Børnebøger Carlsen

Velkommen i Kim Fupz Aakesons univers

Kim Fupz Aakesons børnebøger er noget helt særligt, for her bliver tingene tit vendt på hovedet. Det er ikke sikkert, at hovedpersonerne har benene på jorden eller har lyst til at have det. Der er en slags morale i det meste. Og god humor. Plus både stille og højlydt forundring over, hvordan verden (især de voksnes) er skruet sammen.

Hvem er han egentlig, ham Kim Fupz Aakeson?
Gennem sin 30-årige karriere har Kim Fupz Aakeson beriget dansk film og litteratur med et væld af værker. Han har skrevet prisvindende filmmanuskripter og uforglemmelige børnebøger, så uanset alder er man nok stødt på den yderst produktive forfatter.

De fleste af Kim Fupz Aakesons bøger egner sig til 3-7 årige.

Men størst af alt

Gud har skabt hele Jorden på sølle syv dage, bjergene, havene, alle dyrene. Og Gud har skabt mennesket. Fanden har kun lavet småting, tidsler, hvepse, slagregn, og han er misundelig på Gud, især over det med menneskene, fandens misundelig. Men Fandens Oldemor har en god ide … 

En alternativ skabelsesberetning om alt det gode – og om alt det knap så gode – men først og fremmest en bog om det, som er størst af alt.

Fra ca. 5 år

Køb Men størst af alt online her eller i din lokale boghandler.

Fupz’ og Bregnhøis største hits

h9788711408780

Er det smart at kunne flere sprog? Kan det betale sig at gå i skole? Er det sjovt at se nogen spille trompet i tv? Hvad er kålrolader? Får man altid skæld-ud, hvis man stjæler sin mors tørresnor?  Varer julen hele året? Læs denne bog og få svarene. Og mere til!

Fupz’ og Bregnhøis største hits: Berlingske ★★★★★

Køb Fupz’ og Bregnhøis største hits online her eller i din lokale boghandler.

Didriksen detektiverne

I byen Volstrup bor drengen Hannibal sammen med sin mor, far og mormor.

Hannibal keder sig ofte derhjemme, og en dag beslutter hans altid enige forældre sig for, at han skal have en hunden Jerry til at holde sig med selskab.

Jerry er en hund med  særlige evner – den kan tale! Den sidder med ved bordet og benytter også toilettet i stedet for haven, når han skal tisse. Familien elsker Jerry! Men pludselig en dag forsvinder Jerry – han er blevet stjålet! Og så sætter den hæsblæsende jagt ind på Jerry, som involverer en iskagebil, en traktor og et besøg i cirkus.

Hos Didriksen detektiverne er der fuld fart over feltet med masser af skæv humor, som nok skal få smilet frem hos både børn og voksne

Didriksen Detektiverne er filmatiseret under titlen Hannibal & Jerry.

Fra ca. 5 år

Køb Didriksen Detektiverne online her eller i din lokale boghandler.

En julehistorie – og så alligevel ikke

9788711411681

Nisserne har travlt i december. Men så slutter julen, og tro mig, den varer ikke lige til påske. Den varer til og med juleaften. Og så? Hvad laver nisserne så? Har du nogensinde set en nisse i januar? I marts? Eller om sommeren, sådan på en reklame for isvafler? Nej, du har ej, og jeg skal sige dig hvorfor. De ryger ud i kulden, når julen er slut, så er der ingen, der gider have noget med dem at gøre, der er ingen, der gider se på dem, ingen gider synge den mindste nissesang. Det er goodbye nisser!

En julehistorie – og så alligevel ikke: Politiken Skærmbillede 2015-07-10 kl. 11.41.19 Berlingske ★★★★★

Køb En Julehistorie… Og så alligevel ikke online her eller i din lokale boghandler.

Nissen der ville være berømt

Kim Fupz Aakeson spreder julesteming med Nissen der ville være berømt. Måske ikke i klassisk forstand, for denne her nisse vil allerhelst i fjernsynet og være verdensberømt:

Den nat drømte Nissen igen. Han drømte, at han var en berømt nisse inde i fjernsynet med sofa og sutsko, og folk klappede og råbte bravo. Og pludselig vågnede han med et spjæt. Et kæmpespjæt. Det var jo soleklart det hele. Han kunne nemt blive lige så berømt, han ville. „Jeg er nemlig en vaskeægte nisse!“ råbte Nissen så højt, at det rungede i klædeskabet. „Og nisser er noget af det allerallersjældneste i hele verden! Så derfor kan jeg blive berømt så nemt som ingenting! Folk vil råbe hurra og putte mig i fjernsynet!

Fra ca. 5 år.

Køb Nissen der ville være berømt online her eller i din lokale boghandler.

Fupz’ store julebog

h9788711356517

Julebogen, som alle børn skal have læst op, for uden  “Julemandens jul” “Nissen, der ville være berømt” og “Et juleeventyr – og så alligevel ikke” så bliver det altså ikke jul!

 

Tre helt anderledes julehistorier af Kim Fupz, som ikke snyder dig for rensdyr og julemænd, de er bare ikke altid helt, som man ellers ville forestille sig…

Fupz’ store julebog: Berlingske ★★★★★

Køb Fupz store julebog online her eller i din lokale boghandler.

Så er der serveret, hr. Struganoff

Kim Fupz Aakeson er Danmarks ukronede børnelitteraturkonge. Han er forfatter til Vitello og et hav af andre prisbelønnede børnebøger. Så er der serveret, hr. Struganoff er en lækker gavebog fuldt illustreret af Siri Melchior.

