Uncategorized

En jungle af bogblogs – følg med her og kom på rette spor!

En jungle af bogblogs – følg med her og kom på rette spor!

Hører du også til en af dem, der synes det er skønt, at man ikke længere er tvangsindlagt til at ty til dagbladenes selektion af litteratur og holdning til samme, hvis man vil have et tip om en god bog? Nu bugner internettet med anmelderblogs fra bibliofiler; om du er til fantasy eller familiekrøniker, så findes der én, der skriver om det. Men det kan være nemt at fare vild i dem alle sammen, og hvis du stadig leder efter den helt perfekte, eller bare ny inspiration, så læs med her, hvor vi (lidt meta) anmelder anmeldere.

Fortællinger i alle afskygninger: Trilogien

Trilogien

Følg denne blog, hvis: Du er til tegneserier, podcasts, 10-spørgsmåls-interviews og bare litteratur i al sin skønhed.

Trilogien anmelder og skriver om bøger, podcasts og tech. Tre læseglade kvinder står bag: Marianne, som er bibliotekar og bruger sin tid på at formidle litteratur og lege med robotter, kodning og 3D print, er speedlæser og for stor en kylling til at læse krimier, som hun selv skriver. Malene, som er grafisk designer og foretrækker ramasjang, eventyr, episke dramaer og tegneserier, og slutligt Camilla, som beskriver sig selv om litteraturformidlende folkebibliotekar og tidligere metadatadiktator med forstand på radio, TV og digital transformation, og som har en forkærlighed for postapokalyptiske historier og noget med zombier.

– What’s not to love?

Den let-overskuelige side er pakket med information, som du kan finde under fanerne bøger, podcasts, og artikler. Under bøger kan du tilmed vælge på hvilken måde, du vil have dem vist – efter forfatter, genre, forlag, udgivelsesår eller stjerner. Stjerne-funktionen giver god mulighed for let at overskue, hvilke bøger de tre bog-entusiaster er vilde med. Hvis ingen af de muligheder appellerer til dig, kan du søge med stikord, eller se alle bøgerne i én lang liste.

Besøg bloggen her: http://trilogien.dk/

YA og fantasy: Sus’ bogblog

Sus

Følg denne blog, hvis: Du elsker YA, fantasy og hestebøger, og nævner Twilight, True Blood, Harry Potter, Heksejægeren og Dødens Instrumenter, som nogle af dine yndlingsbøger.

Sus’ bogblog ejes af Susanna på 26 år, som er studerende ved VIA UC i Horsens, som skriver:

Jeg er vild med bøger, og har altid været det, men det var især Harry Potter som tog mig med ind i fantasy-verdenen. Før det læste jeg mest hestebøger, som den hestepige jeg nu var. De genrer, som jeg læser, er primært Paranormal Romance, Fantasy, Heste, Ungdomsbøger og Vampyrer. Jeg læser faktisk ikke andet, for jeg er vild med det overnaturlige – tanken om, at der er noget mere derude. Og så elsker jeg en god kærlighedshistorie, så at blande de to ting, det er jo bare fantastisk.

Bloggen er let-overskuelig uden alt for meget information. Du kan i højre side altid se hvilken bog Sus læser og lytter til – lige nu er det hhv. Før de bliver hængt af Joe Abercrombie, og Harry Potter – Fangen fra Azkaban. Du kan desuden se alle anmeldelser, Sus har lavet enten alfabetisk eller efter genre, ligesom du kan følge med i hvilke bøger, hun har læst i løbet af de sidste år, inddelt efter måneder.

Besøg bloggen her: https://susbogblog.wordpress.com/

Bredt og Klassisk: Tanker om Sproget

Tanker om sproget

Følg denne blog, hvis: Du er til de store klassikere og lidt af hvert.

Ida Thordis Mølmer hedder læsehesten bag denne blog. Hun beskriver sig selv om en bogfanatiker med en passion for sprog, skrift og god litteratur. Hun har en bachelor i Nordisk Sprog og Litteratur, og er i skrivende stund, i gang med en kandidat i Kulturformidling.

