Fagbøger Bestsellere Bøger om kongehuset

Kunsten, kærligheden, kongeriget. Test din viden om Dronning Margrethe

Dronning Margrethe

I det nye pragtværk Dronning Margrethe kan du følge Danmarks dronningen gennem billeder fra hele hendes liv. Men hvor meget ved du allerede om Danmarks dronning? Test din viden om Dronning Margrethe her.

I 2020 fylder Danmarks dronning 80 år. Og hun fremstår fortsat skarp, veltalende og reflekterende, f.eks. når hun fanger befolkningen med sine nytårstaler eller afleverer en rap kommentar ved en offentlig lejlighed.

Siden 1972 har hun pligtopfyldende passet et kald, som hun ikke selv har valgt, men som hun har gjort til sit helt eget, samtidig med at hun har formået at værne om den private side af mennesket.

LÆS OGSÅ: Læser du helst non fiction? Guide til efterårets bedste bøger

Et liv i billeder

I pragtværket Dronning Margrethe beskriver journalist og forfatter Karin Palshøj Dronningens liv og gerning i otte kapitler. Bogens kapitler følger hende gennem en række af temaer fra hendes liv: Familien og tronen, prins Henrik og kærligheden, børn og børnebørn, arkæologi og kunst, kjoler og andre klæder, de hjemlige slotte og det danske kongerige.

Billederne viser en anden side af de officielle begivenheder og også en familie, der foreviger og gemmer højdepunkter i deres liv, næsten ligesom alle os andre.

Karin Palshøj i bogens forord

Til bogen har H.M. Dronningen givet tilladelse til at vise mere end 70 private fotografier fra kong Frederik og dronning Ingrids samlinger, der befinder sig på H.M. Dronningens Håndbibliotek. Dronningen har desuden delt sine erindringer om et udvalg af bogens billeder.

Med sit store format og mere end 300 kendte og mindre kendte fotos, er bogen den oplagte gave til familiens medlem, der ikke kan få nok af kongehuset.

Test din viden om H.M. Dronningen

Alle i Danmark kender og har en holdning til Dronningen og kongehuset. Og vi har hver vores historie med og om Dronningen. Det er det, der gør hende til en samlende figur for hele Danmark – uanset om man er vokset op i Vestjylland, på stenbroen i København eller i en grønlandsk bygd.

Men hvor meget ved du egentlig om Dronning Margrethe d. 2., når det kommer til stykket? Find ud af det i quizzen nedenfor.

powered by Typeform

LÆS OGSÅ: “Alle har vi vores historie med og om Dronningen” – Karin Palshøj om sit pragtværk om Danmarks regent

Du kan købe Dronning Margrethe online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel.
Læs også

Kunsten, kærligheden, kongeriget. Test din viden om Dronning Margrethe

Danskernes elskede dronning Margrethe kan i 2022 fejre 50-års regentjubilæum.

Skal man neje? kan du læse fortællinger fra de mennesker, som har haft dronning Margrethe inde på livet. Til sammen tegner historierne et kærligt portræt af dronningen.

Læs om Lis Christensen, der kan kalde sig kongelig hofleverandør af gravhunde, om Søren Thomassen der stod livgarden den iskolde januardag, da Kronprinsesse Margrethe blev udnævnt til dronning og find ud af om det lykkedes Knud Romer endelig at få Ingahild Grathmers autograf.

Du kan købe Skal man neje? online, eller i din lokale boghandler.

Jeg er født og opvokset med et lånerkort i hånden, hvilket har ledt til en stor kærlighed for (og dyb afhængighed af) bøger. På Bog.dk lægger jeg lidt af hvert op – fx opskrifter, artikler samt quizzer om alt fra dyrerekorder til H.M. Dronningen.