Fiktion Historiske romaner Romantiske bøger

Familien blev opløst af én særlig tragedie – Tag med tilbage til Black Rabbit Hall’s fortryllende omgivelser

Tilbage til Black Rabbit Hall, Lovebooks, Eve Chase, roman om kærlighed, god bog, Lindhardt og Ringhof, eventyr, natur, kvindebog, bog til kvinder

I sin debutroman Tilbage til Black Rabbit Hall har Eve Chase skabt en stærk og rørende familiefortælling. Med bogen har forfatteren ønsket at fortælle en historie om, hvordan linjen mellem hverdag og tragedie nogle gange er tyndere, end vi går og tror.

 

Mange husker måske deres barndom som en tid præget af sorgløshed; en følelse beslægtet med udødelighed og en tro på, at tiden stod komplet stille. Som voksen bliver det verdensbillede justeret en smule.

Man indser, at tilværelsen, på trods af dens idylliske øjeblikke, er skrøbelig, og ofte er det ikke mere end små, og visse gange tilfældige, hændelser, der skal til for at vende op og ned på alting. Med andre ord; selvom alt synes godt, er intet givet på forhånd.

Disse temaer tager den engelske forfatter Eve Chase fat på i sin litterære debut, Tilbage til Black Rabbit Hall, som handler om en familie, hvis hverdag bliver slået i stykker af en pludselig tragedie.

Idyllisk sommer opløst af en tragedie

Familien blev opløst af én særlig tragedie - Tag med tilbage til Black Rabbit Hall's fortryllende omgivelser
Eve Chase har tidligere arbejdet som journalist på diverse engelske magasiner, men er nu klar med sin første roman, Tilbage til Black Rabbit Hall. (Fotokredit: Clare Borg-Cook)

Romanen udspiller sig i to forskellige tidsspor med tre årtiers mellemrum. I 1968 nyder Amber Alton og hendes tre søskende en sorgløs sommer på det gamle, men smukke, landsted Black Rabbit Hall sammen med deres kærlige forældre.

Normalt bor familien i London, så muligheden for at komme væk fra det travle, osede storbyliv er mere end tiltrængt. Amber og hendes søskende nyder, at de kan boltre sig i den fantastisk natur og det vilde dyreliv. Somrene på landstedet er nærmest eventyrlige i deres idyl og står som absolutte højdepunkter i deres liv.

Der sker ikke meget – indtil der pludselig gør. En stormfuld aften ender en ulykke i familien med at rive al fred og ro i stykker. Derfra bliver deres liv gradvist opløst i vanvid, tumult og melankoli. Med flere tragedier i vente.

Slottets tiltrækning

I bogens andet spor – mere end tre årtier efter hændelsen i 1968 – er Lorna fast besluttet på at holde sit kommende bryllup med sin forlovede, Jon, indenfor de storslåede og elfenben-dækkede mure i slottet Pencraw Hall, også kendt blandt de lokale som Black Rabbit Hall.

Stedets tilstand er mildt sagt sørgelig. Det gamle slot er slidt, falleret og faldefærdigt, men Lorna føler en mystisk tiltrækning ved stedet, ikke kun fordi hun elsker gamle huse, men fordi hun har nogle fjerne erindringer om engang at have besøgt landstedet sammen med sin nyligt afdøde mor.

Inden længe finder Lorna sig selv trukket ind i herregårdens labyrintiske historie; overvundet af et umætteligt behov for at finde svar på sin egen fortid. Fortrængte minder om ødelagte drømme, familiehemmeligheder og en svunden barndom bliver snart revet op fra Black Rabbit Halls tilgroede rødder.

Hør Eve Chase fortælle om, hvad der inspirerede hende til at skrive Tilbage til Black Rabbit Hall

Mistet følelsen af udødelighed

I et interview med det amerikansk internetmedie Huffington Post fortæller forfatter Eve Chase, der til daglig skriver sine bøger i sit lille ‘havestudie’ i Oxford, hvor hun konstant er ledsaget af alskens vildt, der forsøger at kravle over dørtærsklen, hvordan hun under tilblivelsen af Tilbage til Black Rabbit Hall af og til måtte holde tungen lige i munden for at følge med i romanens to spor.