Tanker om Sproget anmelder Ida bøger, ligesom hun indimellem, skriver indlæg om forfattere, genrer, litterære perioder eller bare selve det at læse.

Her kan du finde anmeldelser af alverdens bøger – alt fra Jussi Adler-Olsen til Jane Austen, til Charles Bukowski, til Franz Kafka, til Oscar Wilde, til Klaus Rifbjerg og Patti Smith.

Mølmer har samtidig en fane, der hedder 1001 bøger, hvor hun har opremset, efter århundreder, hvilke bøger hun allerede har læst fra perioden, og hvilke hun gerne vil læse. Og så linker hun oveni købet til sin GoodReads-konto, hvor du kan hente endnu mere læse-inspiration.

Besøg bloggen her: http://www.tankeromsproget.dk/

Smal og klassisk: Belæst

Belæst

Følg denne blog, hvis: Du ved hvad ting som cæsur er; hvis du er til en noget faglig tilgang til en rimelig smal litteratur.

Michael Frederiksen på 19 år, er skaberen bag denne blog. Og det var alt hvad der kan findes ved at klikke videre til hans facebook-profil. Bloggen har ikke, som de andre blogs, en Om mig fane, og har således udelukkende fokus på litteraturen.

Her kan du finde anmeldelser af bøger af forfattere som Josefine Klougart, Dorthe Nors, Hemingway, Helle Helle, Michael Strunge, Søren Ulrik Thomsen og Tomas Lagermand Lundme.

I venstremenuen kan du kigge igennem de nyeste indlæg og ellers er Frederiksens indlæg inddelt efter måneder, som daterer tilbage til november 2015.

Besøg bloggen her: https://belaest.wordpress.com/

Al slags: Boghjørnet

Boghjørnet

Følg denne blog, hvis: Du sluger al litteratur, lige meget genren.

Bag Boghjørnet er Simone på 20, som studerer Informationsvidenskab og kulturformidling. Hun skriver, at hun er forelsket i fiktive verdener, og at bøger er hendes hverdag, åndehul og drømme.

Simone anmelder en lang række bøger i forskellige genrer, også hos Blogboox. Du kan bl.a. finde anmeldelser af bøger af Charles Dickens, Paulo Coelho, Maya Banks, Dennis Jürgensen, Michael Kamp, Stephen King og Michael Katz Krefeld.

Bloggen er simpelt sat op i hvide nuancer, som virker rolig på øjnene. Det er nemt at skabe sig et overblik, og de i skrivende stund 209 anmeldelser, er ordnet alfabetisk efter forfatterens efternavn.

Simone linker desuden til en lang række andre bogblogs.

Besøg bloggen her: http://www.boghjoernet.dk/

Forfatterinterviews og meninger: Windblown Pages

Windblown pages

Følg denne blog, hvis: Du er til det meste litteratur og er interesseret i forfatteren bag bogen.

Bloggeren bag Windblown Pages hedder Nikoline, og er 24 år. Hun er bosat i Odense, hvor hun er i gang med en kandidat i litteraturvidenskab ved Syddansk Universitet. Hun skriver om sig selv, at hun er ordkløver, papirromantiker og velbevandret i litteraturen.

På Windblown Pages kan du ligesom de andre steder finde et hav af anmeldelser, men det specielle ved denne blog er, at Nikoline også foretager forfatterinterviews, som hun så lægger op på bloggen. Her kan du bl.a. finde interviews med Josefine Klougart, Jojo Moyes, og Kirsty Logan.

Anmeldelserne spænder over alt fra The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy til Americanah og Postbuddet ringer altid to gange. Anmeldelserne er også her, organisereret alfabetisk efter forfatterefternavn.

Besøg bloggen her: https://windblownpages.wordpress.com/


Del endelig din yndlingsblog med os i kommentarfeltet!

bogblog bogblog bogblog bogblog bogblog bogblog bogblog bogblog bogblog bogblog bogblog bogblog bogblog bogblog bogblog bogblog bogblog bogblog bogblog bogblog bogblog bogblog bogblog bogblog bogblog bogblog bogblog bogblog bogblog bogblog