Boganmeldelser Fiktion Historiske romaner Romaner om 2. verdenskrig Romantiske bøger

“Jeg smilede, jeg græd, og jeg glædede mig.” Det siger læserne om Den sidste boghandel i London

"Jeg smilede, jeg græd, og jeg glædede mig." Det siger læserne om Den sidste boghandel i London

Den sidste boghandel i London af Madeline Martin er en gribende fortælling om kærlighed og litteratur sat i skyggen af Anden Verdenskrig. Vi har spurgt et panel af læsere, om de vil anmelde romanen – her er deres bedømmelse.


Grace får arbejde i en gammel, støvet boghandel i London i 1939. Her opdager hun glæden ved litteratur, og samtidig blomstrer kærligheden. Da Anden Verdenskrig kort tid senere bryder løs, må Grace træde i karakter for at holde sammen på lokalsamfundet.

Med sådan en beskrivelse oplevede vi – ikke overraskende – en overvældende interesse for at læse og anmelde Madeline Martins Den sidste boghandel i London. Det har resulteret i mere end tyve 4-, 5- og 6-stjernede anmeldelser, som vi har samlet uddrag fra her.

Hvad synes du om Den sidste boghandel i London?

Den sidste boghandel i London er en super god og medrivende bog, der tager læseren med på en rejse i Anden Verdenskrigs London. Forfatterens sans for detaljer giver et spændende og troværdigt billede af tiden og de udfordringer, som Grace møder. Det er virkelig en velskrevet og dynamisk bog, der i den grad er svær at lægge fra sig.” – Lene C.

“Det er længe siden, jeg i den grad har SLUGT en bog.”

Victoria T.

“En skøn bog der fanger med det samme. Man kan se boghandlen for sig, føle deres rædsel og deres glæde.” – Lonnie J.

“Krigen og spændingen fungerede godt i sammenspil med den lidt mere introverte og generte Grace, bøgernes verden og de søde mennesker, man ellers fulgte i løbet af historien. Bogen er fuld af nerve og kant, selvom det er en feel-good roman, der er perfekt til sommerferielæsning.” – Caroline K.

Læserne er enige: Det er en hyldest til litteraturen

“Først og fremmest kan bogen læses som en hyldest til litteraturen, der kan skabe glæde og samle mennesker i en dramatisk tid.”

Ulla M.

“Det bedste ved bogen er, at den sætter litteratur og fortællinger på en fortjent piedestal. Den sidste boghandel i London viser, hvordan historier kan samle mennesker og være et tilflugtssted, når vi har mest brug for det. ” – Hannah W.

“Jeg smilede, jeg græd og jeg glædedes sammen med personerne.  Jeg ville ha’ elsket at besøge den boghandler.” – Nina D.

“… jeg tror endda at jeg vil gå så langt til, at jeg har fået genopdaget/bekræftet glæden ved at læse.”

Karina J.

“Det er en flot bedrift af Madeline Martin at beskrive den nye læsers første forelskelse i bøger, så du som læser svulmer af samme glæde og kærlighed gennem hele bogen, og får dig til at mindes, da du selv blev forelsket i at læse bøger.” – Gitte S.

Den sidste boghandel i London, Madeline Martin,

Hvem vil læserne anbefale Den sidste boghandel i London til?

“Dem der elsker en skøn historisk roman med stærke kvinder og de mænd, der holder af dem.” – Karina H.

“Jeg vil varmt anbefale bogen til alle, der – som jeg – elsker en velfortalt historie, holder af bøger og interesserer sig for det britiske samt ikke mindst det historiske. Du bliver taget så levende igennem London og fornemmer, hvordan det var.” – Camilla H.

“Tøv ikke – læs bogen.”

Pia M.

“Svær at lade ligge og læst på få dage.” – Dorthe H.

“Rigtig god og indlevende beskrivelse af en barsk tid og sammenholdet mellem indbyggerne i London – på godt og ondt. Anbefales til alle med interesse for hverdagshistorier og Anden Verdenskrig.” – Lone K.

Kunne læserne forestille sig at læse flere bøger af Madeline Martin?

“Jeg er rigtig glad for Madeline Martins bog og vil gerne læse flere bøger af hende. Jeg vil give bogen 6/6 stjerner, da jeg synes, bogen er velskrevet, gribende, rørende og meget medrivende.” – Rigmor M.

“Der er noget Jane Austen over den måde, forfatteren har lavet bogen på.”

Gitte N.

“Tag en blanding af Rosamunde Pilcher, Maeve Binchey og Victoria Holt. Tilsæt en dosis Downton Abbey og en dejlig historisk roman er kogt sammen! […] Mit første møde med Madeline Martin, men bestemt ikke det sidste!” – Anette M.Madeline Martin: Den sidste boghandel i London

"Jeg smilede, jeg græd, og jeg glædede mig." Det siger læserne om Den sidste boghandel i London

Skøn historisk roman om mod og udholdenhed i et lokalsamfund under Anden Verdenskrig.

Grace ankommer til London i 1939 med høje forventninger til sit nye fremtidige liv. Hun har lagt planer med veninden, Viv, om fest og farver og og drømmer om jobs i glamourøse stormagasiner. Efter moderens død er Grace blevet smidt ud af sit barndomshjem af sin skruppelløse onkel og ankommer derfor tomhændet uden en anbefaling med til at søge et nyt job.

Graces mors gamle veninde, Mrs. Weatherford åbner sit hjem for de to unge kvinder, og hjælper Grace med et midlertidigt arbejde i den faldefærdige boghandel, Primrose Hill Books. Den gamle boghandler, Mr. Evans, er en tvær mand, som først afviser Grace og hendes idéer for butikken. Men som tiden går, får hun mere ansvar og blod på tanden, hjulpet på vej af butikkens brogede kundeskare. Og i blandt dem, den flotte pilot, George Anderson.

Du kan købe Den sidste boghandel i London, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.