Bøger til unge Børnebøger Børnebøger 10-12 år Carlsen

To veninder forelsker sig i den samme dreng

Vi snakker ikke om Jonathan

Vi snakker ikke om Jonathan af Katrine Skovgaard er en ærlig fortælling om to piger, hvis venskab bliver sat på en prøve, da en ny dreng starter i klassen.


Ragna og Olivia er meget forskellige. Olivia drømmer om den store kærlighed, mens Ragna er mere nøgtern. Men selvom de er uenige om mange ting, forhindrer det dem ikke i at blive gode venner.

Lige indtil Jonathan starter i klassen.

LÆS OGSÅ: Drømme, venskab og kærlighed. Sommerfugleserien er bøger til tweens

De to veninder kan nemlig godt blive enige om, at han er noget særligt, og at det var på tide, at der startede en sød dreng i klassen. Faktisk bliver de hurtigt rimelig vilde med ham begge to.

Vi snakker ikke om Jonathan, Katrine Skovgaard

Olivia er så glad for Jonathan, at hun skynder sig at skrive til en veninde, der bor i USA:

“Jeg har mødt HAM! Altså ham ham! Min soulmate! Jeg troede kun, at det var sådan noget, der skete i bøgerne og på film, men det var, som om tiden stod stille, da han trådte ind i klassen.”

LÆS OGSÅ: Grimme piger: Stærk roman om mobning på Instagram og uventede venskaber

Det tager hårdt på deres nye venskab, at både Ragna og Olivia har et godt øje til Jonathan. Derfor laver de en pagt, hvor de lover, at ingen af dem må snakke med ham. Men det viser sig hurtigt, at pagten ikke er særlig nem at overholde.

For kan man overhovedet bremse sine egne følelser? Og hvad er egentlig vigtigst? Veninder eller kærester?

Vi snakker ikke om Jonathan af Katrine Skovgaard er en del af Carlsens Sommerfugleserie, der består af hverdagsfortællinger fra ca. 10 år og op.


Vi snakker ikke om Jonathan

vi snakker ikke om jonathan, katrine skovgaard, sommerfugleserien

Selvom Olivia og Ragna er meget forskellige, skal det ikke stoppe dem i at blive veninder. Ragna er meget praktisk, mens Olivia er romantiker, og de er uenige om mange ting.

Men de kan godt blive enige om, at det ville være godt, hvis der startede en sød dreng i klassen – og så starter Jonathan. Det bliver hårdt for pigernes venskab, da de begge er lidt vilde med ham. Han er nemlig både pæn, sød og ret sjov… Veninderne laver en aftale om, at de ikke må snakke med Jonathan.

Men Olivia og Ragna skal nu beslutte, hvad der er vigtigst – veninder eller kærester?

Fra ca. 10 år.

Vi snakker ikke om Jonathan kan købes online, eller i din nærmeste boghandel.