Bøger til unge Amerikanske YA-forfattere Boganmeldelser Børnebøger Fantasy til børn og unge Patrick Ness

“Det ligner ikke noget, jeg har læst før” – Villads, 12 år, anmelder “Knivens stemme”

Patrick Ness, Knivens stemme, Chaos Walking

Den ER egentlig til lidt ældre børn – amerikanske Patrick Ness’ dystre og dystopiske Chaos Walking-trilogi. Men da først 11-årige Villads åbnede den og begyndte at læse, så var der ingen vej tilbage.

Godt 530 tætskrevne sider senere har vi passet Villads – som i mellemtiden er fyldt 12 år – op i sofaen for at høre, hvad det er ved bogen, der i dén grad har fanget ham.


Du har lige læst en kæmpestor, tætskrevet bog! Hvad er det ved Patrick Ness, der får dig til at læse så stor en bog?

Det, der er rigtig godt ved bogen er, at der var mange ting, man ikke fik at vide fra starten, og man skulle læse lidt for at finde ud af det i stedet for, at man bare fik afsløret det hele med det samme.

Det er den største bog, jeg nogensinde har læst – og den var måske lidt svær at læse. Og det var også lidt indviklet i starten, fordi der var en hel masse ting, der ikke blev forklaret. De er bosættere, står der, men der går lang tid før man forstår, hvad det er, det der med Old World og New World – altså: at det er noget i fremtiden og ikke noget i gamle dage.

Knivens stemme, Patrick Ness, Chaos walking
Støj – som den vises i “Knivens stemme”

Du siger det er en spændende bog. Hvorfor er den spændende?

Der sker mange ting, som man ikke forventer vil ske. Det er en meget fantasifuld historie, og det ligner ikke noget, jeg har læst før. Der sker ikke sådan det, der plejer at ske i bøger, det kan jeg rigtig godt lide.

Den overraskede mig.

Alt det med støjen og det, at man ikke ved fra starten, at Prentisstown er en ond by.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=LtuAlv3QSLs[/embedyt]

Hvad var det allerbedste ved bogen?

Jeg kunne rigtig godt lide beskrivelsen af hele den lange tur til Haven. Den er virkelig actionfyldt. Der sker mange ting på vejen. Man finder ud af, at Viola og især Todd er blevet løjet meget for, og det finder de selv ud af løbende undervejs.

Læs første kapitel af “Knivens stemme”

Nu har du læst første bind. Men der kommer jo tre i alt. Skal du læse videre i serien ?

Ja, DET skal jeg. Jeg er faktisk allerede i gang med toeren. Den første sluttede et ret spændende sted, så det var helt klart, at jeg skulle læse videre!

Skal du også læse treeren?

Det må vi jo se, men jeg gætter: Ja!

Og… hvad så med filmen, som har premiere næste år? Skal du se den? 

Ja! Ja, DÉT skal jeg!

Det ved vi om filmatiseringen af “Knivens stemme” – læs mere her


*DISCLAIMER*

Villads er ikke et hvilket som helst barn; han er søn af skribenten bag dette indlæg.

Det skal understreges, at han IKKE er blevet presset til at læse bogen, til at blive fanget af den eller til at synes så godt om den.

Han ER dog blevet presset til at medvirke i nærværende interview: vi har nemlig som belønning lovet ham et eksemplar af seriens kommende, andet bind…


 

Patrick Ness, Knivens stemme, Chaos Walking

Om Chaos Walking – Knivens stemme

Prentisstown er ikke en by som alle andre. Her kan alle nemlig høre hinandens tanker i en overvældende og endeløs strøm af Støj.

En måned før den fødselsdag, der vil gøre Todd til en mand, opdager han sammen med sin hund, Manchee (hvis tanker, Todd også kan høre – om han vil det eller ej), et område med total stilhed. De opdager, at byen, hvor privatliv er umuligt, gemmer på en forfærdelig hemmelighed. En hemmelighed så grusom, at Todd og Manchee må flygte, hvis de vil gøre sig håb om at overleve.

Du kan finde og forudbestille Chaos Walking 1 – Knivens stemme her.

Patrick Ness, Chaos Walking, Knivens stemme, Fjendens ansigtOm Chaos Walking – Fjendens ansigt

Todd og Viola har været på flugt fra den ubarmhjertige hær af mænd fra Todds hjemby, Prentisstown, og er røget lige i armene på deres værste fjende, Borgmester Prentiss. Todd bliver fængslet og adskilt fra Viola, og nu er han tvunget til at underkaste sig Borgmesterens magt. Men hvad er det for hemmeligheder, der gemmer sig uden for byen? Og er Viola stadig i live? Og så en dag begynder bomberne at falde …

Fjendens ansigt er en intens, chokerende og meget bevægende roman om at yde modstand under et ekstremt pres.

Find Chaos Walking 2 – Fjendens ansigt her – eller hos din lokale bogpusher fra 25. oktober.