenrigstjeneste.  Arven fra Basra er anden bog med efterretningsagent Maiken Tarp – så hvis du endnu ikke har læst Gidsel fra Amman, så kan det anbefales at nuppe begge bøger med på ferie.

♥ ♥ ♥ ♥  “En dramatisk fortælling. Et tankevækkende plot og et påtrængende moralsk problem. Tempoet er godt, heltinden temperamentsfuld og selvrådig. En bog, der er lidt mere end blot spænding.” – Politiken

★★★★ “Effektiv politisk spændingsroman” – Jyllandsposten

★★★★ “Maiken hvirvles ind i en blodig, nådesløs kamp. Ikke en kamp, der kun handler om den ene eller den anden gud, om det ene eller det andet menneskesyn. Men en kamp, der også handler om magt, penge og personlige ambitioner.” – Vejle Amts Folkeblad

★★★★ “Blodige begivenheder med tråde til dansk udenrigspolitik. Mogens Blom behersker suverænt det faktuelle stof, der ligger bag begivenhederne, og han kan strikke et nuanceret og spændende handlingsforløb sammen.” – Henrik Tjalve Dagbladenes Bureau

Få en smagsprøve på Arven fra Basra her eller køb den her.

Læs mere: Forfatter Mogens Blom forklarer, hvorfor konflikter og fjendebilleder er godt thrillerstof

4. Mesterlig dansk krimidebut

Den smukke forside på Krokodillevogteren

Katrine Engberg debuterer med krimien Krokodillevogteren og har skruet et kompliceret og snedigt udtænkt plot sammen. Det involverer blandt andet en pensioneret lektor og hendes unge sanglærer, et lig i lysekronen på Det Kongelige Teater, en noget sammensat skrivegruppe med krimiambitioner, et mystisk dødsfald på Færøerne og en ualmindelig sexet kvinde i Kartoffelrækkerne. Det bliver en sag for kriminalbetjent Jeppe Kørner og hans kollega Anette Werner.

★★★★ “Katrine Engberg krimidebuterer med en effektiv fortælling om svigt, hævn og fortabte børn.” – Berlingske

Du kan finde Krokodillevogteren som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek.

Læs mere: Interview med Katrine Engberg om at debutere som krimiforfatter

5. Svensk uhygge

fotografiet

Ingen ferie uden en svensk krimi: Carina Bergfeldts psykologiske krimi holder læseren i et stramt greb hele vejen. En mand forsvinder sporløst. Hans afsavede hoved bliver fundet i en sø, og i hans hals finder politiet et foto af en kvinde.

Anna Eiler fra politiet i Skövde bliver sat på sagen og grusomme hemmeligheder dukker op til overfladen. Den lokale journalist Julia Almliden, der selv har haft et nærtstående familiemedlems forsvinden tæt inde på livet, bliver involveret, da hun opsøger offerets hustru.

Få en smagsprøve på Fotografiet her eller find den på bogpriser.dk

5 stærke krimier

Du kan finde endnu flere stærke krimier her på siden. Se en liste med de bedste krimibøger til enhver krimifan.

Er lige nu stærkt optaget af boganbefalinger: Hvor får vi dem fra, hvem lytter vi mest til, hvornår får vi den der trang til at få fat i en en bestemt bog straks? Hvor læser vi, hvornår, hvorfor, hvordan? Er dagligt glad for forlagets fantastiske redaktører og ikke mindst forfattere, der udtænker, skriver og redigerer bøger, vi ikke vidste vi ville komme til at elske. Er også født 1977, bor på Amager med mange reoler, en mand og to børn.