Fiktion Historiske romaner Slægtsromaner

Eve Chase skriver gribende pageturners om familier og hemmeligheder

Eve Chase, Foxcote Manor

Eve Chase er forfatteren bag de anmelderroste pageturners Tilbage til Black Rabbit Hall og Da Audrey Wilde forsvandt, og er nu aktuel med Døtrene fra Foxcote Manor. Fælles for hendes romaner er, at de handler om store huse – med endnu større hemmeligheder indeni.

Eve Chase havde altid drømt om skrive om familier og store gamle huse med smuldrende vægge fulde af historier og hemmeligheder. I 2015 blev drømmen til virkelighed, da hun på engelsk udgav debutromanen Tilbage til Black Rabbit Hall. Nu er hun aktuel med sin tredje roman, Døtrene fra Foxcote Manor, der – ligesom hendes tidligere romaner – er en spændende pageturner om mystiske familiehemmeligheder, der lurer i husets mørke kroge.

Fra bladsmører til anmelderrost forfatter

Eve Chase har skrevet historier helt fra hun var barn og har ligeledes haft en livslang glæde for litteratur. Som barn var biblioteket hendes andet hjem, og hun gnavede sig hurtigt igennem alt fra Agatha Christie til Oscar Wilde.

Efter at have læst engelsk litteratur på universitetet arbejdede Eve Chase som journalist på et blad. Her var hun især glad for at interviewe farverige personligheder og snuse rundt i storslåede private hjem. Og netop denne fascination af huse (og hemmelighederne i dem) er blevet et centralt element i Eve Chases succesfulde og anmelderroste forfatterskab.

Tilbage til Black Rabbit Hall, Lovebooks, Eve Chase, roman om kærlighed, god bog, Lindhardt og Ringhof, eventyr, natur, kvindebog, bog til kvinder

Historier fortalt i flere spor

En anden ting, der kendetegner hendes Eve Chases forfatterskab, er at hendes romaner fortælles i flere spor med en brudt kronologi.

Hendes debutroman, Tilbage til Black Rabbit Hall, er historien om to kvinder, der med årtiers mellemrum er forbundet til stedet Black Rabbit Hall. Historien er centreret om en glemt barndom og ødelagte drømme, hemmeligheder og hjertesorger og en families stærke kærlighed. Romanen følger to kvinder, der er adskilt tidsmæssigt, men forbundet af de mørke hemmeligheder som Black Rabbit Hall huser.

Ligeledes foregår romanen Da Audrey Wilde forsvandt foregår ligeledes i et stort gammelt hus, Applecote Manor i Cotswolds, som bærer på en foruroligende historie. Romanen fokuserer skiftevis på de fire søstre, der bor i huset efter deres kusine Audrey Wildes forsvinden, og Jessie, som bor i huset 50 år senere. Ligesom i Chases debutroman fortælles der i to spor en medrivende historie om hemmeligheder, søstre og et uopklaret mysterium.

LÆS OGSÅ: Familien blev opløst af én særlig tragedie – Tag med tilbage til Black Rabbit Hall’s fortryllende omgivelser

Eve Chase er netop aktuel med romanen Døtrene fra Foxcote Manor, hvor familien Harrington flytter til Foxcote Manor efter deres hjem i London brænder ned. En dag finder de en baby på deres grund, som de tager ind og holder hemmelighed for omverden. Men blot få dage efter dukker et lig op i skoven nær det smukke hus, og drømmen om at forblive en familie bliver slået itu. Ikke ulig med Chases andre romaner, tager romanen os fyrre år frem i tiden, hvor Sylvie og hendes teenagedatter begynder at grave i fortiden. Og da de kommer til Foxcote Manor, falder sandheden langsomt på plads …

Søskende og plot-twists

Ud over mystiske huse og historier med flere spor handler Eve Chases romaner om familier og særligt om søskende. I Tilbage til Black Rabbit Hall er det Alton-søstrene, der er i fokus, mens søstrene Wilde er hovedpersoner i Da Audrey Wilde forsvandt. Ligeledes beskriver Døtrene fra Foxcote Manor komplekse familieforhold med mørke hemmeligheder.

Med søsterforhold i fokus i sit forfatterskab skulle man tro, at Eve Chase skrev ud fra personlige erfaringer med sine egne søstre. Dette er dog ikke tilfældet. Eve Chase har ganske vist selv tre søskende, men allesammen brødre. Derfor har Eve Chase måtte nøjes med at opleve søstre i romanernes verden, fx i Pigebørn og Stolthed og fordom, og nu udforsker hun altså forholdene mellem søstre i sine egne værker.

Eve Chase

Derudover er Eve Chases romaner kendetegnet ved de velskrevne plot-twists, altså at historierne undervejs tager en overraskende drejning. Men disse er ikke altid planlagt i forvejen, når hun skriver. Selvom Eve Chase laver et udkast til, hvordan historien skal se ud, har handlingen det nemlig med at ændre sig.

Dog planlægger hun altid, hvordan historien skal starte og slutte:

“Jeg ser plottet som en hængekøje: Man skal have enderne sat godt fast i to træer, og så kan midten af hængekøjen svinge,” har Eve Chase fortalt til forlaget Penguin.

