Biografier

Dissing – fra ende til anden. Ny biografi på vej

Dissing – fra ende til anden. Ny biografi på vej

Povl Dissing er en ener i dansk musikhistorie, der tidligt i karrieren fandt sit helt eget kunstneriske udtryk – og har været til stor inspiration for flere generationer af danske musikere. Glæd dig til biografien af Jens Folmer Jepsen om en af Danmarks største sangskrivere for hvem det lykkes at ramme de fleste, men forblive som de få.

Biografien Dissing – fra ende til anden tager læseren med fra barndommen i Stavnsholt til de første musikalske møder i København frem til makkerskabet med først Benny Andersen og derefter sønnerne. For at ende ved nutidens afdæmpede toner på Halsnæs.

LÆS OGSÅ: 10 stærke biografier du ikke må gå glip af

Biografien er skrevet af forfatter og manuskriptforfatter Jens Folmer Jepsen ud fra samtaler med Povl Dissing og de mennesker, han har haft tæt på i sit liv – både privat og kunstnerisk.

Derudover bidrager en række kendt danske musikere som blandt andre Niels Hausgaard, Kjartan Arngrim, Thomas Helmig, Steffen Brandt og Poul Krebs. Sidstnævnte udtaler i bogen meget rammende om en af Povl Dissings unikke egenskaber:

”Han har en fornemmelse for hullerne i musikken, hvor han finder den plads, han har brug for.”

Et folkeligt kunstnerliv

Bogen handler om Povl Dissing og derfor også om livet som kunstner. De afgørende møder og opdagelser, som kan omsættes til strofer og toner, der berører og flytter os. De mange dage på landevejen væk fra familien i kartoffelrækkerne i København, og det slidsomme liv, som følger mennesker, der vil have det hele med.

LÆS OGSÅ: Renegades. Barack Obama og Bruce Springsteen taler om livet, musikken og at være ‘born in the USA’ i ny bog

Den handler også om den ægte folkelighed, som Povl Dissing formår at ramme, og samtidig den modstand, han har mødt undervejs, med sit særegne udtryk. Et udtryk, der deler vandene og har ført til trusler om tæsk og hademails. Noget han ikke lod sig gå synderligt på af, og som aldrig har overskygget hans glæde ved at spille musik.

For som han selv udtaler i bogen:

”Hvis man vil spille for folk, kan det ikke nytte noget, at man kun vil spille for inderkredsen eller vennerne eller dem, man ved kan lide det.”

LÆS OGSÅ: Nye bøger på vej: Se vores liste med kommende bøger

Musiker Kjartan Arngrim fra Folkeklubben er enig i den betragtning, og begrunder den brede popularitet med:

”Man overser, hvorfor Kim Larsen og Povl Dissing er blevet en del af den danske folkesjæl. Det er nok fordi, de har spillet på hver en kro og hvert et marked. Du kunne drikke en øl med dem på værtshus efterfølgende. Det kan man ikke med så mange andre superstjerner. Povl er en superstjerne. En supernova. Ingen tvivl.”


Dissing – Fra ende til anden. En biografi

Dissing – fra ende til anden. Ny biografi på vej

❤️❤️❤️❤️❤️ – Politiken

Povl Dissing har i mere end 60 år været en stemme i dansk musik, som både har været opsigtsvækkende, omdiskuteret og elsket. Da hans karriere begyndte, vidste folk ikke, hvad de skulle mene om hans hæse og teatralske stemme, men siden er han blevet en afholdt og folkekær visesanger.

I Dissing fortæller Povl Dissing for første gang sin vilde livshistorie. Selv om Povl Dissings egne ord er i centrum, er bogen bygget op som en klassisk biografi og derfor fyldt med interviews med blandt andet Niels Hausgaard, Thomas Helmig, Steffen Brandt, Fuzzy, Poul Krebs og Kjartan fra Folkeklubben samt Povl Dissings venner og familie.

Du kan købe Dissing online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.