Indefra

5 måder at styrke læselysten på

læselyst bøger læsning lindhardt og ringhof

På engelsk har de et udtryk, der hedder en ‘reading slump‘. Udtrykket betegner den følelse, man får, når man har lyst til at læse, men ikke kan. Enten fordi man ikke kan koncentrere sig, ikke er inspireret til at finde en bog, eller simpelthen ikke kan komme i gang. Det er en følelse, de fleste læseheste kender, og det er en følelse, der kan være svær at komme ud af.

Ikke desto mindre er der dog hjælp forude! Læs med her, hvor du får 5 tips til at styrke læselysten og slippe ud af din reading slump.

Lav en TBR-liste

TBR er en engelsk forkortelse, der dækker over betegnelsen ‘To Be Read’: altså, bøger man gerne vil læse. Hvis du løbende skriver de bøger ned, du gerne vil læse, løber du aldrig tør for inspiration. Og så bliver det måske lidt nemmere at vælge den næste bog i rækken.

Gør bedre brug af Goodreads

Goodreads er en slags Facebook for bogelskere. Og der er meget at gøre derinde. Undersøg dine egne læsestatistikker, lav lister over bøger, skriv anmeldelser – eller læs andre anmeldelser. Meld dig ind i grupper med fans af samme genre eller forfatter som dig og snak med andre om, hvad de læser. Du kan næsten ikke undgå at komme i læsehumør efter en tur på Goodreads!

>> Sådan bruger du Goodreads

Opsøg læseklubber

Læseklubber er forummer, hvor der deles læseglæde og boganbefalinger. Det er desuden også meget motiverende at læse en bog, man skal diskutere med en andre. Find en læseklub der interesserer dig på dit lokale bibliotek eller start din egen.

Er du ikke interesseret i at deltage i en læseklub, kan du stadig bruge dem til inspiration. Undersøg om nogle læseklubber har en læseliste, du kan bruge til din egen læsning – eller spørg nogle medlemmer om, hvilken bog de var særligt begejstrede for.

>> Sådan starter du en læseklub

Find inspiration online

Internettet er fyldt med læseinspiration! Gå på opdagelse på Bookstagram, BookTube eller hos bogbloggere og find en verden af bøger, du kan dykke ned i. Få massevis af boganbefalinger i genrer, der interesserer dig – eller brug blot tiden på at nyde smukke billeder af bøger samt entusiastiske anmeldelser fra ligesindede.

>> Læs om Bookstagram her
>> Læs om BookTube her

Genlæs en yndlingsbog

Når alt andet fejler, og du tilsynladende ikke kan finde noget, du brænder for at læse, kan du altid finde en yndlingsbog frem fra gemmerne. Så er du nemlig garanteret en god læseoplevelse – og en bog, du ved, du kan lide. Gamle bogfavoritter føles næsten som gamle venner, og der er noget hyggeligt ved at finde dem frem igen. Samtidig virker genlæsning ikke helt så uoverskueligt som at finde en ny, ulæst bog, som du ikke aner, om du kan lide.