Fiktion Anne-Cathrine Riebnitzsky Danske romaner Prisbelønnede romaner

Anne-Cathrine Riebnitzsky skriver storslået om livet

Anne-Cathrine Riebnitzsky skriver storslået om livet

Hun fik BogForums Debutantpris for sin første roman, Boghandlernes Gyldne Laurbær for sin anden og hendes tredje og fjerde roman blev badet i stjerner og ros fra anmelderne. Til efteråret er Anne-Cathrine Riebnitzsky klar med endnu en stor roman om livet. 

Anne-Cathrine Riebnitzsky er en af de forfattere i Danmark, som er allerbedst til at skrive rørende historier om almindelige menneskeskæbner i alle afkroge af verden.

Når hun til efteråret udkommer med sin næste roman, Vindens port, går rejsen denne gang til 1300-tallets Andalusien i en storslået fortælling om religionskrig og kærlighed.

LÆS OGSÅ: Anne-Cathrine Riebnitzsky: Når du læser, besøger du andre menneskers liv

Kan du næsten ikke vente til, at Vindens port rammer butikkerne? Så find alle hendes tidligere romaner nedenfor. Vindens port

vindens port, anne-cathrine riebnitzsky

Ibrahim Banu Saids liv ændrer sig for altid efter to pilgrimsrejser, hvor han rammes af en stor personlig sorg.

Han forsøger samtidig at være en nådig og klog borgherre for befolkningen i fæstningen Al Salat i Andalusien, og en god mand for sine tre hustruer.

I begyndelsen af 1300-tallet var den muslimske verden førende inden for matematik, filosofi, astronomi og lægevidenskab. Handlen mellem kristne, jøder og muslimer blomstrede i Al Salat, men da en kristen invasion nærmer sig fra nord, bliver borgens ry som uindtagelig sat på prøve. Kan Ibrahim Banu Said redde sit folk?

Du kan købe Vindens Port online eller i din nærmeste boghandel.Den stjålne vej

Anne-Cathrine Riebnitzsky skriver storslået om livet

Siden Anne-Cathrine Riebnitzskys anmelderroste romandebut, har hun inkasseret et hav af stjerner og hjerter hos litteraturanmelderne og flotte priser heriblandt Bogforums debutantpris (for nærværende roman) og De Gyldne Laurbær for Forbandede yngel.

LÆS OGSÅ: Anne-Cathrine Riebnitzsky om sin debut: At få læsere var faktisk meget, meget rørende

Den stjålne vej er en historie om at kæmpe med livet som indsats for sager større end en selv – om håb, list og viljestyrke.

En fortælling om tre forskellige afghanske skæbner i et land, hvor krig er blevet en del af hverdagen. Romanen bygger på virkelige begivenheder fra krigen i Afghanistan.

Du kan købe Den stjålne vej online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Forbandede yngel

Anne-Cathrine Riebnitzsky skriver storslået om livet

Anne-Cathrine Riebnitzskys prisbelønnede roman Forbandede yngel er en barsk og poetisk roman om en kvindes kamp for at komme overens med sin fortid og muligheden for at forme sin egen fremtid.

På flyet hjem fra Afghanistan sætter soldaten Lisa sig ved siden af lægen Andreas. Hun har besluttet sig for at fortælle ham sin livshistorie. Som hun sidder der på flysædet, krænger hun sjælen ud til ham og tager ham med på en rejse tilbage til sin destruktive barndom.

Forbandede yngel er Lisas rørende historie om et røveri, et veltilrettelagt dødsfald og en lillesøster, der vil begå selvmord; om en maniodepressiv mor og en voldelig far. En historie om at gå i krig, at springe ud fra flly, rejse langt væk og alligevel være fanget. Med det er også historien om fire uadskillelige søskende, om forelskelse og om viljen til at overleve.

Du kan købe Forbandede yngel online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Orkansæsonen og stilheden

Orkansæsonen og stilheden af Anne-Cathrine Riebnitzsky

Præsten Monica trænger til et afbræk fra en opslidende hverdag og besøger en gammel bekendt i Guatemala, hvor hun løber ind i både en børnehjemspige og en mafioso. Uanset hvor meget hun slapper af, får hun hele tiden sat gang i andre menneskers livsvalg.

Hjemme i Danmark går hendes veninde, forsvarsadvokaten Beate, på jagt med bue og pil. Men Beate har ikke kunnet skyde rådyr, siden hendes mand døde i en tragisk bilulykke.

LÆS OGSÅ: Læs et uddrag af Anne-Cathrine Riebnitzskys anmelderroste roman Orkansæsonen og stilheden

Barndomsvennerne Marcus og Benjamin har hver sine problemer med kærligheden og med den hash, de skal have fordelt på Djursland. Politimanden Hans har fået en teenagedatter i huset og selv om kvindekønnet giver problemer, får han alligevel hjertebanken, når Beate dukker op. Og hans gode ven, skytten Henning, har en særegen forståelse af, hvordan man plejer en bestand.

Orkansæsonen og stilheden er en historie om de valg, vi træffer og hvordan de påvirker os selv og andre mennesker. En roman om tro, retfærdighed, selvtægt, kærlighed, sorg, forelskelser, drab og tilgivelse.

Du kan købe Orkansæsonen og stilheden online her eller i din lokale boghandel.Smaragdsliberen

Smaragdsliberen, Anne-Cathrine Riebnitzsky

En poetisk og livsbekræftende roman om tilværelsens skrøbelighed.

Den jødiske smaragdsliber Pierre Levy falder om med hjertestop og dør. På mirakuløs vis vender han tilbage til livet, men alligevel er ingenting som før.

Pierres datter Zara rejser rundt i verden som kunsthistoriker. Under en ekspedition for at kortlægge gamle hulemalerier i grænseegnen mellem Georgien og Aserbajdsjan, mellem kristendom og islam, kidnappes Zara.

I skyggen af døden må Zara og Pierre på hver deres måde kæmpe for at bevare blikket for det smukke i livet.

Du kan købe Smaragdsliberen i paperback online her eller i din lokale boghandel.


LÆS OGSÅ: Anne-Cathrine Riebnitzsky: Der er noget med døden, der forfølger mig


Anne-Cathrine Riebnitzsky, Forbandede yngel, Den stjålne vej, Orkansæsonen og stilheden, Smaragdsliberen, De gyldne laurbær
Foto: Les Kaner

Anne-Cathrine Riebnitzsky (f. 1974) er uddannet fra Forfatterskolen i 1998 og sprogofficer i russisk i 2003.

Hun arbejdede blandt andet ved ambassaden i Rusland, inden hun i 2007 blev udsendt til Afghanistan, først som soldat og siden som udenrigsministeriets rådgiver.

Riebnitzskys første bog var biografien Kvindernes krig (2010) om hendes arbejde med afghanske kvinder. Forfatterskabet er solgt til udgivelse i flere lande.