Fiktion

Becky is back! Ny bog i Shopaholic-serien

Becky is back! Ny bog i Shopaholic-serien

Du har sikkert hørt om Rebecca Bloomwood. Måske har du mødt hende i Sophie Kinsellas elskede bøger, eller måske har du set hende i filmatiseringen Confessions of a Shopaholic med Isla Fisher i hovedrollen. Den skøre, klodsede, elskede og dankortsbrændende shopaholic er blevet verdenskendt på grund af sine vanvittige påfund, dårlige økonomi og evigt gode intentioner.

Rebecca Bloomwood så dagens lys i bogen En shopaholics hemmelige drømmeverden, som udkom i år 2000. Dengang red den vestlige verden på en forbrugsbølge, og ord som “shopaholic” blev en del af det almene ordforråd – brugt til at beskrive mennesker med en ustyrlig indkøbstrang.

Idéen til Rebecca Bloomwood opstod faktisk også, da forfatteren Sophie Kinsella var på en shoppetur. Hun forestillede sig, hvordan det ville være at modtage regninger, som man ikke kunne betale og skyndte sig hjem for at skrive om det. Rusen ved at shoppe, skylden derefter og det næsten øjeblikkelige ønske om at bruge yderligere penge fascinerede hende – og sådan blev Becky Bloomwood, shoppeikonet, til.

Siden da er det blevet til syv bøger og en Hollywood-film – og i næste uge er den ottende bog i serien på vej. Beckys eventyr er ustoppelige!


Politisk ukorrekt – og hylende morsom

Becky Bloomwoods shoppetrang er legendarisk. Den unge kvinde der arbejder som finansjournalist og lever af at give andre økonomiske råd, kan ikke overskue sine egen økonomi. Hun hopper ud af vinduer, når hendes bankrådgiver banker på døren, fryser sit dankort ned, smider sine regninger ud og køber 10 kjoler uden at have råd til husleje. Hun er en økonomisk katastrofe. Men hun er også hylende morsom.

Beckys forbrug er selvfølgelig vildt politisk ukorrekt – men det er også hylende morsomt. For Becky er en Bridget Jones-karakter: en kvinde der låser sig selv inde i et prøverum, fordi en lynlås sidder fast, en kvinde der planlægger to fester til det samme bryllup, fordi hun ikke kan begrænse sig – og en kvinde, der gerne vil udøve mindfulness, men som ikke kan slappe af, fordi hun hele tiden tænker på en kjole på udsalg. Det er karikeret, og det er underholdende.

Har du brug for et godt grin og en smule strandlæsning, er det Shopaholic-serien, du skal have fat i. Du kan begynde med En shopaholics hemmelige drømmeverden, eller glæde dig til den ottende bog i serien, Shopaholic i Las Vegas, hvis du ligesom jeg har fulgt Becky i tykt og tyndt.


Shopaholic i Las Vegas

Screen-Shot-2016-03-01-at-14.06.07

Becky er tilbage og i topform, når hun sammen med sin familie og venner sætter alt ind for at finde sin forsvundne far i Las Vegas. Tilsæt lidt kaos, en ængstelig mor, en skuffet veninde, en rivalinde, en femårig og en ikke altid lige tålmodig ægtemand bag rattet i en minibus, så har du ingredienserne til et alt andet end normalt road-trip gennem ørkenen.

Udkommer den 16. juni. Forudbestil bogen her.