Indefra Klassikere Krimi

Nu kommer “Mordet i Orientekspressen” som film!

Agatha Christie, Mordet i Orientekspressen, krimi, krimier, detektiv

Jeg kan ikke vente med at se den nye filmatisering af Agatha Christies Mordet i Orientekspressen!

Sådan, så er det sagt.

Da jeg for et par måneder siden første gang så biograftraileren til Mordet i Orientekspressen, var jeg solgt med det samme. Jeg så den, da jeg var i biografen for at se en anden film, og ærligt talt, så var jeg efter at have set traileren temmelig ligeglad med den film, vi egentlig havde billetter til.

Jeg er nemlig absurd stor fan af Agatha Christies krimier – især mine kun 22 år taget i betragtning.

Min fascination af Agatha Christie begyndte …

… da jeg i mine tidlige teenageår var løbet tør for bøger at læse. Jeg kan tydeligt huske, hvordan jeg klagede min nød til min mor – en lige så stor læsehest som jeg selv – og hvordan hun gik på jagt i sin bogreol og derpå trak en lille, slidt paperback frem. Det var den første af Agatha Christies krimier, jeg læste, men på ingen måde den sidste.

Kender du det der med, at når man først har fundet en god forfatter, så er det livsnødvendigt at læse alle hans eller hendes bøger lige med det samme? Sådan havde jeg det med Agatha Christie, så da jeg først havde læst de 10-12 krimier, min mor havde stående i bogreolen, gik jeg videre til det lokale biblioteks hylder. Her var der heldigvis et endnu større udvalg af Agatha Christie-krimier, men alligevel gik der ikke lang tid, før jeg også havde pløjet mig igennem dem.

Før jeg begyndte at læse Agatha Christie, havde jeg ikke den store erfaring med krimigenren, men hendes krimier gav mig blod på tanden. Nu elsker jeg at dykke ned i en nervepirrende og spændingsfyldt krimi.

Agatha Christie, Mordet i Orientekspressen, krimi, krimier, detektiv
Billeder fra filmatiseringen af “Mordet i Orientekspressen”.

Fænomenet Agatha Christie

Jeg ved med sikkerhed, at jeg ikke er den eneste Agatha Christie-fan ude i den store verden. Agatha Christie er nemlig den forfatter på verdensplan, der har solgt flest romaner – nogensinde. Hvis man kigger på værker i det hele taget, er det kun Biblen og Shakespeare, der overgår hende.

Agatha Christie er naturligvis mest kendt for sine i alt 66 krimier, som ofte har den elskværdige ældre dame Miss Marple eller den belgiske detektiv Hercule Poirot i hovedrollen. Agatha Christie har dog ikke kun skrevet krimier, hun har nemlig også udgivet 14 novellesamlinger, seks kærlighedsromaner (under pseudonymet “Mary Westmacott”) samt en række skuespil, inklusiv The Mousetrap, der har rekorden som værende det stykke, der har kørt længst tid på et teater uden afbrydelser.

Foruden selv at have bidraget med en række krimier har Agatha Christie også været med til at udvikle og forfine den klassiske krimi- og detektivgenre. Det er derfor ikke uden grund, at hun af mange anses som den ukronede “Queen of Crime”.

Agatha Christie, Mordet i Orientekspressen, krimi, krimier, detektiv
Billede fra filmatiseringen af “Mordet i Orientekspressen”.

Agatha Christie-klassikeren Mordet i Orientekspressen

I 1934 udkom Mordet i Orientekspressen som bog for første gang, og det er uden tvivl en af Agatha Christies mest populære mysterier nogensinde. Bogen er blevet adapteret til radio, tv og film adskillige gange, men aldrig før i det omfang som er tilfældet med den nye, stjernespækkede filmatisering.

Mordet i Orientekspressen drager detektiv Hercule Poirot med Orientekspressen hjem mod London, men pludseligt bliver en passager ombord myrdet på mystisk vis. Hercule Poirot sætter sig for at undersøge de resterende tolv passagerer og deres motiver for at begå mord. Men selvom antallet af mistænkte er begrænset, og det derfor burde være en smal sag at opklare mysteriet, så viser det sig dog, at ingen af passagererne har rent mel i posen. Sagen bliver yderligere kompliceret af en række mystiske hændelser, og dermed står Hercule Poirot over for noget af et mysterie.

Agatha Christie, Mordet i Orientekspressen, krimi, krimier, detektiv
Billede fra filmatiseringen af “Mordet i Orientekspressen”.

Personligt glæder jeg mig rigtig meget til at se den nye film, men samtidigt synes jeg også, at det er fantastisk, at en elsket, men samtidigt også en smule glemt, forfatter som Agatha Christie får den opmærksomhed, hun fortjener.

Filmatiseringen af Mordet i Orientekspressen udkommer den 23. november, men har du også svært ved at vente indtil da?

Heldigvis genudgiver vi Mordet i Orientekspressen allerede den 7. november – altså lige tids nok til at du kan nå at læse den, inden filmen lander i biografer landet over.


Mordet i Orientekspressen af Agatha Christie

Agatha Christie, Mordet i Orientekspressen, krimi, krimier, detektiv Tag med detektiven Hercule Poirot, når han i dette nervepirrende mysterie af alletiders største krimiforfatter Agathe Christie står over for en mordgåde af dimensioner ombord på Orientekspressen.

Udkommer den  7. november. 

Du kan allerede nu forudbestille Mordet i Orientekspressen online her

Nu kommer "Mordet i Orientekspressen" som film!Har du lyst til at læse mere af Agatha Christie? Du kan finde mange af hendes bøger som e-bøger eller lydbøger på både Bookmate, Mofibo og Storytel.


Nu kommer "Mordet i Orientekspressen" som film!

Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.