Danske romaner Fiktion Prisbelønnede romaner

AMALIE LANGBALLE MODTAGER BOGFORUMS DEBUTANTPRIS 2019

Amalie Langballe, forsvindingsnumre, debutant, debutroman, bogforums debutantpris, bogforums debutantpris 2019, debutantpris

Ved et arrangement på årets Bogforum modtager Amalie Langballe i dag Bogforums Debutantpris for romanen forsvindingsnumre.

forsvindingsnumre udkom i marts 2019 og skildrer en ung kvindes sorg over sin afdøde mor – og hendes søgen efter sig selv.

Juryen bag prisen skriver i en pressemeddelelse, at debutantprisvinderen blev fundet blandt 46 indstillede værker, samt at niveauet blandt årets debutanter var højt, men at det var en enig jury, der pegede på Amalie Langballe som vinder af Bogforums Debutantpris 2019.

Læs også: “Man kan lade som om, men sorgen forsvinder aldrig” – interview med Amalie Langballe

Juryen motiverer valget af Amalie Langballes roman således:

“forsvindingsnumre er en rå sorgskildring. Den er et illusionsløst samtidsportræt af en ung kvinde.

Hun bor i København, hun skriver for et magasin, hun er sammen med sine venner, hun rejser til Berlin og til Tel Aviv, hun kan lide at kigge på fugle, hun tager stoffer, hun dyrker sex, hun har mistet sin mor. Hun har mistet sin mor. Hun har mistet sin mor.

Romanen maler ikke minderne om moren knivskarpe. Det, der fylder siderne, er en usentimental og ublid undersøgelse af det rungende tomrum, som morens død efterlader hos kvinden Agnes. Agnes er forbi fortvivlelsen, vreden og den store, eksplicit udtalte frygt. Hun er kommet dertil, hvor hun ikke kan eller vil mærke noget – dét ligner hendes protest mod døden. Her er ingen forsonende løsninger, hvorfor skulle teksten tilbyde det, når døden ikke gør det? Men der er til gengæld en åbning mod en forestillingsverden, som er stor.

I virkelighedens verden sætter døden en stopper for alt, men i litteraturen kan alt lade sig gøre og alt blive levende. Sådan er det også i forsvindingsnumre, hvor en voodoodukke pludselig begynder at tale, og jagten på en uddød fugleart i det nordligste Norge sætter ind. Sådan kan verden lukke og åbne sig for os hele tiden. Sådan kan god litteratur, som den Langballe skriver, vise os det.

Læs også: Smuglæs i forsvindingsnumre – en debutroman af Amalie Langballe


Amalie Langballe, forsvindingsnumre, Debutant, debutantpris, bogforums debutantpris, bogforums debutantpris 2019

Når noget forsvinder forventer man, at det kan findes igen. Sådan har Agnes det med sin mor, som er død.

Men Agnes er ikke god til at finde noget. Ting bliver væk for hende, fugle, mennesker og virkelighedsfornemmelse. Hun leder efter alle de ting på steder, hvor de ikke er. I Berlin, i København og i Tel Aviv.   

Indtil noget umuligt en dag dukker op i hendes lejlighed. Noget, som måske kan hjælpe hende tilbage til virkeligheden.

forsvindingsnumre er en hudløs roman om en ung kvinde i sorg og om forsøget på at finde fodfæste i livet efter at have mistet nogen, man ikke kan undvære.

Læs mere og køb bogen her eller hos din lokale boghandler