Børnebøger Carlsen

Chokoladesøstre – efterårslæsning til din tweenpige

Chokoladesøstre – efterårslæsning til din tweenpige

Elsker din tween at læse? Om dit barn er en læsehest eller ej, er der al mulig god grund til at præsentere nogle gode bøger til efteråret. Caroline på 11 har et godt forslag.

Efterårsvejr er læsevejr

”I sommerferien regnede det rigtig meget. Ja, det var nærmest som en lang efterårsferie, så jeg læste mange dage”, fortæller Caroline, 11. ”Jeg læste faktisk de fire første bøger i serien Chokoladesøstre, og jeg var meget opslugt af dem. Min favorit var bog nr. 3 om pigen Sommer og hendes drøm om at blive ballerina på Den Kongelige Balletskole”.

Serien Chokoladesøstre handler om fem piger i en sammenbragt familie, og hver bog har hver sin pige som hovedperson. Pigerne er meget forskellige, men oplever alle udfordringer, sorger og glæder, som kan genkendes af de mange tweenpiger, som læser bøgerne.

”Jeg glæder mig SÅ meget til Honninghjerte – den femte og sidste bog. Jeg skal læse den her til efteråret, hvor jeg skal i sommerhus med min familie. Og det bliver jo nok også regnvejr… altså læsevejr”, slutter Caroline glad.

Chokoladesøstre af Cathy Cassidy

Serien Chokoladesøstre af Cathy Cassidy består af fem bøger om søstrene Cherry, Skye, Summer, Coco og Honey og deres liv som tweens med alt hvad det indebærer af venskab, familie, kærester og drømme.

Cathy Cassidy, Chokoladesøstre, tween, tweenlæsning, læsning til tween, bog, bog til tween, pigebog, pigebøger, bog til piger, bøger til piger, Kirsebærkys og kaosKirsebærkys og kaos

Første bog i serien om Chokoladesøstre

Cherrys far fortæller hende, at de skal flytte fra Skotland til England for at bo sammen med farens nye kæreste og hendes fire døtre. Men hvordan skal Cherry finde sig til rette i sin nye familie blandt de andre piger? Det hele bliver yderligere kompliceret af, at Cherry møder den søde fyr Shay, som desværre viser sig at være kærester med en af Cherrys nye søstre.

Du kan købe Kirsebærkys og kaos som e-bog her eller låne den på dit lokale bibliotek.

Cathy Cassidy, Chokoladesøstre, tween, tweenlæsning, læsning til tween, bog, bog til tween, pigebog, pigebøger, bog til piger, bøger til piger, Stokroser og skumfiduser

Stokroser og skumfiduser

Anden bog i serien om Chokoladesøstre

Selvom Skye og Summer er enæggede tvillinger, så er de med tiden blevet meget forskellige, og Skye føler mere og mere, at hun står i skyggen af sin populære søster. Ved en oprydning på familiens loft finder familien en række breve og ting fra en afdød slægtning Clara, og gradvist begynder Clara at fylde mere og mere i Skyes bevidsthed. Som om det i forvejen ikke er svært nok at være teenager…

Du kan købe Stokroser og skumfiduser som e-bog her eller låne den på dit lokale bibliotek.

Cathy Cassidy, Chokoladesøstre, tween, tweenlæsning, læsning til tween, bog, bog til tween, pigebog, pigebøger, bog til piger, bøger til piger, SommerdrømmeSommerdrømme

Tredje bog i serien om Chokoladesøstre

Summer drømmer om at blive optaget på Den Kongelige Balletskole, og nu får hun mulighed for at vise sit værd. Derfor lægger hun en stram plan for sin kost og træning, men Summer føler hurtigt, at hendes familie og venner er blevet til en hæmsko for hende i at nå sit mål. Det viser sig dog, at drømmen måske i virkeligheden er blevet til et mareridt.

Du kan købe Sommerdrømme online her eller i din lokale boghandel.

Cathy Cassidy, Chokoladesøstre, tween, tweenlæsning, læsning til tween, bog, bog til tween, pigebog, pigebøger, bog til piger, bøger til piger, Karamelknas og ponykoks

Karamelknas og ponykoks

Fjerde bog i serien om Chokoladesøstre

Cocos har et stort dyrehjerte, og hun ønsker at redde alverdens dyr. Hendes veninder er dog begyndt at synes, at drenge og fester er mere interessante end dyr, og derfor føler Coco sig lidt alene. Snart møder hun dog dyreelskeren Lawrie, men selvom de deler en passion for dyr, så er Lawrie altid sur og virker som om, at han skjuler noget. Snart viser det sig, at det ikke kun er dyr, der kan have brug for at blive reddet.

Du kan købe Karamelknas og ponykoks online her eller i din lokale boghandel.

Cathy Cassidy, Chokoladesøstre, tween, tweenlæsning, læsning til tween, bog, bog til tween, pigebog, pigebøger, bog til piger, bøger til piger, Honninghjerte

Honninghjerte

Femte bog i serien om Chokoladesøstre

Den ældste pige i søskendeflokken Honey tager til Australien for at besøge sin far og starte på en frisk. Hun begynder snart efter at chatte med fyren Riley, som hun har mødt på stranden en dag, men det viser sig, at hun i virkeligheden chatter med en helt fremmed, som lokker hendes hemmeligheder ud af hende. Snart er Honey offer for en modbydelig heksejagt.

Du kan købe Honninghjerte som e-bog her eller låne den på dit lokale bibliotek.

Chokoladesøstre er en del af CARLSENs Sommerfugleserie, der er en samling af bøger nøje udvalgt til piger mellem 9 og 14 år.

Læs mere om andre bøger i Sommerfugleserien her.