Fiktion Klassikere

Kom med til Eventyrland!

Kom med til Eventyrland!

Alice i Eventyrland er en af de klassikere, der altid vil høre hjemme på vores bogreoler. Både på børneværelset i kulørte, illustrerede udgaver, men også senere på reolen i kontoret ved siden af bøger som Den lille prins, Junglebogen og Vinden i piletræerne. Det er nemlig en af den slags bøger, som man vokser op med – og aldrig vokser fra.

Sidste år var det 150 år siden, Alice i Eventyrland udkom for første gang. Forfatteren Charles Lutwidge Dodgson fik idéen til bogen, da han var med tre børn på en rotur langs Thames-floden. Blandt de tre børn var Alice Liddell, der bad ham fortælle en historie. Hun blev så glad for den historie, han fortalte, at hun bad ham om at skrive den ned. Og resten er litteraturhistorie.

Charles Lutwidge Dodgson udgav bogen under pseudonymet Lewis Carroll i 1865. Bogen blev en strålende succes, og 6 år efter fulgte efterfølgeren Gennem spejlet. Begge bøger følger Alices rejse gennem Eventyrland – et land fyldt med talende dyr og planter, levende kortspil og mærkværdige gåder.

mus
Illustration: Sir John Tenniel

Selvom det snart er 151 år siden, bogen blev udgivet, er den stadig aktuel. I år er Gennem spejlet blevet filmatiseret som live-action film af Disney, og Johnny Depp kan atter opleves i sin rolle som den gale hattemager. Disneytegnefilmen fra 1951 lever også stadig i bedste velgående, og hvert år udgives et utal af genfortællinger af den klassiske historie samt akademiske studier og artikler i bogens symbolik. Bogen har ikke kun opnået en evig plads i vores bogreoler: den har også en stor plads i vores moderne kultur.

Hvis du kun kender Disneys version af Alice i Eventyrland, kan vi varmt anbefale, at du også samler bogen op og nyder historien om den lille pige, der fortaber sig i sin egen fantasi.

Vi har netop sendt en smuk udgave af bogen til tryk, så du kan få et smukt eksemplar til din bogreol – komplet med Sir John Tenniels klassiske illustrationer.


Alice i Eventyrland og Gennem spejlet

Screen Shot 2016-06-09 at 09.05.15

Lewis Carrolls to klassiske romaner om pigen Alice, samlet i ét bind.

Alice i Eventyrland
Alice sidder ved en flodbred med sin søster og keder sig, da hun pludselig får øje på en talende hvid kanin iført habitjakke, der løber forbi, mens den kigger på sit lommeur. Hun følger efter kaninen ned i dens hul, som hun falder dybere og dybere ned i, indtil hun ender i et mystisk eventyrland. Her oplever hun alle mulige og umulige ting; hun vokser og krymper, svømmer i sine egne tårer, møder mærkelige dyr med overnaturlige kræfter og er lige ved at få kappet hovedet af på befaling af en kortspilsdronning.

Gennem spejlet
Da Alice præcis seks måneder efter besøget i Eventyrland træder gennem spejlet i sin stue, befinder hun sig igen i den mystiske verden, hvor skakbrikker går omkring, blomster taler, og intet er, som det ser ud. Alice bliver fanget i et bizart spil skak og møder en række excentriske karakterer. Med kærlighed for sproglige finurligheder og en handling fuld af uforudsigeligheder, er historierne om Alice et ironisk og humoristisk portræt af den victorianske tidsalders selvretfærdighed og normer.

Bogen udkommer den 6. juli.
-> Forudbestil den her.