Fagbøger Katrine Rønn Arnhem

God søvn, glade børn og glade forældre

God søvn glade børn

Slut med skemaer, rigide rutiner og forældreskam over børns søvnvaner. Søvnekspert Katrine Rønn Arnhem opfordrer i God søvn, glade børn forældre til at lytte til instinkterne og få en forståelse af børns søvnmønstre.


Forældre til børn i alderen 0-5 år kan godt se lidt trætte ud. Det kan nemlig være lidt af en kamp at få børnene til at sove, og det kan næsten være endnu mere frustrerende med alle de ‘gode soveråd’ og forskellige søvn-trends, der lige er oppe i tiden.

LÆS OGSÅ: Sov godt – Det skal du vide om dit barns søvn

Forstå søvnmønstrene

Med bogen God søvn, glade børn tager søvn-coach Katrine Rønn Arnhem fat på emnet uden at komme med skemaer og rigide rutiner. For børn er forskellige, og det skal tilgangen til deres søvn også være. Det handler om at forstå søvnmønstrene, og det enkelte barns behov.

“Det handler om at lytte til dit barns behov. Hvis det vil ammes i søvn, falder bedst i søvn med flasken, skal vugges, sover godt i slynge eller vugge eller skal hoppes i søvn på en pilatesbold, så er det det, der skal til for dig og dit barn,” siger Katrine Rønn Arnhem.

Søvnekspert har fokus på 0-5-årige

Katrine Rønn Arnhem er uddannet folkeskolelærer, og arbejder i dag med at rådgive forældre om børns søvn. Hun har en uddannelse som søvn-coach og derudover en række uddannelser indenfor kropsterapi. Katrine kan følges på Instagram på @babyterapeuten, hvor hun har over 40.000 følgere.

I God søvn, glade børn får du Katrine Rønn Arnhems råd til, hvordan du nænsomt og effektivt forbereder 0-5-årige børn på søvnen og hjælper dem til at sove godt.

Bogen indeholder grundige guides til børns søvnmønstre baseret på den nyeste viden og forskning, praktiske råd til at løse de typiske søvnproblematikker og vejledning i, hvordan man kan berolige barnets nervesystem inden sengetid, hvilket er afgørende for den gode søvn.

LÆS OGSÅ: Hvad skal vi læse? 15 gode børnebøger

Dårlige søvnvaner? Ikke et vedvarende problem

Forældre skal ikke være så bange for at lytte til deres instinkter eller for at skabe dårlige søvnvaner ifølge Katrine Rønn Arnhem:

“Alt ændrer sig med tiden, en dag vil barnet, når det er klar, se på dig og udtrykke: du kan godt stoppe med det her nu.”

Oversigt over søvnemner

I bogen God søvn, glade børn gennemgår Katrine Rønn Arnhem følgende 8 kapitler og emner:

1: Børnesyn og søvn – her ser Katrine på det nye og det gamle børnesyn.

2: Hvad er babysøvn? – fokus på, hvad søvn indebærer fx søvncyklussen, døgnrytmen og nervesystemet etc.

3: Optimal søvn – om sovetider, struktur, putterutiner og også lidt om forældrenes søvn.

4: Hvorfor sover mit barn dårligt? – om spændinger i kroppen, motorisk uro og opvågninger om natten med mere.

5: Søvnen de første fem år – her gennemgås fakta om søvn fra 0-5 år.

6: De typiske søvnproblematikker – her gennemgås de typiske søvnproblematikker som night terror, når nat bliver til dag, korte lure, når barnet skal sove i egen seng og eget værelse, sommer- og vintertid etc.

7: Massage, akupressur og zoneterapi som hjælp til bedre søvn – guide til massage og øvelser, der kan afhjælpe motorisk uro.

8: Redskaber – her gennemgås forskellige redskaber, der kan hjælpe med søvnen fx den gode fortælling, pilatesbold, slyngevugge, vikle- eller bæresele med mere.


Mere om God søvn, glade børn

God søvn, glade børn

Forstå dit barns søvnmønster, gør det, der virker – og skab en tryg og rolig puttesituation. Opnå frihed til at gøre det, der virker for dit barn, uden at tro, at du giver det dårlige vaner.

I denne bog kan du blive klogere på, hvorfor børn kan have svært ved at falde i søvn, og få Babyterapeutens (søvnekspert Katrine Arnhem) allerbedste og gennemtestede råd til, hvordan man nænsomt og effektivt forbereder sit 0-5-årige barn på søvnen og hjælper det til at sove. 

Udover grundige guides til børns søvnmønstre de første fem år, giver Katrine Arnhem praktiske råd til at løse de typiske søvnproblematikker, og hun viser, hvordan man kan bruge massage, akupressur og zoneterapi til at berolige barnets nervesystem inden sengetid. 

Du kan købe God søvn, glade børn af Katrine Arnhem hos fx. Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.


Ser det som min fornemmeste opgave at sprede læseglæde og dele stærke læseoplevelser med andre læseheste. Det gør jeg som en del af presseteamet hos Lindhardt og Ringhof og i min fritid, hvor bogstakken på mit natbord er faretruende høj. Har en fortid som bogopsætter, journalist, kulturredaktør og kommunikations- og pressekonsulent og har altid valgt arbejdspladsen nøje efter, om jeg kunne dele min store kærlighed til bøger og kultur.