Fagbøger Historie Sundhed og livsstil

Vild med danske designmøbler? Så se her:

Fritz Hansen, Arne Jacobsen, J. Wegner, designmøbler, danish design, da danske møbler blev moderne

Der er ingen tvivl om, at dansk design kan noget særligt. Især danske designmøbler står som tidløse klassikere i hjem over hele verden. Men, hvorfor blev de så moderne? Hvad banede vejen for deres succes, og hvilke kræfter er der bag udviklingen af danske designmøbler i dag?

 

De spørgsmål besvarer en af Danmarks førende møbeleksperter Per H. Hansen i den fornyede udgave af bogen Da danske møbler blev moderne.

For danske designmøbler har, ifølge forfatteren, ikke altid haft den status, som de har i dag.

Rejsen har været lang, og der har været utallige personligheder, firmaer og strømninger bag udviklingen af den danske designtradition.

Med et nyt forord og nye og reviderede kapitler præsenterer Per H. Hansen læseren for et udtømmende og samtidig detaljeret overblik over de danske designmøblers historie.

da danske møbler blev moderne, Per H. Hansen, danish design, danish furniture, dansk møbeldesign

Uundværlig guide til dansk møbelhistorie

Da danske møbler blev moderne rummer grundige gennemgange af de indflydelsesrige snedkerier og arkitekter, der dannede grundlaget for den ideologi og produktion, der skulle blive udslagsgivende for dansk møbeldesign.

Bogen fokuserer især på det erhvervsmæssige perspektiv, da det ifølge forfatteren er nøglen til at forstå succesen bag dansk møbeldesign.

Bogen går samtidig også helt tæt på nogle af datidens store designpersonligheder såsom: A.J. Iversen, Kaare Klint, Hans J. Wegner, Poul Kjærholm, Finn Juhl, Arne Jacobsen og mange flere.

Vild med danske designmøbler? Så se her:Vild med danske designmøbler? Så se her:Vild med danske designmøbler? Så se her:

Arne Jacobsen                    Hans J. Wegner                   Poul Kjærholm


I bogen kommer man helt tæt på de faktorer, der var udslagsgivende for, hvorfor de danske møbler blev moderne. Nemlig arkitekter, snedkere og de tre organisationer, der udgjorde ‘identitetsbevægelsen’ bag de moderne, danske møbler.

Forstå dansk møbeldesign

Da danske møbler blev moderne indeholder overblik og dybde. De spændende kapitler og afsnit du finder i bogen behandler temaer som: ‘Det særligt danske – opfindelsen af en tradition’, ‘Snedkerne finder retningen’, ‘Danmark som brand – the arts of Denmark’ og ‘”Alt hvad der kommer fra Danmark er godt”‘.

Udstillings- og samlingschefen fra Designmuseum Danmark, Christian Holmsted Olesen, har også rosende ord  tilovers for bogen:

“Overordnet set mener jeg, at dansk møbelkunsts internationale popularitet midt i det 20. århundrede, og i dag, har rigtig mange årsager. En væsentlig årsag ligger i møblernes kunstneriske og produktions-, materiale- og brugsmæssige kvalitet. En anden handler om at ramme tidsånden og der er mange flere. Per H. Hansen har gennemgået et stort kildemateriale og dokumenterer, at markedsføringen var og er en vigtig faktor.”

I Da danske møbler blev moderne tages læseren på en rejse gennem en af Danmarks største produktionssuccesser og samtidig får læseren indblik i, hvordan dansk møbeldesign har kæmpet sig tilbage på markedet efter at være blevet ‘umoderne’ i 1980’erne.

Du kan gå på opdagelse i dansk møbeldesignhistorie med en læseprøve fra Da danske møbler blev moderne, her.

Da danske møbler blev moderne, dansk design, danish modern, Per H. Hansen

Køb Da danske møbler blev moderne her

 

 

Alle fotos tilskrives © Republic of Fritz Hansen