Vil du prøve at lave mad med brændenælder? Så er det lige nu, du skal høste! Brændenælden, også kaldet store nælde, er en af vores absolut mest velsmagende og sundeste vilde urter.
–> Claus Meyer præsenterer alt det bedste fra naturens eget spisekammer i den nye, stærkt udvidede udgave af Meyers store naturalmanak med 100 forskellige arter og 75 opskrifter.
Sådan høster du brændenælder
Klip eller skær de små skud og blade af (husk handsker!). Undgå gamle blade og stængler fra året før. Skyl skud og blade, blancher dem, hak dem groft og brug dem i en suppe, omelet eller tærte. Du kan også bruge friske nælder i en pesto eller salat (se opskrift herunder).
Opskrift: Quinoasalat med spinat, brændenælder og feta
4 personer
500 g quinoa
6 håndfulde babyspinat
2 håndfulde brændenældetopskud
2 løg
4 fed hvidløg
Koldpresset olivenolie
1 tsk. dildfrø, knuste
3 spsk. citronsaft
Havsalt
Friskkværnet peber
150 g fårefeta
Kog quinoa som anvist på pakken. Hæld evt. overskydende vand fra , og lad quinoaen køle af.
Skyl spinaten i koldt vand, og slyng den tør, gerne i en salatslynge. Gør det samme med brændenælderne, og hold dem separat. Pil løgene, og hak dem fint. Knus hvidløgene.
Sæt en stor pande over ved lav varme med olivenolie og knuste dildfrø, og tilsæt løg og hvidløg. Sauter løgene til, de er møre, men uden at de tager farve. Kom alle brændenælderne og det meste af spinaten – gem en håndfuld –på panden, og steg i 30 sekunder, til de begynder at falde sammen. Si væden fra.
Vend den kogte quinoa med de sauterede grøntsager, citronsaft, fintrevet citronskal, salt og peber. Lad det køle af til stuetemperatur. Vend de sidste spinatblade i salaten sammen med lidt ekstra citronsaft og olivenolie, salt og peber.
Smuldr fetaen over salaten, lige inden du sætter den på bordet. Velbekomme!
Læs mere om naturens mange lækkerier i den nye udgave af Meyers store naturalmanak. Bogen er inddelt efter forår, sommer, efterår og vinter, så det er lettere at vide, hvad du kan plukke og samle hvornår – og der er selvfølgelig masser af serveringsforslag og opskrifter.
Find bogen hos din boghandler, eller køb den online her.
Vil du prøve at lave mad med brændenælder? Så er det lige nu, du skal høste! Brændenælden, også kaldet store nælde, er en af vores absolut mest velsmagende og sundeste vilde urter.
–> Claus Meyer præsenterer alt det bedste fra naturens eget spisekammer i den nye, stærkt udvidede udgave af Meyers store naturalmanak med 100 forskellige arter og 75 opskrifter.
Sådan høster du brændenælder
Klip eller skær de små skud og blade af (husk handsker!). Undgå gamle blade og stængler fra året før. Skyl skud og blade, blancher dem, hak dem groft og brug dem i en suppe, omelet eller tærte. Du kan også bruge friske nælder i en pesto eller salat (se opskrift herunder).
Opskrift: Quinoasalat med spinat, brændenælder og feta
4 personer
500 g quinoa
6 håndfulde babyspinat
2 håndfulde brændenældetopskud
2 løg
4 fed hvidløg
Koldpresset olivenolie
1 tsk. dildfrø, knuste
3 spsk. citronsaft
Havsalt
Friskkværnet peber
150 g fårefeta
Kog quinoa som anvist på pakken. Hæld evt. overskydende vand fra , og lad quinoaen køle af.
Skyl spinaten i koldt vand, og slyng den tør, gerne i en salatslynge. Gør det samme med brændenælderne, og hold dem separat. Pil løgene, og hak dem fint. Knus hvidløgene.
Sæt en stor pande over ved lav varme med olivenolie og knuste dildfrø, og tilsæt løg og hvidløg. Sauter løgene til, de er møre, men uden at de tager farve. Kom alle brændenælderne og det meste af spinaten – gem en håndfuld –på panden, og steg i 30 sekunder, til de begynder at falde sammen. Si væden fra.
Vend den kogte quinoa med de sauterede grøntsager, citronsaft, fintrevet citronskal, salt og peber. Lad det køle af til stuetemperatur. Vend de sidste spinatblade i salaten sammen med lidt ekstra citronsaft og olivenolie, salt og peber.
Smuldr fetaen over salaten, lige inden du sætter den på bordet. Velbekomme!
Læs mere om naturens mange lækkerier i den nye udgave af Meyers store naturalmanak. Bogen er inddelt efter forår, sommer, efterår og vinter, så det er lettere at vide, hvad du kan plukke og samle hvornår – og der er selvfølgelig masser af serveringsforslag og opskrifter.
Find bogen hos din boghandler, eller køb den online her.
Andre læste også: