Anders Kofoed Bøger om naturen Fagbøger

Quiz | Bliv klogere på hvad DU har til fælles med Jordens dyr

Quiz | Bliv klogere på hvad DU har til fælles med Jordens dyr

Løgnhalse, omsorgsfulde forældre og evolutionære sjuskeløsninger. Menneskedyret har mere til fælles med dyr, end man umiddelbart skulle tro. Bliv klogere på nogle af de utrolige karaktertræk, vi deler med dyr, i denne quiz baseret på bogen Meningen med livet.


Skal man finde mening i livet, skal man forstå det først. Og meget i et menneskeliv er svært at forstå. Men alt giver mening, når man kigger godt efter.

Anders Kofoed, Meningen med livet

LÆS OGSÅ: Anders Kofoed: 2 ting gør menneskedyret unikt. Det ene er vores sprog, det andet er mere overset

Gennem biologen Anders Kofoeds øjne får du hele dit liv. Fra undfangelse til død … og lidt efter. Alle de store øjeblikke og spørgsmål bliver kærligt behandlet og forklaret: Det første kys, hvorfor bliver vi gamle, og hvad sker der, efter vi er døde?

LÆS OGSÅ: Slavehandel, trekantsdramaer og jomfrufødsler: Der mangler ikke drama i Anders Kofoeds store bog om naturen

Quiz med her og se de mange overraskende og finurlige ting, menneskedyret har til fælles med alle de andre væsner, vi deler Jorden med.

Quiz | Bliv klogere på hvad DU har til fælles med Jordens dyr

Læs om alle stadier i menneskets tilværelse. Vores historie begynder under dynen, ved undfangelsen, og slutter under jorden, når mennesket er gået bort, og det sidste liv ebber ud.

Indimellem går biolog og naturformidler Anders Kofoed bagom alle de andre store øjeblikke. Spædbarnet, der begynder at pludre og får sprog. Teenageren, der flipper ud på sine forældre. Kvinden, der føder i smerter og giver livet videre. Forældreparret, der forlader hinanden og går på jagt efter nye mager. Bedsteforældrene, der træder til og passer slægtens yngste. De ældre, der begynder at glemme i livets efterår. Og til sidst døden, som siden tidernes morgen har været kilde til frygt og filosofisk undren for mennesket.

Som ekspert i dyr trækker Anders Kofoed en række oplysende og underholdende paralleller til andre levende væseners liv og forklarer, at vi mennesker ikke er alene med vores mærkværdigheder. Flagermus pludrer også kærligt til deres afkom. Hunde og køer bliver også umulige teenagere. Og de gamle løver tager sig også af de unge i flokken. Der er en mening med det meste, hvis vi kigger rundt i livets store træ.

Du kan købe Meningen med livet online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.