Biografier

Jens Werner: Hvis ikke man bliver nummer 1, har man tabt!

Jens Werner: Hvis ikke man bliver nummer 1, har man tabt!

I sin bog Dansen blev min redning fortæller Vild med dans-dommer Jens Werner for første gang om sit liv, og om hvilke konsekvenser det har, når man vil være nummer 1.


Som 23-årig mister Jens Werner sin far, og på dødslejet siger faren: “Du må aldrig lade nogen eller noget stoppe dig i det, du gerne vil nå.” Det bliver et mantra for den unge Jens, der målrettet går efter at blive verdensmester i dans.

Anstrengende verdensmester

Det lykkedes i 1994, da Jens Werner blev verdensmester i standarddans sammen med dansepartneren Charlotte Jørgensen.

Jens Werner: Hvis ikke man bliver nummer 1, har man tabt!
Jens Werner ses her sammen med den tidligere dansepartner Charlotte Jørgensen. Privatfoto.

Men vejen til sejrspodiet er fyldt med nederlag. Det store pres Jens er under i forsøget på at nå toppen, får ikke det bedste frem i ham:

“Jeg er anstrengende at være sammen med. Det er jeg alle de år, jeg danser. Først da jeg tager beslutningen om at stoppe min aktive dansekarriere, bliver jeg stille og roligt en smule menneskelig år for år.” (Uddrag fra Dansen blev min redning)

LÆS OGSÅ: 10 stærke biografier du ikke må gå glip af

Større succes på dansegulvet end i skolen

I mere end 50 år har dansen været centrum i Jens Werners liv. Selvom danseambitionerne og det store pres, der følger med, ikke altid får det bedste frem i Jens, så er det alligevel også dansen, der bliver hans redning – deraf titlen på biografien.

Dansen bliver en redning i en opvækst, hvor det er svært i hjemmet på grund af forældrenes skilsmisse, og det heller ikke går så godt med det faglige i skolen. Da Jens opdager, at han har talent for at danse, har han endelig fundet noget, han er god til. Og kan blive endnu bedre til. Faktisk verdens bedste.

LÆS OGSÅ: Dissing – fra ende til anden. Ny biografi på vej

Dansen blev min redning er en fortælling om at finde sin plads i livet og gå benhårdt og kompromisløst efter at blive verdens bedste til det, man holder af. For som Jens Werner siger: “Hvis ikke man bliver nummer 1, har man tabt.”

God nok, som jeg er

I dag fylder dansen på en anden måde end tidligere for den 58-årige tidligere topdanser og nuværende danseinstruktør og dansedommer. Jens har blandt andet været med som dommer i alle sæsoner af Vild med dans-tv-programmet siden starten i 2005, og han har en danseskole i Værløse, så både hverdage og weekender er stadig fyldt ud med dans.

Når Vild med dans-programmet ruller over skærmen, er Jens ofte positiv og entusiastisk dommer i panelet, som er god til at se det bedste i amatørdansernes forsøg på dansegulvet. Men han har været hård, når det gjaldt kravene til ham selv. Det er først senere i livet, at Jens for alvor lærer at hvile i sig selv, og den han er, i stedet for kun at fokusere på de resultater, han opnår:

”Det er først indenfor de sidste 10 år, at jeg har følt, jeg var god nok.”


Dansen blev min redning

Jens Werner: Hvis ikke man bliver nummer 1, har man tabt!

De fleste danskere kender Jens Werner som den storsmilende og velklædte dommer i Vild med dans. Nu åbner han for første gang døren ind til sin livshistorie, der beretter om mere end 50 år, hvor dansen har været i centrum. Det er fortællingen om en svær barndom, hvor dansen blev hans redning, samt en en lang og sej kamp for at nå verdenstoppen inden for både amatør og professionel dans. Det lykkedes i 1994, da Jens Werner sammen med partneren Charlotte Jørgensen blev verdensmester i standarddans, ligesom parret endte med også at vinde de danske mesterskaber, de nordiske mesterskaber og EM.

Dansen blev min redning er en livsbekræftende og livsglad fortælling om at finde sin plads i livet og gå benhårdt og kompromisløst efter at blive verdens bedste til det, man holder af.

Du kan købe Dansen blev min redning af Jens Werner online, fx hos Bog & Idé, eller i din nærmeste boghandel.

Ser det som min fornemmeste opgave at sprede læseglæde og dele stærke læseoplevelser med andre læseheste. Det gør jeg som en del af presseteamet hos Lindhardt og Ringhof og i min fritid, hvor bogstakken på mit natbord er faretruende høj. Har en fortid som bogopsætter, journalist, kulturredaktør og kommunikations- og pressekonsulent og har altid valgt arbejdspladsen nøje efter, om jeg kunne dele min store kærlighed til bøger og kultur.