Billedbøger Børnebøger Børnebøger 3-5 år Carlsen Højtlæsning Julebøger Kim Fupz Aakeson

Fupz’ store julebog: Fantastiske Fupz spreder juleglæde med 4 herlige julehistorier til de små

Fupz' store julebog

Kim Fupz Aakeson er kendt for sine skønne fortællinger, hvor man slet ikke kan lade være med at trække på smilebåndet. Det kan man heller ikke i Fupz’ store julebog, hvor vi får fire dejlige og sjove julehistorier til børn.

Arbejdsløse julenisser, bistre julemænd, jagten på berømmelse og en julemand, der har så travlt, at han slet ikke har tid til at tage stilling til, hvad han selv ønsker sig til jul. Alt dette og meget mere finder du i Kim Fupz Aakesons overflødighedshorn af originale julehistorier til børn fra ca. 4 år: Fupz’ store julebog.

I ‘En julehistorie … og så alligevel ikke’ hører vi om julenissen Nissen, der – lige som sine andre nissekolleger – hutler sig igennem tilværelsen i alle de måneder, der ikke lige er december. Bosat i cykelskure, legehuse, og hvor det ellers ikke trækker alt for meget. Uden grød og uden flettede julehjerter.

LÆS OGSÅ: Velkommen i Kim Fupz Aakesons univers

Men en dag får Nissen nok og drager ud i verden for at finde arbejde. Det bliver for eksempel til et job i forlystelsen ‘Dværgegrotten’ i et tivoli ved Vordingborg, som tilbudsskilt-holder i et supermarked i Ringsted, samt i et cirkus, hvor klovne kaster både æg og lagkager i hovedet på ham. Og sådan fortsætter jobjagten, indtil Nissen en dag møder den søde og meget glemsomme ældre mand, Gregers.

Fupz' store julebog: Fantastiske Fupz spreder juleglæde med 4 herlige julehistorier til de små
Illustration af Rasmus Bregnhøi fra Fupz’ store julebog

‘Julemandens jul’ handler om en temmelig arrig og stresset julemand, der har glemt en gave til en lille dreng i Rødovre. Derfor tager julemanden i stedet drengen med på en flyvetur i sin kane, hen over den snedækkede, stjerneoplyste verden. En verden, som julemanden i al sin stress og jag helt havde glemt at kigge ordentligt på.

LÆS OGSÅ: Bibelens historier starter samtalen om, hvad det vil sige at være menneske. Kim Fupz om at gendigte Bibelen – for børn

Fupz' store julebog: Fantastiske Fupz spreder juleglæde med 4 herlige julehistorier til de små
Illustration af Siri Melchior fra Fupz’ julehistorier

Så er der historien om ‘Nissen, der ville være berømt’, hvor hovedpersonen bor i en vaskekælder ude på landet. Det er han sådan set godt tilfreds med, indtil han en dag ikke er. Han vil nemlig gerne være en berømt nisse, og derfor tager han en tur ind til storbyen for at prøve lykken. Men desværre er det ikke helt så let – eller ufarligt – at blive berømt, som nissen troede, og pludselig sidder han i et bur i Zoologisk Have.

Fupz' store julebog: Fantastiske Fupz spreder juleglæde med 4 herlige julehistorier til de små
Illustration af Charlotte Pardi fra Fupz’ store julebog

Hvad ønsker julemanden sig egentlig? Nyt seletøj til rensdyrene? En foodprocessor? Et sminkespejl? Det har julemanden i ‘Julemandens ønske’ faktisk rigtig svært ved at finde ud af. Så da han en dag får spørgsmålet af sin Julekone og sine 11 Juleunger (alle opkaldt efter årets måneder, fordi det er lettest at huske, når man har travlt), bliver han helt rundt på gulvet.

LÆS OGSÅ: Mogens og Mahdi er tilbage – seriøst, det er nice!

Fupz' store julebog: Fantastiske Fupz spreder juleglæde med 4 herlige julehistorier til de små
Illustration af Claus Bigum fra Fupz’ store julebog

De fire historier i Fupz’ store julebog er smukt illustreret af henholdsvis Rasmus Bregnhøi, Siri Melchior, Charlotte Pardi og Claus Bigum, og med de fine billeder og den sjove tekst er der mange timers juleunderholdning til artige børn og flinke forældre. Eller omvendt.


Kim Fupz Aakeson: Fupz’ store julebog

fupz store julebog, kim fupz aakeson

En ting er sikkert: Uden Kim Fupz Aakesons skøre og hylende morsomme julehistorier er det ikke rigtig jul!

I dette flotte samlebind finder du fire julefortællinger med rensdyr, julemænd og masser af humor!

Bogen indeholder historierne “Julemandens jul”, “Nissen, der ville være berømt”, “Et juleeventyr – og så alligevel ikke” og “Julemandens ønske”.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Fupz’ store julebog online eller i din nærmeste boghandel.
Bøger er det bedste. Her på Bog.dk skriver jeg artikler om skønlitteratur for børn, unge og voksne, dykker ned i forfatterskaber og laver lister, der forhåbentlig kan inspirere dig til din næste store læseoplevelse.