Børnebøger Carlsen

Girl power og seje piger fra børnebøgernes verden

Pippi, Pippi Langstrømpe, seje piger, girlpower, girl power

Vi fejrer Kvindernes internationale kampdag med en flok seje, skarpe, sjove, eventyrlystne og helt særlige piger og kvinder fra både det virkelige liv og børnebøgernes verden.

Her er både gamle kendinge og nogle af de nye piger i klassen. Hvor mange kender du og dine børn?

Girl power

Girlpower, girl power, Katrine Memborg, seje piger, børnebog, børnebøger

Hvad er det, det gør en kvinde til en heltinde? Til én med power og ekstra coolness? Hvornår og hvorfor har en kvinde girl power? Der findes lige så mange svar på de spørgsmål, som der findes kvinder. Og heldigvis for det!

I bogen Girl power har forfatter Katrine Memborg samlet 50 seje kvinder, der har forfulgt deres drømme, kæmpet for en sag og turdet være sig selv hele vejen.

Kort sagt en hyldest til alle former for girl power!

Fra ca. 10 år.

Du kan finde Girl power online her eller i din lokale boghandel.

Historierne om Hanne Hundige

Hanne Hundige, Historierne om Hanne Hundige, Tomas Lagermand Lundme, højtlæsning, højtlæsningsbog, børnebog, børnebøger

Hanne drømmer om en tilværelse som prinsesse i Hundige med tre ponyer i flot seletøj og med vandtrug af guld. Og så en bunke hø på gulvet. Og hun ved godt, hvordan tingene hænger sammen. Hun ved for eksempel, at det er dronningen, som bestemmer slikpriserne i Danmark, og at 8 plus 8 er mindst 3000 og firs. Og at man altså godt kan kalde sine to pudler for Mary og Frederik – også selvom de er to hanner. Det er faktisk både bombe- og bolsjesikkert.

Men nogle gange har Hanne altså lidt svært ved at opføre sig præcis, som mor og far gerne vil have. For sådan går det jo, når fjernsynet kalder på dig, når du er alene hjemme. Og når bandeordene ser sit snit til at flytte ind i din mund. Men det er egentlig ok, for selv en prinsesse har vel i bund og grund ret til at fejle.

Sjov og fantasifuld læsning for piger og drenge i alderen 4-8 år.

Du kan finde Historierne om Hanne Hundige online her eller i din lokale boghandel.

Pippi Langstrømpe

Pippi Langstrømpe, Pippi, Astrid Lindgren, Ingrid Nyman, børnebog, børnebøger, børnebogsklassiker

Pippilotta Viktualia Rullegardinia Krusemynta Efraimsdatter Langstrømpe – eller bare Pippi – er intet mindre end verdens stærkeste pige og fuld af spilopper. Den lille, bomstærke pige med de røde fletninger og fregner kan om nogen sætte de voksne og byens bøller på plads.

Det har hun gjort siden 1945, hvor Astrid Lindgreens første historier om Pippi, Tommy og Annika så dagens lys. Pippi bor stadig i Villa Villekulla med sin hest, sin abe og sin taske fuld af guldmønter.

Fra ca. 5 år.

Du kan finde Pippi Langstrømpe online her eller i din lokale boghandel.

Trisse og det lange hår

Trisse og det lange hår, Annie Bahnson, børnebog, børnebøger, bøger til piger, seje pigerDer er noget helt særligt ved Trisse. Trisse har nemlig kun ét hår. Til gengæld er det meget langt og tykt. Sådan et hår kan bruges til alt muligt sjovt, for eksempel som tøjle, når Trisse rider på sin ged.

Trisses mor mener nu mest, at det kan bruges til at lave ulykker. Faktisk har Trisse LOVET, at det skal blive oppe under huen. Det er bare også rigtig godt som svingtov i frikvarteret, og når alle børnene keder sig, kan Trisse jo ikke bare stå der. Det er da klart!

Men så får byens rebfabrikant øje på Trisses hår, og pludselig ved han, hvordan kan blive rig …

Fra ca. 5 år.

Du kan finde Trisse og det lange hår online her eller i din lokale boghandel.

Bea – opdagelsesrejsende i dinosaurernes verden

Supersaurus, Jay jay Burridge, Raptorer i Paradis, Bea Kingsley, børnebøger, børnebog,

Forestil dig en verden, hvor dinosaurerne overlevede. Sådan en verden lever Bea Kingsley i. Beas forældre forsvandt sporløst, da hun var helt lille, og sammen med sin fantastiske bedstemor Bunty og gudfar Theodore drager hun ud på en hæsblæsende og eksotisk rejse til de fjerne Aru-øer, hvor de sjældne paradisraptorer holder til.

Bea elsker dyr, biologi, fysik og billedkunst, og hun får brug for både sin viden og mod – noget tyder nemlig på, at Aru-øernes jungle gemmer på hemmeligheder om hendes forældre.

Fra ca. 10 år.

Du kan læse mere om Bea og Supersaurus-serien her. Bøgerne kan også købes i din lokale boghandel.

Emmy – et knivskarpt computergeni

Elmer Baltazar, truslen fra Kragoria, fantasy, børnebog, børnebøger,

Emmy er skarp, krævende og et geni på en computer. En dag viser en mystisk iPad sig at være en portal til landet og computerspillet Arkadia, og Emmy bliver suget ind i den digitale verden.

Heldigvis følger klassekameraten Elmer. En hæsblæsende verden med drager, sorte riddere og en ond dronning med en kampklar Emmy ved sin side åbner sig. Vil Emmy overhovedet med hjem?

Fra ca. 10 år.

Du kan læse mere om Emmy og Elmer Baltazar-serien her. Bøgerne kan også købes i din lokale boghandel.

På udkig efter flere børnebøger med piger? Du kan læse mere om K for Klara, Ea, og Et strejf af magi eller gå på opdagelse på carlsen.dk