Er du sulten? Hr. Struganoff har åbnet en restaurant. Her er mad i alle former og farver, og her bydes velkommen til alle slags gæster, lige fra løver og mus til børnehavebørn og zuluer. Her fejres der fødselsdag, stables sandwicher og laves sund frugtsalat med flødeskum og sukkerkugler.

Bogen indeholder: Til lykke, hr. Struganoff, Velbekomme, hr. Struganoff, Tak for mad, hr. Struganoff ogVærsgo og spis, hr. Struganoff.

Fra ca. 2 år

Køb Så er der serveret, hr. Struganoff online her eller i din lokale boghandler.

Pigen der krøb

Det er ikke altid sjovt at have et mærkeligt navn. Som for eksempel MariaMarianne. Ikke når fremmede folk vil vide, hvad man hedder. Så er det nemt at blive en lille smule mindre …

Kim Fupz Aakesons finurlige historie om selvværd og identitet er farverigt og humoristisk illustreret af Cato Thau-Jensen og skal nok skabe samtale mellem barn og voksen.

Fra 4 år.

Køb Pigen der krøb online her eller i din lokale boghandler.

Pip og papegøjer

Hvis bare den dreng havde interesseret sig for frimærker, eller hvis han for eksempel havde samlet på servietter, så var alting nok endt helt anderledes, men det eneste, han tænkte på, var nu papegøjer, og så måtte det jo altså gå, som det gik …

Sjov højtlæsningsbog af Kim Fupz Aakeson om drengen Tobias, der kun interesserer sig for fugle. En dag møder han en fe, der ved en fejl kommer til at forvandle ham til en papegøje, så nu må Tobias bo i fuglebur i Ræddersens skrækkelige fuglehandel. Bogen er skævt illustreret af Jørn Villumsen.

Fra 5 år.

Køb Pip og papegøjer online her eller i din lokale boghandler.

Svendman

Superhelten SVENDMAN slår til! Sådan blev Svend til SVENDMAN!

Forfatteren Kim Fupz Aakeson og tegneren Rasmus Bregnhøi giver den lille, slappe Svend nyt liv som SVENDMAN i en ny redigeret udgave af Kim Fupz’ historie.

Svend elsker superhelte, og hvis man elsker superhelte, hvorfor så ikke blive en selv? Ikke helt nemt, når man er en lille, slap og lidt dum dreng, der bor på 3. sal med altan med sin mor. Men der er jo det med børn, at når de har sat sig noget i hovedet, så vil de virkelig gå langt for at gennemføre det! Og Svend vil altså virkelig gerne være en superhelt!

Køb Svendman online her eller i din lokale boghandler.

Fuld af Fupz

En lækker fuldt illustreret gavebog for Fupz-fans og børn og voksne, der elsker en god historie med humor og kant. 

Hvem er verdens grimmeste pige? Kan en ræv uden hale gifte sig med en Prinsesse uden prins? Hvad gør man, hvis ens far hverken tror på Gud eller Jesus? Hvordan kan man huske det hele? Bliver man stor og stærk af at spise havregrød hver morgen? Og kan man være en superhelt i nattøj? Læs historierne, som er fulde af Fupz, og få svar på det og meget mere!

Bogen indeholder:

Verdens grimmeste pige, En helt anden historie, Fandens far, Pigen der huskede det heleStor og stærk  og Svendman.

Fra ca 5 år

Køb Fuld af Fupz online her eller i din lokale boghandler.

 

LÆS OGSÅ: Fuld af Fupz – så er godnatlæsningen reddet!

Mogens og Mahdi

Verdens første – og sjoveste – tegneserie af Fupz og Bregnhøi.

Mogens og Mahdi er historien om to drenge, som ikke har en skid til fælles, bortset fra at de er lige gamle, bor i samme gård, spiller de samme spil, synes de samme ting er grineren og drømmer lige heftigt om at være seje og rige.

Bogen er en tegneserie med 10 historier, som er både er sjove, forunderlige og måske også lidt underlige… Skrevet for de 9-13-årige og fuld af humor og geniale drengestreger, der vil være til glæde og grin for mange flere.

Forfatter Kim Fupz Aakeson og illustrator Rasmus Bregnhøi knytter humor og livets alvor sammen i fortællingerne om Mogens og Mahdi.  

Bogen vandt  Skriverprisen 2016 og fik fine anmeldelser.  

I samme serie: Mogens og Mahdi – forever, Mogens og Mahdi i svømmehallen, Mogens og Mahdi spiller fodbold, Mogens og Mahdi i gården og Mogens og Mahdislik eller ballade.

 

hr-struganoffs-madalfabet-forside

Hr. Struganoff har åbnet en restaurant. Og der kommer mange gæster! Først en and, der vil have andemad, så en bokser, der vil have bankekød. Hver bog gennemgår et bogstav i alfabetet fra A til Å, så man kommer rundt om både chili, fiskefrikadeller, nudler og øller!

Kim Fupz Aakesons 28 finurlige Pixi-bøger om den søde kok hr. Struganoff og hans travle dag på restauranten er vidunderligt illustreret af Siri Melchior. Kufferten indeholder 28 Pixi-bøger – en til hvert bogstav i alfabetet – samt en plastlomme, man kan hænge op på væggen. Her er det nemt for barnet at danne sig et overblik over alfabetet, bogstavernes rækkefølge og holde styr på bøgerne.

Bøgerne er en god måde at introducere dit barn for alfabetet. Lad det selv vælge bogstav, fx sit eget, eller lad det stave med Pixi-bøgernes forsider eller bagsider. På den måde kan man tale om både store og små bogstaver, bogstavernes lyde, udseende og udtale.

Læs interviewet med Kim Fupz Aakeson her.