Fagbøger Sundhed og livsstil

Generet af overgangsalder? Få færre hedeture og bedre nattesøvn med hormonyoga. Prøv en nem øvelse her

hormonyoga, yoga, lone hunæus, overgangsalder

Overgangsalder er en helt naturlig fase i enhver kvindes liv. Mange oplever, at hormonyoga mindsker hedeture, uro og dårlig søvn og er en vej til en bedre overgangsalder. Læs videre, hvis du vil afprøve en øvelse fra hormonyogaserien.


Det er svært at tro, at overgangsalderen og alle de gener, den medfører, stadig i dag er tabu. Men denne fase i en kvindes liv er helt naturlig, og det er derfor vigtigt at blive klogere på, hvad man kan gøre for at afhjælpe nogle af de problemer, som kan opstå med overgangsalderen.

En kvindes krop producerer gennem hele livet kvindelige hormoner. Når kvinder er i hormonel balance, tænkes der ikke så meget over hormonproduktionen. Måske er vi slet ikke klar over, hvor vigtig hormonbalancen er for vores velbefindende. Det er først, når hormonerne ikke er i balance, at vi bliver opmærksomme på, hvor stor en betydning, de har for livskvaliteten.

For de fleste kvinder er overgangsalderen forbundet med både fysiske og psykiske forandringer. Tidligere var du glad i låget, og nu er det som om der er en grå sky hængende over dit hoved. Før sov du ofte roligt om natten, nu står du op med en følelse af at du ikke har lukket et øje. Sexlysten er nedadgående, det føles som om din indre termostat er gået i stykker. Det gør ondt i leddene, og du har uregelmæssige menstruationer.

Lone Hunæus blev opmærksom på, hvordan yoga kan hjælpe med at balancere og reaktivere hormonproduktionen. Igennem workshops i hormonyoga har hun opnået virkelig gode resultater med sine elever.

hormonyoga lone hunæus, overgangsalder

Allerede efter første dag med hormonyoga oplevede flere elever færre hedeture, bedre nattesøvn, mere energi, større velvære, bedre humør, stærkere bækkenbund og genvunden sexlyst.

Der er lige så mange typer overgangsaldre, som der er kvinder, og derfor kan effekten af hormonyoga variere. Men Lone Hunæus’ erfaring er, at hormonyoga gør en positiv forskel for langt de fleste.

I bogen Hormonyoga bliver du introduceret til yoga-øvelser, der har særligt fokus på at afhjælpe mange af de mest almindelige gener, kvinder i overgangsalderen kan opleve.

Hormonyoga er skrevet af Lone Hunæus, som er yogainstruktør og uddannet i hormonyoga i Brasilien. Hunæus har gennem sit mangeårige virke som yoga-instruktør oplevet, hvordan yogaen kan afhjælpe og lindre symptomer som hedeture, træthed og manglende energi.

LÆS OGSÅ: Hormonyoga gør op med at lide i stilhed. Kom lettere gennem overgangsalderen med yoga

Du kan købe Hormonyoga online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
ØVELSE 1: SIDDENDE DYNAMISK FOROVERBØJNING

Hjælper på:

Energicirkulation til æggestokkene. Beroliger hjernen og hjælper mod mild depression. Strækker rygsøjlen, skuldrene, haserne og lysken. Stimulerer leveren. Øger fordøjelsen. Lindrer bekymring, træthed, hovedpine og ubehag ved menstruation.

TIP: Hvis du ikke kan nå din fod, så brug et bælte, et tørklæde, en gummistrop eller lignende
til at ”forlænge” armene med.

Hormonyoga
Foto: Jacqueline Fluri

1. Start siddende med strakte ben og ret ryg. Bøj højre ben, og sæt hælen ind mod skridtet. Sænk så knæet ned mod gulvet. Stræk armene op over hovedet.

Ånd ind, og bøj overkroppen ud over det strakte venstre ben. Grib fat om venstre fod med venstre hånd, og læg tommel- og pegefingeren om storetåen. Læg højre hånd oven på den venstre.

Hormonyoga
Foto: Jacqueline Fluri

Hormonyoga
Foto: Jacqueline Fluri

2. Ånd ind med bastrika-åndedrættet, løft overkroppen, og træk foden tilbage mod dig selv.


Energicirkulationsremsen (denne introduceres detaljeret i bogen Hormonyoga)

  • Ånd ind.
  • Hold vejret.
  • Tungespidsen i ganen.
  • Fokus på næsetippen.
  • Rodlås! Tæl til tre.
  • Fokuser på et område.
  • Ånd ud, og send energien hen til fokusområdet.
Hormonyoga
Foto: Jacqueline Fluri

3. Ånd ud, mens du sænker overkroppen ned over det strakte ben. Stræk foden væk fra dig selv.

På denne måde masseres æggestokken med åndedrættet og bevægelsen.

Efter syv ind- og udåndinger slutter du foroverbøjet med foden strakt.

Nu skal du lave en energicirkulation til venstre æggestok. Brug energicirkulationsremsen.

Gentag øvelsen til den modsatte side: Bøj venstre ben, stræk højre ben, og lav energicirkulation til højre æggestok.Lone Hunæus: Hormonyoga

Generet af overgangsalder? Få færre hedeture og bedre nattesøvn med hormonyoga. Prøv en nem øvelse her

80 % af alle kvinder døjer med gener i forbindelse med overgangsalderen. Mens nogle slipper let igennem, døjer andre med fysiske og psykiske gener igennem flere år. Men der er hjælp at hente!

Igennem en serie yogaøvelser, som arbejder på at stimulere hormonproduktionen, får du mulighed for at få bugt med hedeture, humørsvingninger, dårlig søvn og indre uro.

Yogalærer Lone Hunæus gennemgår i en let tone årsager til overgangsalderen, og guider dig trin for trin gennem de 7 opvarmningsøvelser, 14 yogaøvelser og 4 meditationsøvelser, som serien består af. Øvelserne kræver ikke tidligere kendskab til yoga, og hele serien kan laves på ca. 30 minutter.

Bogen kan også bruges til kvinder med andre hormonelle ubalancer, så som uregelmæssig menstruation, menstruationssmerter, PCOS og lav sexlyst.

Du kan købe Hormonyoga online, fx. hos Bog&idé, eller hos din nærmeste boghandel.