”En stor fordel ved en roman i to spor er, at du kan holde visse ting gemt for læseren og så afsløre dem senere. Der er også en tristhed ved at se, hvordan tragiske hændelser kan resonere gennem generationer i en familie. Det kan selvfølgelig også være vanskeligt at holde romanens to tidsspor sammen på en fornuftig måde. Jeg skrev dem i den rækkefølge, de står i bogen, og visse gange måtte jeg lige sige til mig selv: ’Jeg er ikke i 1959, vi er to årtier længere fremme nu’. Men jeg tror også at denne proces hold mig skarp,” siger Eve Chase til Huffington Post.

I interviewet uddyber hun også, hvordan hun med sin roman har forsøgt at adressere et helt særligt følsomt emne hos mange: skæbnen. Og rettere; den massive, og visse gange tragiske, indflydelse en enkel hændelse kan have på fremtiden.

”Jeg har tre børn. Når vi bliver ældre, især hvis vi har børn, mister vi følelsen af udødelighed. Vi indser, hvordan så mange ting kan indebære at overleve ved et hårs bredde. Linjen mellem det almindelige og det tragiske kan blive meget tyndt. Jeg tror, at vi begynder at sætte pris på livet, og hvordan forfærdelige ting kan ske, eller ikke ske, afhængigt af de mest tilfældige omstændigheder. Et enkelt sekund kan diktere resten af livet,” siger Eve Chase.


Tilbage til Black Rabbit Hall, Lovebooks, Eve Chase, roman om kærlighed, god bog, Lindhardt og Ringhof, eventyr, natur, kvindebog, bog til kvinder

Tilbage til Black Rabbit Hall af Eve Chase kan købes i din lokale boghandler eller online her

 

Tilbage til Black Rabbit Hall er historien om to kvinder, der med årtiers mellemrum er forbundet til stedet Black Rabbit Hall. Om en glemt barndom og ødelagte drømme, hemmeligheder og hjertesorger og en families stærke kærlighed.


Mere fra Eve Chase:

Da Audrey Wilde forsvandt

Da Audrey Wilde forsvandt, Eve Chase

Jessie er faldet for det gamle hus Applecote Manor i Cotswolds. Her vil hun bo med sin sammenbragte familie, og idyllen er noget nær perfekt, indtil hun finder ud af, at stedet bærer på en foruroligende historie og rygterne svirrer.

Halvtreds år tidligere, i 1959, ankommer teenageren Margot og hendes tre søstre en sommerdag til Applecote Manor, hvor de skal bo hos deres tante og onkel. Stemningen i huset er dog tung og trist, for de sørger stadig over deres datters forsvinding fem år tidligere. Hvorfor forsvandt Audrey? Hvem kender sandheden?

I takt med at søstrene involverer sig i mysteriet om deres forsvundne kusine, tager ferien en fatal og chokerende drejning.

“En medrivende historie om hemmeligheder, søstre og et uopklaret mysterie.” – Kate Morton

“En betagende historie om brudte familier, hemmeligheder, løgne og misforståelser.” – Sunday Express

Du kan købe Da Audrey Wilde forsvandt online, eller hos din lokale boghandler.


Familien blev opløst af én særlig tragedie - Tag med tilbage til Black Rabbit Hall's fortryllende omgivelser

Da familien Harringtons hjem i London brænder ned i 1970’erne, flytter mrs. Harrington med sine to børn og hushjælp til Foxcote Manor.

13-årige Hera finder en dag en baby efterladt på deres grund, og familien tager babyen til sig. Den lille pige spreder glæde, lys og håb. Familien vil holde pigen hemmelig for omverdenen, men da et lig bliver fundet i en omkringliggende skov, knuses deres drøm om at forblive en samlet familie.

Fyrre år senere har Sylvie taget en stor beslutning og er gået fra sin utro mand. Hun er klar til at starte på en frisk, men hendes teenagedatter begynder at grave i fortiden og beder Sylvie om hjælp. Det bringer hende til Foxcote Manor, hvor sandheden langsomt falder på plads.

Døtrene fra Foxcote Manor kan købes online, fx hos Bog & Idé, eller i din lokale boghandel.