Indefra

#Septemberbøger: Fyld din Instagram med bøger!

septemberbøger social media instagram bookstagram

Du ved sikkert godt, hvad Instagram er. App’en fra 2010 er efterhånden fast inventar på alle smartphones, og alle fra Barack Obama til Justin Bieber har en Instagram-profil.

Instagram er et socialt medie, hvor alverdens brugere deler små, kvadratiske billeder af alt fra iscenesat interiør til grynede solnedgange, feriefotos og overdådige madbilleder. Ofte akkompagneret af hashtags, der samler billederne med indhold fra hele verden.

Men Instagram er altså også et sted, der bliver diskuteret bøger, delt boganbefalinger og knipset smukke billeder af bogforsider og guldfund fra boghandlerens hylder. Under hashtag som #bookstagram, #currentlyreading eller det danske hashtag #bogsnak er der en underskov af boganbefalinger, litterære diskussioner og meget andet bogrelateret. Mangler du boginspiration, er det her, du kan finde det.

#Septemberbøger – en fotoleg for alle læseheste

I september skal du særligt holde øje med hashtagget #septemberbøger. Ringsted Bibliotek har opfordret læsere over hele landet – og sågar læsere fra Sverige og Norge – til at hoppe med på en fotoleg og dele bogbilleder under #septemberbøger i hele september.

Det nedenstående skema viser, hvilke motiver der skal fotograferes hver dag i september – og så er det bare at gribe sin smartphone, knipse løs og være med. Klikker man ind på hashtagget kan man se flere brugere, som leger med og dermed kan man få inspiration og nyde at være del af et bogelskende fællesskab.

#septemberbøger instagram bookstagram social media
Skemaet med månedens foto-udfordringer

Bogsnak online? En kæmpe succes!

 

Konceptet er en gentagelse af sidste års succes, hvor Ringsted Bibliotek introducerede #septemberbøger. Idéen opstod blandt bibliotekets bibliotekarer, som hurtigt kom på 30 fotoidéer og satte det op grafisk. Idéen var, at 10 af landets bibliotekarer skulle deltage på Instagram – men initiativet fik stor opmærksomhed og gik langt over forventning. Over 7.000 billeder blev delt i løbet af måneden, og deltagerne i fotolegen var bibliotekarer såvel som forlag og helt almindelige bogelskere. Sidstnævnte var der afgjort flest af.

Og det handlede ikke kun om at dele billeder af egne bøger: Det handlede også om at starte bogsnakken online. Læsere fandt andre læsere gennem billeder og udvekslede holdninger og boganbefalinger. “Jeg synes der var meget interaktion deltagerne imellem, der blev kommenteret på billeder og fortalt historier. Det var i den grad også med til at øge glæden hos os, at se hvordan folk virkelig gik op i hinandens billeder,” fortæller Camilla Roesen, som er bibliotekar og initiativtager hos Ringsted Bibliotek.

Et billede fra en af deltagerne i sidste års udfordring. Dagens opgave var en grøn bog.

1, 2, 3 – Sæt i gang!

Vil du også lege med og dele dine bud på de 30 billedoplæg? Så er det blot at gribe telefonen og gå i gang. Det eneste det kræver er blot en lille bogstak, Instagram-app’en og hashtagget #septemberbøger. 1, 2, 3 – og så er du del af et bogelskende fællesskab i hele september.

Som Camilla Roesen siger: “Udfordringen er tilrettelagt på forhånd. Alt ligger klar til at gå i gang. Nu er det ”bare at kaste sig ud i det”.”

>> Vil du vide mere om bogfællesskaber på Instagram? Læs vores guide til Bookstagram her.