Fars dag

Søndag den 5. juni er det Fars dag. Har du fundet den perfekte gave? Hvis ikke, så ingen grund til panik. Vi har 5 gode forslag til krimier, der helt sikkert vil vække fars begejstring.

Se de gode krimier her til Fars dag:

Leif Davidsen: I skyggen af krigen

Forårets bedste krimier, Leif Davidsen, I skyggen af krigen, fars dags gave

Den tidligere efterretningsofficer Peter Bojden er flyttet til Malaga, efter han røg ud af PET pga. en metoo-sag.
Her bliver han en dag opsøgt af spiontjenestens nye chef. Hun vil have ham med tilbage til København, hvor Bojdens tidligere ven og kollega Kasper Bork sidder fængslet i en skandalesag om at lække informationer til medierne. Bork står til en lang fængselsdom, og systemet ønsker i virkeligheden ikke en opklaring, men Peter Bojden indleder sin efterforskning, som både bringer ham til Berlin og Japan.
Det bliver en rejse mellem oprigtige fjender og tvivlsomme venner.


I skyggen af krigen er en topaktuel spændingsroman, hvor Leif Davidsen igen viser sin dybe indsigt i storpolitik og efterretningstjenesternes hemmelige arbejde.

Du kan købe I skyggen af krigen i din nærmeste boghandel eller online her.
Niels Krause-Kjær: Jagttegn

Hvis du leder efter en god politisk spændingsroman at give til Fars dag, kan vi anbefale en spændingsroman af Niels Krause-Kjær.

Fars dag: 5 krimier der vil vække fars begejstring

❤️❤️❤️❤️❤️ til “Niels Krause-Kjærs veloplagte, velskrevne nye politiske thriller” – Politiken

En folketingspolitiker findes død efter en kongejagt på et gods i Jylland. Han er skudt gennem hovedet, og alle går ud fra, at der er tale om selvmord. Samme dag forsvinder hans unge niece, der har gjort overraskende opdagelser i forbindelse med en eksamensopgave på journalisthøjskolen i Aarhus, hvor Ulrik Torp er lektor-vikar. Umiddelbart efter indledes en kampagne mod landets forsvarsminister. 

Ulrik Torp trækkes ind i sagen, der viser sig at handle om militær oprustning, lobbyisme for milliarder, udenlandske interesser og skjult støtte til politikere. Til at hjælpe sig har Torp kun sine studerende og Emma, en tidligere praktikant fra hans gamle arbejdsplads, Dagbladet. Sammen finder de ud af, hvordan tingene hænger sammen, men det viser sig undervejs, at Torp selv er fanget i et net, som han har svært at vikle sig ud af. For hvem er det, der trækker i trådene? 

JAGTTEGN er femte uafhængige bog i Niels Krause-Kjærs politiske spændingsserie, der lægger sig i grænselandet mellem medier og politik og beskriver magtspillet i kulissen.

Du kan købe Jagttegn online, f.eks. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Stefan Ahnhem: En helt anden historie

Svenske Stefan Ahnhem afviger her fra sin krimiserie om Fabian Risk, og giver her en pageturner af en ny, selvstændig krimi som nok skal holde far fanget et par dage.

Fars dag: 5 krimier der vil vække fars begejstring

En kendt livsstilsblogger bliver fundet myrdet i en suite på et af Stockholms luksushoteller. Er det en kynisk iscenesat henrettelse eller resultatet af en erotisk leg, der er gået for vidt?

Sagen havner på Malin Rehnbergs bord, Fabian Risks tidligere kollega fra Helsingborg-politiet. Malin er nødt til at tage kampen med sin nye chef, der ønsker, at Rigskriminalpolitiet hellere skal fokusere på en vigtig sag om trafficking. Samtidig har Malin store ægteskabelige problemer, som hun må tackle sideløbende med den komplicerede sag.

Da der bliver begået endnu et mord, er alt oppe at vende. Umiddelbart er der ikke en forbindelse melem ofrene, men måske kan det nye dødsfald være en brik i en større sag. Og hvem er den ukendte stalker, der bliver ved med at dukke op i efterforskningen, og hvad vil han?

Du kan købe En helt anden historie af Stefan Ahnhem online fx hos Bog&idé eller i din nærmeste boghandel.
Gunnar Staalesen: Dødens net

Gunnar Staalesen er en af Norges allerstørste spændingsforfattere. Dødens net er bog nummer 20 i den populære og filmatiserede serie om privatdetektiven Varg Veum. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.

Dødens net, Gunnar Staalesen

Privatdetektiven Varg Veum støder på adskillige mystiske dødsfald, da han følger en savnet mands spor til den norske bygd Solvik. En by, der styres af to indflydelsesrige familier, som kæmper om magten over det indbringende lakseopdræt – en kamp, der har splittet det lille samfund i to og sat indbyggerne op imod hinanden.

Varg Veum opdager hurtigt, at Solvik gemmer på adskillige hemmeligheder, som ingen ønsker skal se dagens lys. Men det stopper ikke privatdetektiven.

Spørgsmålet er, hvor mange der må dø, før Veum når frem til gådens løsning. Dødens net er bog nummer tyve i Gunnar Staalesens populære og filmatiserede serie om privatdetektiven Varg Veum.

Du kan købe Dødens net online, f.eks. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Jeffrey Archer: Falske spor

 Jeffrey Archers forfatterskab spænder usædvanligt bredt, og med mere end 275 millioner bøger solgt på verdensplan hører han til blandt tidens absolut mest læste forfattere. Her er den seneste udgivelse, og der er masser af andre bøger at kaste sig over, der er perfekt til fars dag.

Fars dag: 5 krimier der vil vække fars begejstring

For at sikre det engelske herresæde Wentworth, der har været i slægtens besiddelse i generationer, tvinges Lady Victoria Wentworth til at afhænde et af familiens klenodier, et verdenskendt og uvurderligt van Gogh-maleri. Køberen er et lyssky foretagende, der har kontorer i Twin Towers i New York. Men da Victoria myrdes i sit hjem natten til 11. september 2001, forsvinder maleriet sporløst.

Anna Petrescu, der arbejder i New Yorks betændte kunstverden, befinder sig i World Trade Centers nordtårn, da det første fly rammer. Hun formodes død. Under dække af denne status kæmper hun for at afsløre sin arbejdsgivers dobbeltspil og for at finde maleriet. Men hendes modstander er frygtindgydende, og kampen bringer hende verden rundt på en krævende og farlig mission. 

Du kan købe Falske spor online fx Bog&idé eller i din nærmeste boghandel.

Har du brug for mere inspiration til Fars dag?

Se også listen med 14 gode bøger til gode fædre.

fars dag

Savner du mere inspiration til den krimiglade? Så kan du se nogle af de bedste krimibøger her.