Bøger til unge Børnebøger Inspirationslister og guides

Efteråret 2015: Bøger til børn og unge fra CARLSEN

Efteråret 2015: Bøger til børn og unge fra CARLSEN

Danmarks største – og smukkeste – børnebogsforlag Carlsen sprudler dette efterår. Der er ungdomsromaner, rekordbøger, tegneserier, hestebøger og kagebøger. Noget til børn i alle aldre.


For de 3-7-årige


9788711442838Oliver Zahle: Ymerdrengen

Ymerdrengen er meget kræsen. Han spiser kun ymer og går altid i hvide kedeldragter. Hvis folk serverer lagkage eller frikadeller, er han ved at kaste op. En dag møder han en sød pige. Ymerdrengen er betaget, men det er, som om hun griner af ham og hans kedeldragt og alt hans ymer. Han beslutter sig for at blive som alle andre, der kan lide spaghetti og is. Men det viser sig at være en fejl – da det går op for Ymerdrengen, er det for sent. Eller er det? Oliver Zahle debuterede som børnebogsforfatter med den anmelderroste Elefantstenen.
Udkommer 18. september. 32 sider. 129,95 kr.


 For de 6-9-årige


9788711452936Kim Fupz Aakeson: Mogens og Mahdi

10 historier i tegneserieformat om Mogens og Mahdi, som ikke har en skid til fælles, bortset fra at de er lige gamle, bor i samme gård, spiller de samme spil, synes de samme ting er grineren og drømmer lige heftigt om at være seje og rige. Samme udgør Fupz og Bregnhøi et mageløst makkerpar, hvor humør, sødme og livets alvor knyttes sammen på den mest originale og hylemorsomme måde.
Udkommer 12. oktober. 96 sider. 149,95 kr. 

 


9788711462737Rosa Gjerluff Nyholm, Lærke Duus, Martin Kjeldsen: Rosas Spionkagebog

Det bedste Rosa ved er at bage kager. Kager, som man bliver rigtig glad for at få, og som man kan give til en, man holder af. Og så elsker Rosa at hjælpe børn med at finde på kager, så de passer til lige præcis den person, der skal overraskes. Og det er blevet til en have med blade-kage, en skydeskive-kage og en stærk arm-kage og mange andre kager, som man se og bage efter i denne bog. Eller måske får man en sin helt egen ide, så man kan bage sin helt egen kage til en, man holder af.
Udkommer 30. oktober. 64 sider. 169,95 kr. 

Iqbal i IndienManu Sareen: Iqbal Farooq i Indien
Hr. Wibrandt forsvinder på en tur, der ellers skulle have været en hyggetur til Indien. Han dukker op i favnen på den indiske mafia og får råbt, at dronningen er i fare. Altså dronning Magrethe, der er om bord på skibet Danneborg, som er på vej hjem til lille Danmark. En hæsblæsnede historie med gangstere, tæsk og den ondeste bollywooddans.
Udkommer 1. november. 208 sider. 199,95 kr.  

 

 

 

9788711462744

Sebastian Klein: Verdens 100 farligste dyr

Verden er fuld af farlige dyr. Tunge giganter, små kryb, giftige snigere og hurtige dræbermaskiner. Og Sebastian Klein ved temmelig meget om dyr og har udvalgt de 100 dyr, som han mener, er de absolut farligste i verden. Og dem kan man læse historier om i denne bog. Sjove, vilde og uhyggelige historier sammen med fede fotos og facts, så man kan sammenligne dem. Og så er der også gode råd til, hvad man skal stille op, hvis man nu en dag skulle støde på et af de knap så nuttede dyr
Udkommer 3. november. 216 sider. 199,95 kr.


 

For de 10-15-årige

Audreys verdenSophie Kinsella: Audreys verden
Audreys Verden er Sophie Kinsellas første roman til tweens og fans af young adult. Den handler om 14-årige Audrey, som har haft et nervøst sammenbrud og nu gemmer sig hjemme hos sin skøre familie. Audreys storebrors passion er computerspil, og han har samlet et hold, som skal hjælpe ham med at vinde en turnering. Et af holdmedlemmerne er Linus, som Audrey langsomt får en forbindelse til. Efterhånden som deres venskab vokser til spirende forelskelse, åbner Audrey forsigtigt op for verden og alle de truende, men også vidunderlige ting, den gemmer på.
Udkommer 17. august. 336 sider. 199,95 kr.

ChampionMarie Lu: Champion – Vinderen
Han er en legende. Hun er den udvalgte. Hvem bliver vinderen? I det sidste bind i Legend-trilogien bliver Republikken igen angrebet af Kolonierne, der er overbeviste om, at deres fjende har sluppet en dødelig virus løs. De vil kun ophøre med bombardementerne, hvis Republikken giver dem en kur mod virusset. Den eneste måde at finde frem til kuren på er ved at foretage yderligere eksperimenter på Days bror, hvilket Day aldrig vil gå med til. Day og June elsker hinanden, men den smertefulde fortid og Junes rolle i Days families død dukker konstant op.
Udkommer 30. september. 390 sider. 229,95 kr.

 

Efteråret 2015: Bøger til børn og unge fra CARLSENKaja Wennich (og Sølvi Degnegaard): Sådan bliver hesten din bedste ven
Kaja går i 9. klasse og har redet i mange år og ejer ponyen Felix. Forfatternes hestesyn er præget af dyb respekt for og et ønske om at forstå hesten. Med udgangspunkt i dette gennemgår bogen de vigtigste emner, man skal foreholde sig til, når man omgås heste. Hvorfor skal hesten strigles? Hvor og hvordan kan den lide at blive nusset? Hvordan lærer man sin egen hest at kende? Du kan også lære at lave tricks med din hest, og så er bogen illustreret med flotte billeder af Kaja og Felix.
Udkommer 1. september. 160 sider. 149,95 kr.


 

For hele familien

Guinness rekordbogGuinness World Records 2016
Verdens bedst sælgende årbog er tilbage. Alle tiders største rekorder, syge stunts og kuriøse kunster, film i topfed 3D, gear, grej og tekniske gadgets, rekordvilde rutsjebaner, ekstreme sportsrekorder og meget andet.
Med over 50.000 årlige ansøgninger er Guinness World Records den absolutte verdensautoritet, hvad angår alle slags rekorder – fra det fantastiske og fascinerende til det underlige og uhyggelige.
Udkommer 3. oktober. 265 sider. 169,95 kr.

Børnenes rekordbog Mikael Brøgger: Børnenes rekordbog 2016
Børn fra hele landet har lagt sig i selen for at slå de gamle rekorder – og for at finde på massevis af nye. Høj eller lav. Stor eller lille. Stærk eller smidig. Hurtig eller tålmodig. Det er bare om at komme i gang! Bogen indeholder masser af fotografier af de imponerende bedrifter, og QR-koder til videoklip med mange af de fantastiske rekorder, der er med i bogen. Utallige timers fornøjelig underholdning for hele familien.
Udkommer 9. oktober. 184 sider. 169,95 kr. 


Se også

L&R efterårsudgivelser: Fagbøger og biografier

L&R efterårsudgivelser: Romaner

L&R efterårsudgivelser Mad og drikke