Børnebøger Boganmeldelser Bøger til godnatlæsning for børn Carlsen

Lea og Christian anmelder: Supersaurus – Raptorer i Paradis

Lea og Christian anmelder: Supersaurus – Raptorer i Paradis

Der er sluppet en helt særlig slags dinoer løs dette efterår – nemlig Supersaurerne! Supersaurus – Raptorer i Paradis af Jay Jay Burridge tager eventyrslystne læsere med på en eksotisk rejse i bedste Indiana Jones-stil.

Historien følger 13-årige Bea Kingsley. Beas forældre forsvandt sporløst for 11 år siden, men da Bunty, Beas bedstemor, pludselig planlægger en eksotisk rejse til Aru-øerne for at se de sjældne raptorer i Paradis, begynder Bea at stille spørgsmål. Store spørgsmål, som ikke engang hendes gudfar, Theodore, vil besvare. Jo flere spørgsmål Bea stiller, jo flere problemer bliver de mødt af. Var rejsen til øerne en livsfarlig fejltagelse,
 eller er det begyndelsen til et uforglemmeligt eventyr?

Christian på 13 og Lea på 9 har begge kastet sig over Raptorer i Paradis og her kan du læse om deres ekspedition ind i Supersaurus-universet.

Lea 9 år: “Husk en at holde i hånden”

Lea på 9 år har fået bogen læst højt af sin mor, og vi gav hende syv spørgsmål om bogen.

Supersaurus, supersaurus raptorer i paradis, jay jay burridge, bøger til tweens, dinosaurer

Hvad synes du om hovedpersonen Bea?

Bea elsker at tegne skitser i sine notesbøger. Det gør jeg også. Jeg kan godt lide Bea. Hun er sej, modig og kreativ. Hun har haft en lidt hård barndom, fordi hendes forældre er blevet væk. Det er sørgeligt, jeg blev virkelig ked af det på hendes vegne.

Hvad er det mest spændende i bogen? 

De er hele tiden i fare, for der er en uhyggelig mand, der hedder Hayter, der er efter dem. Han vil have dem væk fra øen, og han er ond ved både saurerne og menneskene på øen. Men heldigvis får de hjælp af en dreng, der hedder Sammy og hans forældre.

Hvad er en supersaurer?

Det er en form for dinusaurus. Men det er IKKE en dinosaurus. De er i en verden, der minder om vores. Det ville være lidt sejt, hvis den fandtes i virkeligheden. Men også lidt uhyggeligt… der er både farlige og gode saurer. Jeg kan bedst lide de søde og nuttede.

Hvad synes du om tegningerne?

De er vildt flotte, de viser rigtigt meget det udtryk, personen føler i det øjeblik.

Hvem skal læse den?

Både piger og drenge. Men man skal ikke være helt lille. Den kan godt være lidt svær at forstå og lidt uhyggelig. Det er godt, hvis man har en at holde i hånden, for den kan godt være uhyggelig. Men der er mange sider i den, så den kan godt holde en hel ferie. Og så kan man også lege med appen eller tegne saurerne. Det vil jeg prøve på.

Hvad er din samlede bedømmelse: 

4 ½ supersaurer ud af 5.

Christian 13 år: “Jeg glæder mig til at læse bog 2”

supersaurus, dinosaurus, bøger til tweens, jay jay burridge, supersaurus – raptorer i paradis

Jeg har læst bogen Supersaurus – Raptorer i Paradis, som kort fortalt handler om 13-årige Bea, der sammen med sin mormor og gudfar tager på en rejse til Aru-øerne for at lede efter sine forældre, som på mystisk vis forsvandt for 11 år siden.

Hvad er en supersaurer?

Mens de er på Aru-øerne tager de på en farlig mission ud i junglen, for at se de sjældne raptorer. En raptorer er en supersaurus-art, for i denne historie er dinosaurer nemlig ikke uddøde. Sejt!

Hvad er det mest spændende i bogen? 

Jeg kunne ret godt lide bogen. Især synes jeg, det var spændende at læse om de forskellige dinosaurer, deres væremåde, og hvordan deres forhold til menneskerne er. Det er et godt koncept, at høre om, hvordan dinosaurer og mennesker ville have levet sammen. Det kunne jeg godt lide.

Hvem skal læse den?

Bogen er tyk (349 sider) og har en del svære ord, så jeg vil mene den vil være helt perfekt til dig, der er helt vild med at læse. Man kan også gøre som hjemme hos os, hvor min mor og jeg skiftede til at læse et kapitel højt. Ret hyggeligt ? Jeg synes, bogen henvender sig både til piger og drenge, som kan lide temaer som eventyr/adventure, Indiana Jones og selvfølgelig dinoer.

Hvad er din samlede bedømmelse: 

Bogen er nr. 1 ud af en serie på 6, og jeg glæder mig til at læse bog nr. 2! Jeg vil give bogen 4 stjerner ud af 5. Hvis bogen havde haft en ordliste til de sværeste ord, ville jeg give den 5.

> Du kan finde Supersaurus – Raptorer i Paradis på dit lokale bibliotek. Tag et kig i den gratis læseprøve her

Supersaurus, bøger til tweens, supersaurus – raptorer i paradis, jay jay burridge