Guide: Årets stærkeste YA-bøger

Er du ved at strikke årets ønskeliste sammen? Eller mangler du den perfekte gave til din søster, datter, veninde eller kæreste? Så er du kommet til det helt rigtige sted! Vi guider til nogle af de stærkeste young adult-bøger fra 2016. Fra kærlighed til fantasy til rå realisme  der er noget for enhver smag.

For enden af din pegefinger af Kristina Aamand

For enden af din pegefinger er en rå og gribende roman om at blive forelsket i den forkerte og betale prisen for at følge sit hjerte.

17-årige Sheherazade føler sig klemt imellem sin mors forventninger om, at hun skal være en god muslimsk pige, og sine klassekammerater, som lever et helt andet liv. For at holde sig oven vande skriver hun fanzines om de ting, hun oplever som flygtning i Danmark, selvom hendes mor insisterer på, at hun ikke skal skrive, men være læge. Hendes far bakker hende op, men da han bliver indlagt med hjerteproblemer, bliver det sværere for Sheherazade at holde til presset.

Så møder hun den jævnaldrende Thea, og pludselig åbner der sig en helt anden verden. Sheherazade kan ikke lukke øjnene for, at hun er forelsket, men er hun parat til at betale prisen?

screen-shot-2016-11-16-at-10-00-42

Køb For enden af din pegefinger her 

Diabolik af S. J. Kincaid

S. J. Kincaid har taget YA-verden med storm med Diabolik – en hæsblæsende scifi-thriller fuld af action, kærlighed og bedrag. Romanen er en vaskeægte page-turner, og er man først gået i gang, er den umulig at lægge fra sig!

Nemesis er en Diabolik. En genetisk fremstillet bodyguard, der er bundet til sin ejer hele livet. Nemesis ejes af pigen Sedonia Empyrian, der er datter af en magtfuld senator i et intergalaktisk rige, der styres af en gal kejser. Da kejseren befaler, at familien sender Sedonia som garanti for senatorens loyalitet, frygter familien for Sedonias liv, og sender i stedet Nemesis, der skal udgive sig for at være senatorens datter…

Star Wars møder Hunger Games. Det lyder bestemt ikke kedeligt, vel?

dia_burned

Køb Diabolik her

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=JRUqEMRiKnc[/embedyt]

Hvis jeg var din pige af Meredith Russo

Amanda Hardy er den nye pige på skolen. Ligesom alle andre vil hun gerne få nye venner og passe ind. Men Amanda har en hemmelighed. Og hun vil ikke så tæt på nogen, at de risikerer at opdage den. For Amandas hemmelighed er, at hun før hed Andrew…

Hvis jeg var din pige er en af årets vigtigste og mest rørerende romaner om et spændende og aktuelt emne af en forfatter, som selv har oplevet det.

hvis_burned

Find Hvis jeg var din pige som e-bog på f.eks. Saxo.com

Ravnenes hvisken af Malene Sølvsten

Fantasy, krimi og nordiske guder krydser hinanden, da en række bestialske mord viser sig at hænge sammen med en urgammel profeti om verdens undergang. Anne kan se hændelser i fortiden, og en nat genoplever hun et uhyggeligt gammelt mord. En rødhåret pige bliver myrdet og får skåret et runetegn i ryggen. Men kort efter begynder rødhårede piger at blive dræbt på egnen, og tegnet er på dem alle.

Pludselig er den lille by fuld af fremmede. De har mystiske kræfter, og de kredser om Anne, som ikke er vant til at have folk tæt på. Den asatroende Luna, den gudesmukke Mathias og den mystiske Varnar ønsker alle at hjælpe hende. Men er de venner eller fjender? Kan hun stole på sine følelser efter et helt liv alene? Ravnenes hvisken er første bind i en trilogi.

ravn_burned

Du kan finde Ravnenes hvisken 1 som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek. Du kan finde Ravnenes hvisken 2 online her.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=FpHmNu6ZEE0[/embedyt]

Hjertet er 1 organ af Sarah Engell 

Hjertet er 1 organ er en stærk ungdomsroman af Sarah Engell om kærlighed, cutting og kontrol.

Marie går i 1.g, og indtil for nylig var hun en af de dygtigste elever. Nu er hun på vej til at gå under i et selvdestruktivt helvede af cutting og regler, der skal straffe hende for noget, der skete i en garderobe til en fest. Maries hemmelighed truer med at ødelægge hendes perfekte liv, og mens hun kæmper for at holde sandheden skjult, bliver hun forelsket. I en pige.

Den danske forfatter Sarah Engell har skrevet en række ungdomsromaner, bl.a. bestselleren 21 måder at dø. Hjertet er 1 organ er en barsk og ungdomsroman til unge fra 13 år.

hjertet_burned

Køb Hjertet er 1 organ her 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=COSygNHO1dg[/embedyt]

Stadig i tvivl? Bare rolig – du kan finde flere gode bogoplevelser på carlsen.dkYA-bøger, YA-bøger, YA-bøger, YA-bøger, YA-bøger,  Ungdomsbøger.

Ungdomsbøger, ungdomsbøger, ungdomsbøger, ungdomsbøger. 

YA-bøger. Ungdomsbøger.