Bøger til unge Børnebøger 13-15 år Carlsen

Christine Brandt Christensen: Jeg havde lyst til selv at skrive noget andet end den typiske heltebog

Christine Brandt Christensen: Jeg havde lyst til selv at skrive noget andet end den typiske heltebog

Christine Brandt Christensen har skrevet den bog, hun gerne selv vil læse. En bog fyldt med humor og action i et lettilgængeligt sprog. Og så håber hun med Dengang jeg var en superskurk at fange de 10 til 14-årige drenge, der bare gerne vil underholdes.

”Jeg kunne godt lide Rick Riordan bøger om Percy Jackson, da jeg var yngre, fordi hans bøger, udover at være spændende, også var humoristiske. Og så havde jeg med Dengang jeg var superskurk lyst til selv at skrive noget andet end den typiske heltebog, hvor helten altid er så skidesmart.”

Selvom bogen er hendes debut, har Christine Brandt Christensen skrevet, siden hun var helt ung.

”Jeg har altid elsket at læse og skrive. Jeg husker helt tilbage fra 1. klasse, hvor vi skulle skrive vores egne bøger, som vi kunne låne hinanden, og jeg havde samlet en hel stak til udlåns. Efterspørgslen var dog ikke så stor på det tidspunkt”, fortæller hun og griner, inden hun fortsætter:

”Jeg har skrevet hele min ungdom og fra 13 til 20 år været på forfatterskole i Brønderslev om sommeren, hvor jeg skrev en række forskellige noveller.”

Hun havde et par siders ideer til bogen liggende, som hun besluttede at tage op igen og skrive ud.

”Jeg sendte første udgave af manus til Dengang jeg var superskurk ind som 19-årig og er nu fyldt 21. Det har været en meget lærerig proces, og jeg er meget glad for bogen, som den er endt efter de her flere års arbejde på den. Jeg kan virkelig godt lide karaktererne og universet,” fortæller hun.

Christine Brandt Christensen: Jeg havde lyst til selv at skrive noget andet end den typiske heltebog

Christine Brandt Christensen er 21 år og studerer i England. Foto: Simon Klein Knudsen

Underholdende læsning – også til drenge

Målgruppen er de 10 til 14-årige. Christine Brandt Christensen har bevidst skrevet den med en dreng i hovedrollen i et forsøg på også at fange de unge drenge, der bare gerne vil læse en god bog og underholdes undervejs.

Christine Brandt Christensen bor p.t. i England, hvor hun er ved at tage en bachelor i Human Behavioral Biology, så lige for tiden skriver hun i ferier og weekender ”og bruger alt sin fritid på det.”

LÆS OGSÅ: Elsker du Taylor Swift? Så må du ikke gå glip af bogen Taylor Swift: Mastermind


Dengang jeg var en superskurk af Christine Brandt Christensen:

Christine Brandt Christensen: Jeg havde lyst til selv at skrive noget andet end den typiske heltebog

Den nye superskurk, Hjernefyren, er kommet til byen, og han er klar til at tage kampen op mod de højrøvede superhelte! Eller, han vil i hvert fald prøve, for superheltene er hans egne brødre, og de fortjener en lærestreg. 

Desværre er den nye superskurk – Noah – ikke den mest kvalificerede en af slagsen. Men heldigvis får han hjælp, vent…, UHELDIGVIS får han hjælp af sin skøre kusine, Amina, og sammen får de skabt nok problemer for brødrene, men pludselig også for dem selv, deres familie og hele byen. 

Dengang jeg var superskurk er en hæsblæsende, actionfyldt og humoristisk ny roman til de 10-14-årige om den nørdede dreng med den tørre humor, der beslutter sig for at blive superskurk. 

Du kan købe Dengang jeg var superskurk online eller i din nærmeste boghandel fra 25. april.