patrick ness, chaos walking, knivens stemme, fjendens ansigt, krigens monstre, ya, young adult, ungdomsbog, fantasy, bogfilm, film, filmatisering

Tredje og sidste bind i den episke Chaos Walking-trilogi er endelig landet! I Krigens monstre står Todd og Viola står over for den ultimative prøve: De skal prøve at forhindre den totale udslettelse af menneskeheden. Læs med her, hvor forfatter Patrick Ness helt eksklusivt svarer på spørgsmål om Chaos Walking.

Hvordan fik du idéen til Chaos Walking?

Udbredelsen af sociale medier og det medfølgende tab af privatliv. Det er så svært ikke at føle, at man skal dele ud af hele sit liv, og jeg spekulerede over konsekvenserne af det, især hvis man er ung.

For det er netop, når man er ung, at man har allermest brug for privatliv, da det er der, man afprøver egne grænser, finder ud af hvad man tror på, hvad der er acceptabelt, og hvad der ikke er. Og jeg tænkte på, hvad der mon ville ske, hvis man ikke havde noget privatliv. Og så var Chaos Walking født.

Vidste du på forhånd, at Chaos Walking skulle være en trilogi, da du begyndte at skrive Knivens stemme?

Ja. Jeg havde endda styr på de sidste linjer i hver af de tre bøger. Hvis man drømmer om store ting, er det vigtigt at have en plan!

LÆS OGSÅ:34 illustrationer, 21 blyanter – der er et nyt monster i byen

Hvis du kunne være en af karaktererne fra Chaos Walking, hvem ville du så være?

Ingen af dem. Jeg er alt for privat. Men i sidste ende kunne det være fedt at være Himlen (ingen spoilere).

Hvem er din yndlingskarakter fra bøgernes verden?

Det er nok Schlegel-søstrene i Howards End af EM Forster. En bog, der er tæt på at være perfekt, og hvor begge søstre prøver at finde den bedste måde at leve på. Det vigtige i livet er nemlig at stræbe efter noget, at stræbe efter godhed og lykke og kærlighed.

Hvad kan du godt lide at lave, når du ikke skriver bøger?

Sover. Det er hårdt at skrive. 

LÆS OGSÅ:Tom Holland deler billeder fra Chaos Walking-optagelserne

Knivens stemme

Knivens stemme, Patrick Ness, Chaos Walking

Prentisstown er ikke en by som alle andre. Her kan alle nemlig høre hinandens tanker i en overvældende og endeløs strøm af Støj.

En måned før den fødselsdag, der vil gøre Todd til en mand, opdager han sammen med sin hund, Manchee (hvis tanker, Todd også kan gøre – om han vil det eller ej), et område med total stilhed.

De opdager, at byen, hvor privatliv er umuligt, gemmer på en forfærdelig hemmelighed. En hemmelighed så grusom, at Todd og Manchee må flygte, hvis de vil gøre sig håb om at overleve.

Læs et uddrag af Knivens stemme

Køb Knivens stemme her eller hos din lokale boghandler

Fjenden ansigt

Knivens stemme, fjendens ansigt, chaos walking, patrick ness, ya, young adult

Todd og Viola har været på flugt fra den ubarmhjertige hær af mænd fra Todds hjemby, Prentisstown, og er røget lige i armene på deres værste fjende, Borgmester Prentiss.

Todd bliver fængslet og adskilt fra Viola, og nu er han tvunget til at underkaste sig Borgmesterens magt.

Men hvad er det for hemmeligheder, der gemmer sig uden for byen?

Og er Viola stadig i live? Og så en dag begynder bomberne at falde …

Læs et uddrag af Fjendens ansigt

Køb Fjendens ansigt her eller hos din lokale boghandler

Krigens monstre

Krigens monstre, patrick ness, ya, young adult, ungdomsbog

Tredje og sidste bind i den hæsblæsende trilogi Chaos Walking af YA-mesteren Patrick Ness (forfatteren til Monster). Til fans af The Hunger Games, Divergent og The Maze Runner.

Tre hære er i krig, og de har kun ét mål: at udslette hinanden. Midt i det hele står Todd og Viola, og de har svært ved at vælge side. Håbet om fred er ved at forsvinde, og så melder en tredje stemme sig.

En stemme, der tørster efter hævn … Nu tvinges Todd og Viola for alvor til at tage del i kampen, men hvad vil der være tilbage af dem, når krig forvandler mennesker til monstre?

Læs et uddrag af Krigens monstre

Køb Krigens monstre her eller hos din lokale boghandler

Se bogtraileren

Andre bøger af Patrick Ness

Og havet var vores himmel

Og havet var vores himmel, Patrick Ness, YA, Young adult, Monster

Bathsheba og de andre hvaler lever og ånder for at jage. De kæmper en endeløs kamp mod mennesket. Men en dag – da de angriber et af menneskenes skibe – finder de ikke blot det sædvanlige bytte.

De finder et menneske, som bærer på den største hemmelighed af alle, og for første gang kommer hvalerne på sporet af ham – monsteret, myten, djævelen selv …  Nu påbegynder den ultimative jagt på det onde, og når den er forbi, vil verden være forandret for altid.

Læs et uddrag af Og havet var vores himmel

→ Køb Og havet var vores himmel her eller hos din lokale boghandler

Se bogtraileren

Kommer snart: Burn

Burn, Patrick Ness, YA

Verden ender i flammer, og det begynder med en drage, en profeti og en helt almindelig pige.

Sarah Dewhurst og hendes far lever en fattig tilværelse som outsidere i den lille by Frome. Tilværelsen tvinger dem til at hyre en drage til at hjælpe til på gården, noget som kun de allerfattigste gør.

Da Kazimir lander på gården, vækker hans Sarahs nysgerrighed. Drager bør ikke have en sjæl, men den insisterer på at beskytte hende. Kazimir ved noget, Sarah ikke ved. Han er ankommet til gården med viden om en profeti. En profeti, der involverer en snigmorder, en dragetilbedende kult, to FBI-agenter og Sarah selv.

Du kan købe Burn online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.