Børnebøger Carlsen Eventyr Inspirationslister og guides Klassikere

Klassikere der binder generationer sammen

Klassikere der binder generationer sammen

Har du delt din barndoms mest elskede bøger med dine børn? Nogle historier er tidsløse og er skønne at samles om for hele familien. Robert Ingpens stemningsfulde og smukke illustrationer pryder vores udgave af tre af børnelitteraturens største klassikere, som du kan læse mere om her.

Alice i Eventyrland

af  Lewis Carroll

»Jamen, jeg vil ikke besøge folk, som er tossede,« bemærkede Alice. »Jamen, det kan du slet ikke undgå,« sagde katten. »Her er vi alle sammen tossede.«

De fantastiske, drømmeagtige eventyr, Alice oplever efter turen ned i kaninhullet, og især de uforglemmelige personer, hun møder, fængslede omgående både børn og voksne. Katten med det evige grin på ansigtet, den tossede hattemager, den hvide kanin og dronningen, Hjerter Dame, er blevet nogle af litteraturens mest skattede og elskede navne.

I de over hundrede halvtreds år, der er gået, siden historien om Alice blev udgivet første gang, er den blevet fortalt utallige gange. Denne smukke nye udgave rummer den uforkortede tekst sammen med over halvfjerds pragtfulde tegninger af den prisbelønnede illustrator, Robert Ingpen. Han gengiver helt perfekt den unikke stil og fantasifuldheden i denne populære historie.

Køb bogen hos din boghandler eller her

Klassikere der binder generationer sammen

Junglebogen

af  Rudyard Kipling

Junglebogen – Historien om Mowgli, menneskeungen, der blev opfostret af ulve i Indiens jungle, er et af børnelitteraturens helt store værker. Dette er fortællingen om Mowgli og junglens dyr. Den tidløse historiesamling indeholder også andre Kipling-klassikere som Rikki-tikki-tavi, Den hvide sæl og Elefanternes Toomai.

En rig og klassisk fabel om dyre- og menneskelivet fyldt med eventyr. Kiplings historier får liv med de fantastiske tegninger af den australske kunstner Robert Ingpen

Køb bogen hos din boghandler eller her

Klassikere der binder generationer sammen

Peter Pan og Wendy

af  J.M. Barrie

Den eventyrlige fortælling om Peter Pan, drengen der nægter at blive voksen, og de tre børn, som kommer med ham til Ønskeøen.

Peter Pan flyver ind gennem vinduet i børneværelset hos familien Darling for at finde sin skygge, der er stukket af fra ham. Sådan møder han Wendy, John og lille Michael, og sådan begynder en klassisk fortælling, som har talt til fantasien og fastholdt både børn og voksne gennem de sidste hundrede år.

Klokkeblomst drysser fe-støv på Wendy, John og Michael, og pludselig kan de flyve – helt til enden af Mælkevejen.

På Ønskeøen kan alt ske. Børnene oplever fantastiske eventyr med De Glemte Drenge, Tiger Lillys indianerstamme og Peters ærkefjende, den grusomme sørøver Kaptajn Klo. J.M. Barries teaterstykke Peter Pan blev første gang opført i 1804, og i 1911 udsendte Barrie fortællingen i romanform. Denne bog er den komplette, uforkortede udgave af romanen.

Du kan finde Peter Pan og Wendy som lydbog, eller på dit nærmeste bibliotek.

Klassikere der binder generationer sammen

Alice i Eventyrland, børnelitteratur, børnelitteratur,

Børnelitteratur, børnelitteratur