Børnebøger Billedbøger Bøger til godnatlæsning for børn Carlsen

Fortællinger for de yngste om sorg – og om at genfinde glæden ved livet

Den lange vandring, huset der vågnede, martin widmark, billedbog, billedbøger, højtlæsning, sorg,

“Det var, som om Adam sov, når han var vågen, og var vågen, når han sov. I drømmene ledte han altid efter Rufus.” – Den lange vandring.  

Da solen går ned, og de første stjerner tændes på himlen, trækker Adams bedste ven, den gamle hund Rufus, vejret for sidste gang.

På den anden side af havet står solen op. Sonia og hendes kat Misser begiver sig ud på en lang vandring, der til sidst fører dem til deres nye hjem.

Selv helt små børn kan opleve sorg. Det kommer vi alle til. Men sorg og tab er ofte svære følelser at have med at gøre – og ikke mindst at sætte ord på. Den lange vandring er en smuk fortælling om netop sorg og om at genfinde glæde ved livet. For selv når vi er tynget af tabet af en af vores kæreste, kan der tændes lys i mørket.

Den lange vandring, huset der vågnede, martin wiidmark, billedbog, billedbøger, sorg, bøger om at miste, billedbogsmagi

Billedbogsmagi for store og små

Med Den lange vandring er makkerparret Martin Widmark og Emilie Dziubak er tilbage med endnu en fantastisk billedbog efter successen med Huset der vågnede.

I Huset der vågnede møder vi den gamle Larson, der bor i sit store mørke hus. Alene. Det har han ikke altid gjort, men det gør han nu. For hans kone, Sara, er død.

Men en aften, da Larson som sædvanlig har lukket og slukket i hele huset, banker det pludselig på døren. Udenfor står en dreng med en mystisk urtepotte. Men gamle Larson kan da ikke passe sådan et lille, nysået frø. Og desuden har han slet ikke tid! Men i dagene efter, at det lille frø er flyttet ind, sker der ting og sager … både med huset og den gamle Larson.

Den lange vandring, huset der vågnede, martin wiidmark, billedbog, billedbøger, sorg, bøger om at miste, billedbogsmagi
Illustration af Emilia Dziubak, Huset der vågnede

” … en fin og nænsom fortælling med en smuk og indfølt, inimellem fornemt surrealistisk billedside.” – folkeskolen.dk om Huset der vågnede.

“Der er i sandhed en billedbog for sig, der får betegnelsen billedbogsskat i min bogsamling.” – bogoplevelsen.dk om Huset der vågnede.

Du kan læse mere om Huset der vågnede og Den lange vandring her. Bøgerne er mesterligt oversat af Lene Ewald Hesel, og vi anbefaler dem til børn og billedbogelskere i alderen 4+.

Den lange vandring, huset der vågnede, martin wiidmark, billedbog, billedbøger, sorg, bøger om at miste, billedbogsmagi

Om Martin Widmark

Martin Widmark (f. 1961) er uddannet lærer og en særdeles aktiv svensk børnebogsforfatter. Han er i dag mest kendt for sin detektiv-serie: LasseMajas Detektivbureau, og han har mere en 40 børnebøger på cv’et. Du kan læse mere om Martin Widmark her.

Om Emilia Dziubak

Emilia Dziubak (f. 1982) er en prisbelønnet illustrator. Hun er uddannet fra Academy of Fine Arts i Poznan i PolenDu kan læse mere om Emilia Dziubak her.