Fem perfekte boggaver til konfirmanden

Vores faste gæstebloggere Madeline og Cecilie er 16 år, spiser bøger til aftensmad og kan sagtens huske, hvordan det var at være i konfirmationsalderen. Her giver de fem bud på boggaver til konfirmanden, de selv ville være blevet lykkelige for at se på gavebordet. 


Det store konfirmationsræs er igen i fuld gang, og hvad giver man en dreng eller pige, som er midt i sine mest kræsne år? Det er efterhånden noget tid siden, vi blev konfirmeret, men ikke så længe, at vi ikke ved, hvad der vil falde i god jord hos konfirmanderne. Vi har derfor samlet fem meget forskellige nye udgivelser, som vi selv ville blive glade for, hvis vi skulle konfirmeres nu.

#1 – MOSKITOLAND

Young adult-bøger har mange gange gjort os klogere på at blive ældre, og specielt Moskitoland kan vi varmt anbefale.

Bogen handler om Mim, som tager ud for at finde ud af, hvad der er sket med hendes mor, som hun ikke kan komme i kontakt med. På vejen møder Mim en masse skæve karakterer, som sætter hendes problemer i perspektiv. Moskitoland er en roman som lærer læseren en masse om, hvad der betyder noget i livet.

Moskitoland cover.indd
Moskitoland af David Arnold kan fås som e-bog eller lånes på biblioteket.

#2 – BOLSJOJ

Bogen handler om et sæt tvillinger, Sara og Simon, som danser ballet og har en stor fremtid foran sig indenfor dans. De tager til Bolsjojteatret i Moskva for at deltage i en konkurrence, men Simon forsvinder, og pludselig må Sara kæmpe for alt, hvad hun har: Sit liv, sin bror og sin karriere. Det er en helt igennem nervepirrende roman, som også er rigtig godt skrevet, og alt i alt er den en forfærdelig og frygtelig fornøjelse at læse. Vi vil derfor varmt anbefale Bolsjoj til enhver ung thrilleraspirant.

Bolsjoj_Forside_small
Bolsjoj af Johanne Algren og Merlin P. Mann kan fås hos boghandleren eller bestilles her ->

#3 – BEDSTE VENNER

Denne her nye version af venindebogen, henvender sig til os teenagepiger og ikke til de små børn. Selvom jeg nu går i niende klasse, vil jeg vædde på, at hvis jeg tog denne her bog med i skole, så ville alle mine veninder blive nostalgiske og kæmpe om lov til at skrive i bogen. Det er spørgsmål som ”Hvis jeg vandt en million, ville jeg…” og ”Den rejse, vi ville hygge os mest på, er…”, der spicer bogen op.

Ikke nok med, at Bedste venner binder dig tættere sammen med dine veninder, så styrker den også dit selvværd og hjælper dig med at træffe de svære beslutninger i livet. På hver sjette side i bogen er der gode råd om, hvordan man tackler de svære ting i livet, så som forelskelse og skænderier med vennerne.

Bogen er perfekt til enhver social teenagepige, som gerne vil være endnu tættere med alle sine venner.

En venindebog med gode spørgsmål og plads til skrive om minder, drømme og tanker
Bedste venner af Maise Njor og Lisa Grue kan fås hos boghandleren eller bestilles her ->

#4 –  AUDREYS VERDEN

Lad os lige være ærlige et øjeblik: Vores forældre er søde, men det meste af tiden forstår de altså bare ikke, hvad der foregår. Man kan prøve at informere dem om fordelene ved at være blogger, YouTuber, Instagrammer eller hvad ved jeg men de forstår det ikke. Lige præcis dette bliver sat i fokus på på en ovenud komisk måde i Audreys verden.

Det tog os kun tre dage at køre bogens 375 sider ned. Den er utrolig fængende og kan varmt anbefales til enhver teenagepige, som er træt af sine forældre eller ønsker at læse en anderledes og original kærlighedshistorie.

Audreys verden COVER.indd
Audreys verden af Sophie Kinsella kan fås som e-bog eller lydbog eller lånes på biblioteket.

#5 –  LEGEND

Legend er første bog i en dystopisk trilogi, der kom til Danmark i 2015. Trilogien er fantastisk, og vi vil anbefale den til alle teenagere (både piger og drenge), som ikke kan få nok af dystopiske fremtidssamfund. Sproget og plottet er bare helt fantastisk, og det fik os til at leve os så meget ind i June og Days følelser og dilemmaer.

Legend COVER.indd
Legend af Marie Lu kan fås hos boghandleren eller bestilles her –>

– Madeline og Cecilie