Carlsen etablerer nyt YA-forlag

Carlsen, Danmarks største forlag for børn og unge, lancerer i efteråret et nyt forlag i forlaget, et såkaldt imprint, som udelukkende skal udgive young adult fiction.

”Der er langt fra forlagets klassiske Pixi-bøger til læseren på 15 år. Vi ved, at langt de fleste YA-romaner, som man tidligere blot kaldte ungdomsromaner, i høj grad også bliver læst at voksne. Vi synes, det nu er tid til at give YA-bøgerne deres egen platform,” siger forlagschef, Christian Bach.

Navnet på det nye imprint og de første udgivelser bliver offentliggjort efter sommerferien. Det drejer sig om YA-litteratur i alle genrer – både oversatte romaner, romaner af kendte danske forfattere og helt nye danske navne. Det nye imprint skal skærpe Carlsens profil på YA-området, opsøge nye samarbejdspartnere og salgskanaler og markedsføre litteraturen på nye måder.

”YA-litteraturen har haft et voksende publikum i Danmark de seneste år, og på Carlsen har vi allerede udgivet mange stærke titler til de unge læsere. Senest har vi haft stor succes med amerikanske Nicola Yoons roman ’Alt eller intet’, danske Malene Sølvstens fantasy-trilogi ’Ravnenes hvisken’ og Sarah Engells barske realistiske romaner “21 måder at dø” og “Hjertet er 1 organ”,” fortæller Christian Bach.

”Vi har allerede etableret stærke kontakter til de bedste amerikanske og britiske agenter, og det samarbejde vil vi trække på i endnu højere grad nu. Og så glæder vi os til at fortsætte med at finde nye danske stemmer,” siger Christian Bach.

” Vi vil have litteraturen derud, hvor de unge er,” siger han: ”Det er målet!”

Se Carlsens mange spændende bøger for unge læsere her: