Fagbøger

Ny bog fra Carolyne Kaddu Rasmussen på vej – Læs mere om Omfavnet af et moderhjerte her

Carolyne Kaddu Rasmussen

Til efteråret er Carolyne Kaddu Rasmussen aktuel med Omfavnet af et moderhjerte, der er en stærk kvindehistorie og fortælling om at være mor, kvinde og at være en del af en familiehistorie.


Mange danskere kender Carolyne Kaddu Rasmussen som mor til komikeren Melvin Kakooza. Carolyne er derudover kendt fra TV og podcast. Hun er vært på podcasten “Soul Sisters” med Michèle Bellaiche, og mange kender hende også fra tv-showet “Helt sort”, som hun laver med sin søn Melvin Kakooza. Ved siden af dette arbejder Caroline Kaddu Rasmussen som sygeplejerske og holder foredrag.

Carolyne Kaddu Rasmussen er også forfatter, og hun har tidligere udgivet bestselleren Hovedet i himlen og fødderne på jorden. Hvis du er en af dem, der læste og elskede bogen, så kan du glæde dig, da Carolyne til efteråret udkommer med en ny bog: Omfavnet af et moderhjerte.

LÆS OGSÅ: Hovedet i himlen og fødderne på jorden er Carolyne Kaddu Rasmussens vilde livshistorie. Smuglæs i bogen her

Omfavnet af et moderhjerte er en fortælling om at være en del af en familiehistorie med både mørke og lyse sider. Carolyne tager på en rejse til sit hjemland Uganda, hvor hun dykker ned i kvinderne i sin families historie, og ser hvordan deres historier trækker tråde tilbage til Carolynes eget liv. Dette er en historie, som hun ønsker at give videre til sine egne døtre, der også selv er blevet mødre.

Omfavnet af et moderhjerte undersøger, hvad mødre betyder for os. Hvilken historie giver de os med? Carolyne Kaddu Rasmussen oplevede selv at mangle sin mor at læne sig op ad, da hun gennemgik en hård periode, da hendes yngste datter Melissa mistede et barn. Her blev det klart, hvor meget hun havde savnet og manglet sin mor efter en alt for tidlig død.

I Carolynes familie har der været stærke kvinder, der har båret sig selv og hele deres familie. Der har været historier om kvinder, der kører safari rally, men også kvinder, der har været nødsaget til at følge samfundets normer. Disse fortællinger har været formende for Carolynes familie. Alt dette og meget mere kan du få dybere indblik i i Omfavnet af et moderhjerte. Bogen er yderligere også gennemillustreret med flotte familiebilleder.

LÆS OGSÅ: Carolyne har mistet, grint og elsket – og nu har hun udgivet en bog om sit liv

I Hovedet i himlen og fødderne på jorden fortalte Carolyne om sin egen historie. Hun fortalte om flugten til Danmark som 21 årig og virkeligheden i at møde en fremmed kultur, hvor mange ting er anderledes. I Omfavnet af et moderhjerte er der også mange personlige historier, men nu ligger hun fokus på mødre og kvinder.
Carolyne Kaddu Rasmussen: Omfavnet af et moderhjerte

Carolyne Kaddu Rasmussen, Omfavnet af et moderhjerte,

Omfavnet af et moderhjerte er en fortælling om at være mor, kvinde og en del af en større familiehistorie med både de lyse og mørke sider. På en rejse til Uganda begynder Carolyne Kaddu Rasmussen at dykke ned i kvindernes i sin families historie. Det er en historie, som trækker røde tråde frem til hendes liv.

For hvad er det, vores mødre betyder for os? Og hvad er det for en historie, de giver os med på vejen? Da den yngste datter, Melissa, mistede et barn og stod midt i den største sorg, oplevede Carolyne at mangle sin egen mor at kunne læne sig op ad.

Da Melissa få måneder efter tabet rejste til Uganda med sine andre børn, spurgte hun Carolyne: “Hvor er mændene henne her i familien?“ I Carolynes barndomshjem var der usagte historier og fortællinger, som ingen kendte til. Fortællinger om stærke kvinder, der bærer sig selv og en hel familie; kvinder, der tager chancer, men også kvinder der er nødsaget til at følge nogle normer, der ikke altid tilgodeser dem. Det er fortællinger, som har været med til at forme hele Carolynes familie.

Du kan købe Omfavnet af et moderhjerte online eller i din nærmeste boghandel fra 22. august.
Mere fra Carolyne Kaddu Rasmussen:

Hovedet i himlen og fødderne på jorden

Carolyne Kaddu Rasmussen,

Mange kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas mor. Nu fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om mødet med en fremmed kultur, hvor mange ting er anderledes, mens noget er meget genkendeligt.

Carolyne er født i Uganda under Idi Amin-tiden og måtte flygte med sin familie til Kenya. Hun forelskede sig i en politiker, som må flygte til Danmark, hvor han får politisk asyl. Da Carolyne et år senere følger efter ham, finder hun sin mand nedbrudt af flugten og af tabet af sin identitet. Men Carolyne er fast besluttet på at slå rødder her med sin familie.

Hun melder sig som besøgsven for Røde Kors og bliver social- og sundhedshjælper. Da ægteskabet senere ender i skilsmisse, starter Carolyne forfra med sine nu fire børn. Hun bliver sygeplejerske og videreuddanner sig med bl.a. en kandidatgrad i sygeplejevidenskab fra Aarhus Universitet.

Du kan købe Hovedet i himlen og fødderne på jorden online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.