Carlsen

Nye stemmer i dansk børnelitteratur

Nye stemmer i dansk børnelitteratur

Hvordan er det at udkomme som debutant hos Forlaget Carlsen? Det har vi talt med to aktuelle debutanter hos Carlsen om. Christine Brandt Christensen og Jakob Agermose er to af de nye danske stemmer, der har fået deres bøger udgivet hos Carlsen.

Christine Brandt Christensen debuterede på Carlsen tidligere på året med bogen Dengang jeg var superskurk. Redaktør Louise Bylov var begejstret med det samme, da fortællingen dukkede op i bunken af uopfordrede manuskripter, der løbende bliver sendt ind til forlaget.

”Christine Brandt Christensen er uden tvivl en stærk ny stemme i dansk børnelitteratur. Hun formår at skrive så skarpe replikker, at hendes karakterer står tydeligt frem for enhver, og hendes tekst er gennemsyret af action og den fedeste sorte humor”, fortæller redaktør Louise Bylov.

Selvom bogen er hendes debut, har Christine Brandt Christensen skrevet, siden hun var helt ung. Og som hun udtaler i et tidligere interview til Bog.dk:

”Jeg har skrevet hele min ungdom og fra 13 til 20 år været på forfatterskole i Brønderslev om sommeren, hvor jeg skrev en række forskellige noveller. Jeg har altid elsket at læse og skrive. Jeg husker helt tilbage fra 1. klasse, hvor vi skulle skrive vores egne bøger, som vi kunne låne hinanden, og jeg havde samlet en hel stak til udlåns. Efterspørgslen var dog ikke så stor på det tidspunkt”, fortæller hun og griner.

Processen foregik på den måde, at hun havde et par siders ideer til Dengang jeg var superskurk liggende, som hun besluttede at tage op igen og skrive ud.

”Jeg sendte første udgave af manus ind som 19-årig og er nu fyldt 21. Det har været en meget lærerig proces, og jeg er meget glad for bogen, som den er endt efter de her flere års arbejde på den. Jeg kan virkelig godt lide karaktererne og universet,” fortæller hun i interviewet.

LÆS OGSÅ: Jeg havde lyst til selv at skrive noget andet end den typiske heltebog

Poetisk debut om en mor, der forsvinder ind i en depression

Jakob Agermose har netop debuteret med billedbogen Forglem mig ej, som er en poetisk historie om en dreng, hvis mor forsvinder ind i en depression. Hos Carlsen var der ikke nogen tvivl om, at her var en særlig fortællestemme.

”Jakob Agermose har en særlig sensibilitet i sit sprog og i sin historiefortælling. Som læser kan man gå på opdagelse i bittesmå detaljer og nuancer, og man frydes over, hvor poetisk og gennemført teksten er”, fortæller redaktør Louise Bylov.

Det er den prisbelønnede illustrator Otto Dickmeiss, der har tegnet til bogen og har med sit signifikante og detaljerige udtryk i den grad været medfortæller til historien.

”Da min redaktør Louise Bylov sagde, at nu var det tid til at finde en illustrator, troede jeg at jeg skød over målet, da jeg ønskede Otto Dickmeiss. ’Fint,’ sagde Louise og kontaktede ham – og nu ligger min fortælling side om side med hans vidunderlige illustrationer”, fortæller Jakob Agermose og fortsætter:

“Hos Carlsen bliver der talt om mit ‘forfatterskab’ og ikke bare min ‘debutbog’. Det er meget motiverende for en debutant. Louise har i det hele taget været fantastisk til at holde balancen mellem at opmuntre mig og give kritik undervejs.”

Læs hele interviewet på Bog.dk med debutant Jakob Agermose her.

For direktør hos Carlsen Kaya Hoff er det at udvikle nye talenter indenfor dansk børnelitteratur en vigtig opgave for forlaget.

“Vi leder altid efter nye talenter. Hvis vi skal have børn til at læse, skal vi kunne tilbyde dem en nutidig børnelitteratur, som de kan spejle sig i. Det gør vi blandt andet ved at arbejde med nye stemmer, som vi har gjort med Christine Brandt Christensen og Jakob Agermose, der begge debuterede i løbet af foråret.”


Christine Brandt Christensen, Dengang jeg var superskurk:

Nye stemmer i dansk børnelitteratur

Den nye superskurk, Hjernefyren, er kommet til byen, og han er klar til at tage kampen op mod de højrøvede superhelte! Eller, han vil i hvert fald prøve, for superheltene er hans egne brødre, og de fortjener en lærestreg. 

Desværre er den nye superskurk – Noah – ikke den mest kvalificerede en af slagsen. Men heldigvis får han hjælp, vent…, UHELDIGVIS får han hjælp af sin skøre kusine, Amina, og sammen får de skabt nok problemer for brødrene, men pludselig også for dem selv, deres familie og hele byen. 

Dengang jeg var superskurk er en hæsblæsende, actionfyldt og humoristisk ny roman til de 10-14-årige om den nørdede dreng med den tørre humor, der beslutter sig for at blive superskurk. 

Du kan købe Dengang jeg var superskurk online eller i din nærmeste boghandel fra 25. april.

Forglem mig ej, Jakob Agermose:


børnebøger om svære emner, forglem mig ej,

Williams mor graver et hul i køkkenhaven, og det er så dybt, at hun forsvinder. Så må far ud og hive hende op igen. Næste morgen vågner Williams far med et hoppende ben. Han siger: ”Det skal bare løbes væk” og forsvinder ud ad hoveddøren. Tilbage sidder William med sin hund Pølse og en mor, der er gået i stå. Men William får en idé.

En historie om at have en mor, som ikke kan være der, og en far, som ikke tør være der.

God fra omkring 6 år.

Du kan købe Forglem mig ej online eller i din nærmest boghandel.