Prisvindende og anmelderroste romaner

Eve Chases nyeste roman, Døtrene fra Foxcote Manor, fik masser af ros fra anmelderne, da den udkom på engelsk under sidste års lockdown. Den blev en Sunday Times bestseller og bl.a. udnævnt som en af New York Posts’ Best Books of the Week.

Eve Chases tidligere romaner har også opnået stor succes. I 2019 vandt Tilbage til Black Rabbit Hall Saint Maur en Poche prisen for bedste udenlandske fiktion i Frankrig, og i 2018 blev Da Audrey Wilde forsvandt nomineret til prisen HWA Gold Crown Award i Storbritannien i 2018 og lå nummer tre på Amazons bestsellerliste. Derudover er Eve Chases romaner populære på tværs af landegrænser og er blevet oversat til 12 sprog.

Foxcote Manor

Forfatterens mørke og gribende romaner bliver til i hendes ‘havestudie’/skur i Oxford. Trods den trange plads, er det her, at Eve Chase netop kan udfolde sig og skrive om store huse og familiedramaer.

Når hun ikke skriver, elsker den engelske forfatter at lave havearbejde og så har hun stadig en stor kærlighed til litteraturen, hvor hun gerne skifter mellem genrer. Hendes liste over yndlingsforfattere ændrer sig konstant, men inkluderer blandt andet Liane Moriarty, Donna Tartt, Kate Morton og Jane Austen.

Eve Chase bor med sin mand, tre børn, samt en sød og behåret golden retriever ved navn Harry.Tilbage til Black Rabbit Hall

Tilbage til Black Rabbit Hall, Lovebooks, Eve Chase

Amber Alton besøger hver sommer med sin familie det smukke landsted Black Rabbit Hall, når de skal have en pause fra det travle byliv i London. Men en aften i 1968 bliver de fire Alton-søskendes liv rystet af en frygtelig tragedie. Med ét må Amber indtage rollen som voksen, og en ny virkelighed – og en ny katastrofe – truer. Årtier senere kører Lorna og hendes forlovede omkring i Cornwall på jagt efter det perfekte sted at holde deres bryllup. Lorna føler sig draget mod et smukt, men meget nedslidt landsted, som hun mener at mindes fra sin barndom, men hun ved ikke hvorfor.

“Forbliver i dine tanker længe efter, du har vendt den sidste side.” – The Book Bag

“Chases gribende debutroman er lige dele romantik, mystik og historisk fiktion.” – Library Journal

“En absolut fornøjelse at læse” – The Stylist

Du kan købe Tilbage til Black Rabbit Hall online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Da Audrey Wilde forsvandt

Da Audrey Wilde forsvandt, Eve Chase

Jessie er faldet for det gamle hus Applecote Manor i Cotswolds. Her vil hun bo med sin sammenbragte familie, og idyllen er noget nær perfekt, indtil hun finder ud af, at stedet bærer på en foruroligende historie og rygterne svirrer.

Halvtreds år tidligere, i 1959, ankommer teenageren Margot og hendes tre søstre en sommerdag til Applecote Manor, hvor de skal bo hos deres tante og onkel. Stemningen i huset er dog tung og trist, for de sørger stadig over deres datters forsvinding fem år tidligere. Hvorfor forsvandt Audrey? Hvem kender sandheden?

I takt med at søstrene involverer sig i mysteriet om deres forsvundne kusine, tager ferien en fatal og chokerende drejning.

“En medrivende historie om hemmeligheder, søstre og et uopklaret mysterie.” – Kate Morton

“En betagende historie om brudte familier, hemmeligheder, løgne og misforståelser.” – Sunday Express

Du kan købe Da Audrey Wilde forsvandt online, fx hos Bog & Ide, eller i din nærmeste boghandel.


Døtrene fra Foxcote Manor

Eve Chase skriver gribende pageturners om familier og hemmeligheder

Da familien Harringtons hjem i London brænder ned i 1970’erne, flytter mrs. Harrington med sine to børn og hushjælp til Foxcote Manor.

13-årige Hera finder en dag en baby efterladt på deres grund, og familien tager babyen til sig. Den lille pige spreder glæde, lys og håb. Familien vil holde pigen hemmelig for omverdenen, men da et lig bliver fundet i en omkringliggende skov, knuses deres drøm om at forblive en samlet familie.

Fyrre år senere har Sylvie taget en stor beslutning og er gået fra sin utro mand. Hun er klar til at starte på en frisk, men hendes teenagedatter begynder at grave i fortiden og beder Sylvie om hjælp. Det bringer hende til Foxcote Manor, hvor sandheden langsomt falder på plads.

Døtrene fra Foxcote Manor kan købes online, fx hos Bog & Idé, eller i din lokale boghandel.


“Et fængslende mysterium; velskrevet med mindeværdige karakterer og masser af dybe, mørke hemmeligheder.” – Kate Morton

LÆS OGSÅ: Døtrene fra Foxcote Manor af Eve Chase. Smuglæs i historisk drama fyldt med familiehemmeligheder