Børnebøger Carlsen Inspirationslister og guides

Girl power og seje piger fra børnebøgernes verden

heltinder, ya, young audlt, feminisme, feminist, stærke kvinder, stærke heltinder, stærke bøger, ungdomsbog, ungdosmbøger, ungdomslitteratur, Kvindernes kampdag

Vi fejrer Kvindernes internationale kampdag med en flok seje, skarpe, sjove, eventyrlystne og helt særlige piger og kvinder fra både det virkelige liv og børnebøgernes verden.

Her er både gamle kendinge og nogle af de nye piger i klassen. Hvor mange kender du og dine børn?

Girl power

Girlpower, girl power, Katrine Memborg, seje piger, børnebog, børnebøger

Hvad er det, det gør en kvinde til en heltinde? Til én med power og ekstra coolness? Hvornår og hvorfor har en kvinde girl power? Der findes lige så mange svar på de spørgsmål, som der findes kvinder. Og heldigvis for det!

LÆS OGSÅ: Girl power – Katrine Memborg vil inspirere unge piger til at tro på sig selv

I bogen Girl power har forfatter Katrine Memborg samlet 50 seje kvinder, der har forfulgt deres drømme, kæmpet for en sag og turdet være sig selv hele vejen.

Kort sagt en hyldest til alle former for girl power!

Fra ca. 10 år.

Køb Girl power online her eller i din lokale boghandel.


Historierne om Hanne Hundige

Hanne Hundige, Historierne om Hanne Hundige, Tomas Lagermand Lundme, højtlæsning, højtlæsningsbog, børnebog, børnebøger

Hanne drømmer om en tilværelse som prinsesse i Hundige med tre ponyer i flot seletøj og med vandtrug af guld. Og så en bunke hø på gulvet. Og hun ved godt, hvordan tingene hænger sammen. Hun ved for eksempel, at det er dronningen, som bestemmer slikpriserne i Danmark, og at 8 plus 8 er mindst 3000 og firs. Og at man altså godt kan kalde sine to pudler for Mary og Frederik – også selvom de er to hanner. Det er faktisk både bombe- og bolsjesikkert.

LÆS OGSÅ: Pippi møder Krummerne – Her er Hanne Hundige!

Men nogle gange har Hanne altså lidt svært ved at opføre sig præcis, som mor og far gerne vil have. For sådan går det jo, når fjernsynet kalder på dig, når du er alene hjemme. Og når bandeordene ser sit snit til at flytte ind i din mund. Men det er egentlig ok, for selv en prinsesse har vel i bund og grund ret til at fejle.

Sjov og fantasifuld læsning for piger og drenge i alderen 4-8 år.

Køb Historierne om Hanne Hundige online her eller i din lokale boghandel.


Pippi Langstrømpe

Pippi Langstrømpe, Pippi, Astrid Lindgren, Ingrid Nyman, børnebog, børnebøger, børnebogsklassiker

Pippilotta Viktualia Rullegardinia Krusemynta Efraimsdatter Langstrømpe – eller bare Pippi – er intet mindre end verdens stærkeste pige og fuld af spilopper. Den lille, bomstærke pige med de røde fletninger og fregner kan om nogen sætte de voksne og byens bøller på plads.

Det har hun gjort siden 1945, hvor Astrid Lindgreens første historier om Pippi, Tommy og Annika så dagens lys. Pippi bor stadig i Villa Villekulla med sin hest, sin abe og sin taske fuld af guldmønter.

Fra ca. 5 år.

Køb Pippi Langstrømpe online her eller i din lokale boghandel.


Naja Münster

Naja Münster er en af Danmarks største youtubere, og nu er hun også hovedpersonen i en bogserie.

LÆS OGSÅ: Forfatter bag Naja Münster-bøgerne: Vi bør ikke være så bange for YouTube

Naja Münster har hørt, at der ligger en skat begravet i skoven, så hun ovetaler hele sin YouTube-familie til at tage af sted og sove i telt. Men der bliver ikke sovet så meget. I det hele taget er der ikke meget, der går efter planen.

Virkelighedens Naja Münster blev kåret til årets youtuber til Zulu Awards, årets stjerneskud til Guldtuben, har spillet med i Far til Fire og i dag er der 200.000 mennesker, i alderen 3-10 år, som følger hende på YouTube. Til september sender TV2 fire programmer om familien Münster.

Fra ca. 6 år

Køb Naja Münster – En temmelig tosset telttur her eller hos din lokale boghandler.


Bea – opdagelsesrejsende i dinosaurernes verden

Forestil dig en verden, hvor dinosaurerne overlevede. Sådan en verden lever Bea Kingsley i.

LÆS OGSÅ: Supersaurus – den mest eftertragtede titel

Selvom Bea og hendes bror Carter og hans kæledyrstyran, Buster, har nydt tilværelsen hos deres tante og onkel på Kingsley-ranchen i Amerika, kan Bea ikke lade være med at tænke på de dagbøger, deres far efterlod sig, og de mystiske saurmænd.

Hvorfor tillagde han dem så stor betydning, og hvordan hænger relationen mellem Theodore, Carter og saurmændene sammen? Sporene leder dem til Mexico, hvor de måske kan finde svar på deres mange spørgsmål …

Fra ca. 9 år.

Køb Supersaurus-serien her eller i din lokale boghandel.

Frost II

Fortællingerne om søstrene Anna og Elsa, der sammen med deres tro følgesvende Olaf, Kristoffer og Sven drager ud på eventyr, har tryllebundet børn og voksne verden over.

LÆS OGSÅ: Fantastiske bøger fra det eventyrlige Frost-univers

I kan bla. læse den helt nye historie inspireret af filmen Frost 2.

Hvor kommer Elsas magiske evner fra? Anna og Elsa tager på eventyr i skoven for at finde en mystisk, hvid flod. Den rummer nemlig muligvis svarene til fortidens spørgsmål.

Fra ca. 3 år.

Køb Frost II – Anna, Elsa og den hemmelige flod online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel.


På udkig efter flere børnebøger med piger? Du kan læse mere om K for Klara, Ea, og Et strejf af magi eller gå på opdagelse på carlsen.dk