Indefra

#Septemberbøger: Fyld din Instagram med bøger!

septemberbøger social media instagram bookstagram

Instagram, Insta eller IG – kært barn har mange navne. Vi kender efterhånden alle de små, kvadratiske billeder af alt fra fint retro interiør til overdådige pastelfarvede kager – og særdeles smukke bøger. 

Instagram er nemlig et rigtigt godt sted for de bogelskende. Her bliver der flittigt diskuteret bøger, delt boganbefalinger og knipset smukke billeder af bogforsider, bogstakke og guldfund fra boghandlerens hylder. Under hashtags som #bookstagram , #goodreads,  #læseglæde , #currentlyreading eller #bogsnak er der et væld af boganbefalinger, litterære diskussioner og meget andet bogrelateret. 

#Septemberbøger – en fotoleg for alle læseheste

I september skal du særligt holde øje med hashtagget #septemberbøger. Ringsted Bibliotek har opfordret læsere over hele landet – inklusiv læsere fra Sverige og Norge – til at hoppe med på en fotoleg og dele bogbilleder under #septemberbøger hele måneden. 

Skemaet nederst i denne artikel viser, hvilke motiver der skal fotograferes hver dag i september – og så er det bare at gribe sin smartphone, knipse løs og være med. Klikker man ind på hashtagget kan man se posts fra andre brugere, som leger med, og dermed kan man få inspiration fra et bogelskende fællesskab.

Bogsnak online? En kæmpe succes!

Konceptet er en gentagelse af de sidste års succeser siden 2016, hvor Ringsted Bibliotek introducerede #septemberbøger. Idéen opstod blandt bibliotekets bibliotekarer, som hurtigt kom på 30 bogrelaterede fotoidéer og satte det op grafisk. Idéen var, at 10 af landets bibliotekarer skulle deltage på Instagram, men initiativet fik stor opmærksomhed og gik langt over forventning. Over 7.000 billeder blev delt i løbet af måneden, og deltagerne i fotolegen var bibliotekarer såvel som forlag og helt almindelige bogelskere. Sidstnævnte var der afgjort flest af.

Det handlede ikke kun om at dele billeder af egne bøger: Det handlede også om at starte bogsnakken online. Læsere fandt andre læsere gennem billeder og udvekslede holdninger og boganbefalinger. “Jeg synes, der var meget interaktion deltagerne imellem. Der blev kommenteret på billeder og fortalt historier. Det var i den grad også med til at øge glæden hos os at se, hvordan folk virkelig gik op i hinandens billeder,” fortæller Camilla Roesen, som er bibliotekar og initiativtager hos Ringsted Bibliotek.

#Septemberbøger: Billede fra en af deltagerne i udfordringen i 2016. Dagens opgave var en grøn bog.

1, 2, 3 – Sæt i gang!

Vil du også lege med og dele dine bud på de 30 billedoplæg? Så er det blot at gribe telefonen og gå i gang: Find dagens udfordring frem, tag et billede af en bog der passer til udfordringen, og del det på Instagram med hashtagget #septemberbøger. Det eneste det kræver er en lille stak bøger (du vælger selv om det skal være faglitteratur, skønlitteratur, børnebøger eller noget helt tredje),  Instagram og hashtagget #septemberbøger. 1, 2, 3 – og så er du del af et bogelskende fællesskab i hele september. Som bibliotekar Camilla Roesen siger: “Udfordringen er tilrettelagt på forhånd. Alt ligger klar til at gå i gang. Nu er det bare at kaste sig ud i det.”

Vi vil meget gerne følge med i, hvilke af vores titler du læser, så du er meget velkommen til at tagge os (@lindhardtogringhof) i dine Stories og opslag. Vi lægger løbende jeres boganbefalinger op.  

LÆS OGSÅ: Bookstagram – Instagram for læsehæste