Bøger til unge Carlsen Uncategorized

Nicola Yoon: Alle skal have lov til at se sig selv som helten i en historie

Nicola Yoon: Alle skal have lov til at se sig selv som helten i en historie

Foto af Sonya Sones

En af sommerens største teenageromancer, Alt eller intet, ramte landets biografsale torsdag den 25. maj. Og der er god grund til både at se filmen og læse bogen, hvis du er til et ordentligt skud kærlighed på den allerbedste fej-benene-væk-under-mig-og-fæld-en-tåre-måde.

Alt eller intet er fortællingen om Madeline, der ikke har forladt sit hus i 17 år, fordi hun lider af en sygdom, der gør, at hvis hun forlader huset… så dør hun. Madeline formår dog at være en ung pige, der har stillet sig tilfreds med sin skæbne. Lige indtil den sortklædte, mystiske Olly flytter ind i nabohuset, og følelser hurtigt begynder at blomstre. Madeline bliver nu stillet overfor spørgsmålet: Er det bedst at eksistere med et langt og trygt liv eller skal man udfordre skæbnen og rent faktisk leve?

En stærk fortælling om kærlighed

Alt eller intet er en fortælling om kærlighed, der vil smelte dit hjerte. Det samme er historien om, hvordan idéen til bogen opstod. Forfatteren til Alt eller intet, Nicola Yoon, udtaler nemlig, at bogen er dedikeret til hendes egen datter.

Da jeg voksede op, så jeg ikke mig selv reflekteret i bøger særlig ofte. Madeline ser ud, som hun gør, fordi min lille pige ser sådan ud. Jeg ønskede, at min datter skulle have muligheden for at se sig selv i medierne. Det er vigtigt, at alle får lov til at se sig selv som helten i en historie.” – Nicola Yoon 

solen er også en stjerne, nicola yoon, alt eller intet, ya books, carlsen, ungdomsbøger

Samtidig inspirerede Nicola Yoons datter hende også til at følge sine egne drømme:

En dag kiggede jeg på min lille pige, da hun kun var få måneder gammel. Jeg vidste, at jeg på et tidspunkt ville fortælle hende, at hun kunne blive alt, hvad hun gerne ville være, og at hun skulle huske at følge sine drømme – og jeg fulgte ikke selv mine.” – Nicola Yoon 

Så selvom Nicola Yoon på det tidspunkt havde en nyfødt derhjemme og en fuldtidskarriere at passe, så begyndte hun at skrive. Skriverier der blev til en bog, og en bog der nu indtager det store lærred i biografer verden over!

Og for bogens inspirationskilde, Nicola Yoons datter, levede filmen Alt eller intet heldigvis op til alle forventninger.

Hun elskede filmen. Hun siger, at Amandla ligner hende på en prik, og at hun er rigtig smuk.” – Nicola Yoon 

Kilde: Bustle


Alt eller intet af Nicola Yoon

En historie om hvad det er, der gør livet værd at leve. Bogen røg direkte ind som nummer 1 på New York Times bestsellerliste og den er solgt til udgivelse i over 34 lande.

solen er også en stjerne, nicola yoon, alt eller intet, ya books, carlsen, ungdomsbøger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>> Få en gratis læseprøve her.

>> Køb bogen her.


Solen er også en stjerne af Nicola Yoon

Nicola Yoon er forfatteren til Solen er også en stjerne, som i stil med Alt eller intet beskæftiger sig med den dybe, altopslugende kærlighed. At den helt store kærlighed kan forandre alting. Bogen er for dig, der elsker Alt eller intet.

Solen er også en stjerne, nicola yoon, alt eller intet, ya books, carlsen, ungdomsbøger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>> Få en gratis læseprøve her.

>> Køb bogen her.