Aktuelt Fagbøger

Hvad siger dit ur om dig? Ur-ekspert Christian Martinez kender typen, der går med disse 5 ikoniske ure

Hvad siger dit ur om dig? Ur-ekspert Christian Martinez kender typen, der går med disse 5 ikoniske ure

Hvem har et ur fra Patek Philippe, Rolex, Omega, Cartier og Seiko på håndleddet? Ur-ekspert og journalist Christian Martinez, der er aktuel med den store bog Ure, giver med et glimt i øjet sine bud på typen med uret.

Men først lidt om udgivelsen: Ure – Historien om de største brands og mest ikoniske armbåndsure er den ultimative bog om ure, som kan læses af alle med interesse for emnet. En fascinerende og rigt illustreret fortælling om verdens 25 mest kendte urmærker, og der ses også nærmere på mindre og unikke urmagere.

Du inviteres med på en rejse helt ind i de mindste dele af urværket, men også ned i havets dyb og ud i det ydre rum. For armbåndsure er mere end maskiner til at holde styr på tiden eller smykker til at pynte sig med.

LÆS OGSÅ: Ure fortæller historien om de største brands og ikoniske armbåndsures udvikling igennem det 20. århundrede. Læs i bogen her

De fortæller også om det 20. århundredes udvikling og om menneskelig formåen og stræben efter perfektion. Læs både om kvartsure, mekaniske ure, vintageure og moderne ure, og de banebrydende urskabere i verdenshistorien, skelsættende begivenheder og selvfølgelig alle de legendariske ure.

Det hele er vidende og veloplagt fortalt af Christian Martinez, der har været fascineret af ure, siden hans far lærte ham at trække familiens pendulur op. Han har i flere år skrevet om ure i aviser og magasiner og nu altså også i et værk på 400 sider. Her er ur-ekspertens bud på, hvad 5 af de største ur-brands siger om deres ejere.


5 ikoniske ure – og hvem der har dem på


Christian Martinez
Patek Philippe ref. 5270J-001

Brand: Patek Philippe

Gamle penge. Du er nået til vejs ende i din udforskning af urenes verden og står nu på den højeste tinde med en følelse af svimmelhed. Hvor går man hen herfra?

Du går mere op i ypperlig kvalitet under radaren end brandgenkendelse fra sidemanden.

Dit Patek koster det samme som en ny bil, men du fortæller dig selv, at man “aldrig rigtigt ejer et Patek, man passer blot på det til den næste generation.”

Du overvejer at købe et til, da dine børn vil slås om det, når du har stillet træskoene.

“Man aldrig rigtig ejer et Patek, man passer blot på det til næste generation”

Christian Martinez
Rolex “Paul Newman” Daytona

Brand: Rolex

Hurtige penge. Uanset om du bærer et vintage Rolex Submariner som Sean Connery i James Bond-filmen ”Dr. No” eller skejer ud med et nyt Daytona med en urkrans besat af diamanter, så er der intet, der siger succes og god stil som Rolex.

Det er som en universel gangbar valuta, som alle kan forstå, også dem, som slet ikke interesserer sig for ure.

Du siger til dig selv, at dit Rolex er et ”tool watch” og er vandtæt til flere hundrede meter. Men du tager det alligevel af, inden du går i bad.

LÆS OGSÅ: Vild med danske designmøbler? Så se her

Omega
Omega Speedmaster

Brand: Omega

DTU møder James Bond. Du gider ikke Rolex, men foretrækker et mere underspillet sportsur, der både har været på Månen og bunden af Marianergraven.

Du underholder med, at dit Omega kan modstå 15.000 gauss, og selvom risikoen for, at du kommer i nærheden af et magnetfelt større end en køleskabsmagnet, er lig nul, så er teknologien ikke tabt på dig.

Din kone siger, du er en nørd, men du afviser.

Hvad siger dit ur om dig? Ur-ekspert Christian Martinez kender typen, der går med disse 5 ikoniske ure
Tank Louis Cartier

Brand: Cartier

Din elegantier. Du går mere op i design og Hollywood-glamour fra en verden af i går end finmekanikken i dit urværk.

Hvem andre end Cartier kunne skabe Tank-uret, som bokselegenden Muhammad Ali og USA’s førstedame Jacqueline Kennedy bar med samme selvfølgelighed?

Du elsker dit Cartier og har kun et problem med det: Din kæreste vil gerne låne det.

ure, christian martinez
Seiko Prospex SRP777 

Brand: Seiko

Alle har ret til et fedt armbåndsur. Du værdsætter godt design, præcision og pålidelighed til en pris, der er til at betale.

Du er en erklæret anti-snob i en verden befolket af urtosser uden jordforbindelse, og du bærer dit Seiko med underspillet stolthed.

”Made in Japan” er i dine øjne et kvalitetsstempel, som er Schweiz overlegen. Hvis Seiko var et land, havde du søgt om permanent opholdstilladelse.


Ure – Historien om de største brands og mest ikoniske armbåndsure

Hvad siger dit ur om dig? Ur-ekspert Christian Martinez kender typen, der går med disse 5 ikoniske ure

Ure – Historien om de største brands og mest ikoniske armbåndsure er den ultimative bog om ure, som kan læses af alle med interesse for emnet. En fascinerende og rigt illustreret fortælling om verdens 25 mest kendte urmærker, og der ses også nærmere på mindre og unikke urmagere.

Du inviteres med på en rejse helt ind i de mindste dele af urværket, men også ned i havets dyb og ud i det ydre rum. For armbåndsure er mere end maskiner til at holde styr på tiden eller smykker til at pynte sig med.

De fortæller også om det 20. århundredes udvikling og om menneskelig formåen og stræben efter perfektion. Læs både om kvartsure, mekaniske ure, vintageure og moderne ure, og de banebrydende urskabere i verdenshistorien, skelsættende begivenheder og selvfølgelig alle de legendariske ure.

Du kan købe Ure online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Jeg arbejder i presseafdelingen, hvor jeg har den fornøjelse at sørge for, at pressen og læserne bliver opmærksomme på de bøger, som forlaget udgiver. Det var vist Troldepus, der var min første litterære forelskelse og siden har der været mange andre, og det bliver bare ved. Jeg har læst dansk litteratur på Københavns Universitet og er siden havnet i forlagsbranchen, hvilket er dejligt og rigtigt.