CarlsenPuls Young Adult-romaner

60 uger. 2 forfattere. 1 udfordring. Det her er bogelskernes yndlings-binge lige nu

boris hansen, fantasy, science fiction. dmx, panteon sagaen, panteon, ya, young adult, fiktion, ungdomsbøger, ungdomsbog

Forfatterne Nanna Foss og Boris Hansen tager forfatterlivet til nye højder ved at dokumentere deres rejse fra idé til udgivelse.

Ikke alene forsøger Boris og Nanna at skrive og udgive hver deres bog på bare 60 uger, de deler nemlig også hele processen online igennem opdateringer, vlogs og livestreams, hvor læserne får mulighed for træde ind i en ellers lukket verden.

Forfatterlivet uden filter

60 uger. 2 forfattere. 1 udfordring. Sådan lyder præmissen for Boris og Nannas projekt, men hvordan kommer man på så ambitiøs en idé?

“Nanna og jeg bliver tit stillet de samme spørgsmål, når vi møder vores læsere og holder foredrag rundt omkring i landet: Hvordan skriver man en bog? Hvordan går man fra idé til historie? Og hvordan fungerer alt det med testlæsning og forlag?

På et tidspunkt begyndte vi at diskutere, om man kunne vise hele processen i stedet for bare at prøve at beskrive den.

Altså simpelthen lave en Netflix-agtig serie, der dokumenterer forløbet fra tidlig idé til udgivet roman inklusive alle op- og nedturene undervejs,” forklarer Boris og fortsætter:

”Vi lovede nemlig hinanden, at hvis vi skulle dedikere over et år af vores liv til det her projekt, så skulle vi også være hudløst ærlige hele vejen og ikke prøve at skjule forfatterlivets mindre glamourøse sider.

Og så gav vi os selv den famøse deadline på 60 uger for at tilføje konceptet lidt drama og intensitet.”

Se traileren

LÆS OGSÅ: Ravnenes hvisken er tidens største danske fantasyfænomen

Hver måned gør Boris og Nanna status på hver deres skriveprojekt i en samlet video, der følger dem tæt på. Det er en måde, der inviterer læseren ind i deres verden, men også en måde der er med til at afmystificere forfatterlivet:

“Vi prøver især at gøre op med forestillingen om at forfattere bare går i gang med at skrive, og så arbejder de disciplineret og målrettet, til de er færdige og har en bog i hånden.

Det gør vi ved at dele den personlige tvivl og de mange, mange tilbageslag, men samtidig prøver vi også at vise hvilke triumfer undervejs, der gør kampen værd at kæmpe,” fortæller Boris.

Mange måder at være forfatter på

Boris fortæller også, at mange af dem, der følger med i 60 Uger, binger projektet på linje med deres yndlings-serier:

”De sidder simpelthen klar på klokkeslættet hver måned, når vi lægger en ny episode ud, og det gør de ikke kun for at lære om skriveteknikker eller forfatterlivet, men lige så meget for at finde ud af, hvor Nannas og min historie bevæger sig hen.

Og deres reaktioner på de nye episoder er ofte så intense, at det næsten føles, som om de går endnu mere op i, om vi klarer udfordringen, end vi selv gør.”

View this post on Instagram

BORIS: Så er der vind i håret og vind i ryggen på samme tid. For mens Nanna er taget til én dansk ø for at arbejde baglæns i sin serie ved at nærlæse de udgivne SPEKTRUM-bøger, tager jeg færgen til en anden dansk ø for at arbejde *fremad* i min. . Jeg har nemlig endelig sendt mit kæmpemanus af sted til Carlsen 😱 Og mens jeg alligevel går rundt i en tilstand af konstant frygt og afventer reaktionen fra min nye redaktør, kan jeg lige så godt bruge ventetiden konstruktivt. Derfor kaster jeg mig nu over at catche up på noget af den planlægning af *resten* af DXM-serien, som jeg aldrig nåede helt i mål med (fordi der var noget med en deadline på 60 uger der tvang mig til bare at gå i gang med at skrive …). . Og hvilket bedre sted at færdigudvikle de store linjer i min serie end det sted, hvor jeg sad og grublede over nogle af de samme ting tilbage i Episode 1 for næsten et år siden? Derfor kommer næste episode af @60uger til at byde på et gensyn med Fanø, Danmarks mest stillestående ø — men den kommer også til at byde på tanker om det at planlægge og organisere en kæmpeserie. For ikke at nævne en masse neglebideri over, hvordan dommen fra mit nye forlag lyder, når de engang er færdige med at behandle mit giga-manuskript … . God sommer derude, B. . #borishansen #nannafoss #gyldendal #carlsen #carlsenpuls #forfatterliv #booksterdk #60uger

A post shared by 60 Uger Til Udgivelse (@60uger) on

LÆS OGSÅ: Velkommen i familien, Boris Hansen!

Selvom Boris og Nanna er sammen om projektet, er deres arbejdsgange meget forskellige, og det er også et af seriens vigtige pointer. Af samme grund har de flere gange inviteret forfatterkolleger ind:

“Det har været et centralt dogme fra starten af 60 Uger, at vi gerne vil vise, at der er mange måder at være forfatter på.

Det gør vi selvfølgelig først og fremmest ved at skildre Nannas og min parallelle kamp med romanprojekterne, for vi arbejder ekstremt forskelligt på næsten alle områder.

Men undervejs gik det op for os, at vi kunne gå et skridt længere ved at invitere andre forfattere inden for i seriens univers og få deres vinkler på episodernes forskellige emner.

For eksempel handlede Episode 9 om vejen til forlagskontrakten, og der var det fedt at få hele seks forskellige forfatteres individuelle tilbageblik på blandt andet deres første afslag og deres første udgivelse.

Indtil videre har vi haft gæsteoptrædener af bl.a. Sarah Engell, Ditte Wiese, Malene Sølvsten og Nicole Boyle Rødtnes, og vi er hele tiden på udkig efter flere spændende indspark fra vores kolleger.”

DXM forventes at udkomme på CarlsenPuls i foråret 2021.


Se det første afsnit af 60 Uger

Du kan holde dig opdateret på 60 Uger her, hvor du også kan se alle seriens afsnit.

Om Boris Hansen

Boris Hansen er født i 1981, cand.it. og bor i Aarhus. Hans forfatterkarriere begyndte i 2006 med voksenkrimien Marburg-Eksperimentet. Fra 2012 til 2014 udgav han fantasy-trilogien Den Ældste Myte og senest den anmelderroste Panteon-sagaen.

Når Boris ikke skriver løs på sin næste bog, nørder han dagligt med at udvikle digital underholdning i nyskabende formater.