Historiske romaner Madeline Martin Skønlitteratur

Den sidste boghandel i London bygger på den sande historie om bogelskende briter i bomberegn

den sidste boghandel i london, madeline martin

Den sidste boghandel i London af Madeline Martin foregår i den engelske hovedstad under Anden Verdenskrig, hvor boglader og biblioteker også blev ofre for tyske granater. Men midt i bomberegnen opstod et unik sammenhold … og kærlighed.


London elsker sine boglader.

Det vil enhver, som har været turist i byen kunne konstatere ved selvsyn. Store og imponerende, små og specialiserede. Og man skal have boet under en sten, hvis man ikke har set den romantiske komedie Notting Hill fra 1999 med Julia Roberts og Hugh Grant, hvor hun er en berømt amerikansk filmstjerne og han en gæv boghandler i bydelen Notting Hill. Filmen er den bedst sælgende britiske film nogensinde.

LÆS OGSÅ: “Jeg smilede, jeg græd, og jeg glædede mig.” Det siger læserne om Den sidste boghandel i London

Og under tyskernes bombardementer af London under Anden Verdenskrig blev adskillige boglader og biblioteker også ramt af bomber og granater. Det vidner en række helt ikoniske fotografier fra krigen om.

den sidste boghandel i london
Holland House, Kensington, London, 1940

Bøger vigtigere end gasmasker

Med de mange begrænsninger i befolkningens tilværelse, udgangsforbud og lange nætter i beskyttelsesrum, blev bøger og litteratur en kærkommen adspredelse.

”Bøger kan meget vel blive mere nødvendige en gasmasker,” lød det fra the Book Society, Englands første bogklub for kendte mennesker.

LÆS OGSÅ: Begynd din læsning af den gribende historiske roman Den sidste boghandel i London

Det er i denne kulisse, at forfatteren Madeline Martin sætter sin hovedperson Grace i den historiske roman Den Sidste Boghandel i London.

madeline martin, den sidste boghandel i london

Den unge kvinde, Grace, er kommet til London med toget fra Norfolk, og hun får et midlertidigt arbejde i den faldefærdige boghandel, Primrose Hill Books.

Den gamle boghandler, Mr. Evans, er en tvær mand, som først afviser Grace og hendes idéer for butikken.

LÆS OGSÅ: 10 romaner du skal læse i 2021 – her venter fantastiske læseoplevelser

Men som tiden går, får hun mere ansvar og blod på tanden, hjulpet på vej af butikkens brogede kundeskare.

Da London kommer under angreb må Grace træde i karakter og udvise mod og udholdenhed for at holde sammen på sit lokalsamfund.

LÆS OGSÅ: 15 skønne romaner om kærlighed, familie, venskab og livet

Madeline Martin (f. 1980) er forfatteren bag mere end 30 romance-titler. Den sidste boghandel i London er hendes første historiske roman, der som skrevet er inspireret af virkelige historier fra Anden Verdenskrig.

Vil du gerne vide mere om Londons boghandler under Blitzen? Så læs med her og her.


Madeline Martin: Den sidste boghandel i London

Den sidste boghandel i London bygger på den sande historie om bogelskende briter i bomberegn

Skøn historisk roman om mod og udholdenhed i et lokalsamfund under Anden Verdenskrig.

Grace ankommer til London i 1939 med høje forventninger til sit nye fremtidige liv. Hun har lagt planer med veninden, Viv, om fest og farver og og drømmer om jobs i glamourøse stormagasiner. Efter moderens død er Grace blevet smidt ud af sit barndomshjem af sin skruppelløse onkel og ankommer derfor tomhændet uden en anbefaling med til at søge et nyt job.

Graces mors gamle veninde, Mrs. Weatherford åbner sit hjem for de to unge kvinder, og hjælper Grace med et midlertidigt arbejde i den faldefærdige boghandel, Primrose Hill Books. Den gamle boghandler, Mr. Evans, er en tvær mand, som først afviser Grace og hendes idéer for butikken. Men som tiden går, får hun mere ansvar og blod på tanden, hjulpet på vej af butikkens brogede kundeskare. Og i blandt dem, den flotte pilot, George Anderson.

Du kan købe Den sidste boghandel i London, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.