Madskribenterne Mathilde Munksø Bentsen og Amanda Juul Jensen fra mummum har knækket koden til verdens bedste pølsehorn.
Kvinderne bag maduniverset mummum har udgivet deres første kogebog, og i den er opskriften på deres populære pølsehorn selvfølgelig med. Faktisk var det netop den her opskrift, som kickstartede mummum.dk.
LÆS OGSÅ: En nyklassiker, der bør findes i alle danske køkkener. Claus Meyers Almanak fejrer 10-års jubilæum
Verdens bedste pølsehorn er både bløde og luftige og bliver aldrig tørre. Den perfekte klassiker til frokost og madpakker.
Verdens bedste pølsehorn
20 stk. · 3 timer
Ingredienser
Dej:
- 100 g smør
- 2 3⁄4 dl vand
- 1 dl yoghurt naturel
- 30 g gær
- 2 spsk. sukker
- 1 æg
- 1 1⁄2 tsk. salt
- 700 g hvedemel
Desuden
- 20 pølser
- 1 æg til pensling
- evt. sesamfrø til drys
Fremgangsmåde
1. Smelt smørret i en gryde ved lav varme, og rør derefter vand og yoghurt i.
2. Kom blandingen i en skål eller i røremaskinen. Tjek, at temperaturen ikke overstiger 37 grader (lillefingervarmt), ellers dør gæren.
3. Rør gæren ud i blandingen, og tilsæt derefter sukker, æg og salt.
4. Rør melet i lidt efter lidt, og ælt dejen godt sammen. Hvis den virker for våd, kan du tilsætte lidt mere hvedemel, men den skal være lidt klistret.
5. Del dejen i to, og drys mel på bordet.
6. Rul den ene halvdel af dejen ud til en stor cirkel, og skær den ud i 10 lige store dele. Læg en pølse på hvert dejstykke, og rul dejen stramt om pølserne. Gentag med den anden halvdel af dejen. Fordel pølsehornene på to bageplader beklædt med bagepapir. Dæk dem med viskestykker, og lad dem hæve i 1 1⁄2 – 2 timer et lunt sted.
7. Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
8. Pensl forsigtigt pølsehornene med sammenpisket æg, og drys evt. med sesamfrø.
9. Bag dem i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne, og det lyder hult, når du banker dem under bunden. Lad dem køle af på en bagerist.
TIP Hvis du ikke har yoghurt naturel, kan du f.eks. bruge skyr eller creme fraiche i stedet.
mummum
Mangler du inspiration til nemme hverdagsretter?
I denne flotte kogebog samler Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen, som står bag madbloggen mummum, 100 opskrifter på bagværk, salater, aftensmad og masser af søde sager. Blandt andet indeholder bogen opskriften på deres pølsehorn, som alene har fået 250.000 kliks!
For makkerparret bag mummum er budskabet enkelt: Der skal altid være plads til god mad, uanset hvor travlt man har. Den filosofi har uden tvivl været med til at gøre mummum en af landets største og mest populære madblogge.
Nyeste fra mummum
mummum – airfryer favoritter
Mummum er kendt for deres lækre opskrifter med få og simple ingredienser.
I denne kogebog får du nu også lækre opskrifter til din airfryer fra Mummum. Mummums motto er, at der altid skal være plads til god mad, og denne bog er ingen undtagelse.
Her får du deres bedste tips og opskrifter til at lave god mad i en airfryer. Du finder alt fra bagværk til middagsretter og snacks.
mummum – nemme retter på budget
I denne bog får du 100 opskrifter på nem og billig mad.
Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksøe Bentsen står bag en af Danmarks mest populære madblog Mummum.
Deres filosofi er, at der altid skal være plads til god mad, uanset om man har travlt er på SU eller blot savner inspiration til velsmagende, nem mad.
I denne bog har de samlet de opskrifter, der er ekstra gode til små madbugetter og hvis det skal være ekstra nemt.
Mere fra mummum
mummum – søde favoritter
Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen står bag den populære madblog Mummum og står bag kogebogssuccesserne mummum – Hverdagsfavoritter og mummum – Kun aftensmad, og i denne nye kogebog har de samlet deres søde favoritter. Her er både kager i lag, bradepandekager, chokoladeboller, kringler, rabarberhorn, chokobarer, og hurtige desserter. Og i bedste Mummum-stil: hurtige, nemme og budgetvenlige opskrifter.
mummum – kun aftensmad
mummum – kun aftensmad er til dig der savner inspiration til nem og enkelt aftensmad. Målet med kogebogen er at vise, hvor nemt man kan lave lækker, hurtig aftensmad.
Denne kogebog består af 100 opskrifter, hvor du finder alt lige fra grønne retter, hurtige one pot pastaer, bowls, populære quesadillas, dahl og svenske kødboller med tyttebær til brun sauce og kartoffelmos.
Bogen er inddelt i kapitler såsom “mad på kun 30 minutter”, “mad med kun 8 ingredienser”, “mad hvor du kun skal bruge et fad eller 1 gryde” og “mad kun med grønt”.
Madskribenterne Mathilde Munksø Bentsen og Amanda Juul Jensen fra mummum har knækket koden til verdens bedste pølsehorn.
Kvinderne bag maduniverset mummum har udgivet deres første kogebog, og i den er opskriften på deres populære pølsehorn selvfølgelig med. Faktisk var det netop den her opskrift, som kickstartede mummum.dk.
LÆS OGSÅ: En nyklassiker, der bør findes i alle danske køkkener. Claus Meyers Almanak fejrer 10-års jubilæum
Verdens bedste pølsehorn er både bløde og luftige og bliver aldrig tørre. Den perfekte klassiker til frokost og madpakker.
Du kan købe mummum online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel fra den 7. april.
Verdens bedste pølsehorn
20 stk. · 3 timer
Ingredienser
Dej:
Desuden
Fremgangsmåde
1. Smelt smørret i en gryde ved lav varme, og rør derefter vand og yoghurt i.
2. Kom blandingen i en skål eller i røremaskinen. Tjek, at temperaturen ikke overstiger 37 grader (lillefingervarmt), ellers dør gæren.
3. Rør gæren ud i blandingen, og tilsæt derefter sukker, æg og salt.
4. Rør melet i lidt efter lidt, og ælt dejen godt sammen. Hvis den virker for våd, kan du tilsætte lidt mere hvedemel, men den skal være lidt klistret.
5. Del dejen i to, og drys mel på bordet.
6. Rul den ene halvdel af dejen ud til en stor cirkel, og skær den ud i 10 lige store dele. Læg en pølse på hvert dejstykke, og rul dejen stramt om pølserne. Gentag med den anden halvdel af dejen. Fordel pølsehornene på to bageplader beklædt med bagepapir. Dæk dem med viskestykker, og lad dem hæve i 1 1⁄2 – 2 timer et lunt sted.
7. Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
8. Pensl forsigtigt pølsehornene med sammenpisket æg, og drys evt. med sesamfrø.
9. Bag dem i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne, og det lyder hult, når du banker dem under bunden. Lad dem køle af på en bagerist.
TIP Hvis du ikke har yoghurt naturel, kan du f.eks. bruge skyr eller creme fraiche i stedet.
mummum
Mangler du inspiration til nemme hverdagsretter?
I denne flotte kogebog samler Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen, som står bag madbloggen mummum, 100 opskrifter på bagværk, salater, aftensmad og masser af søde sager. Blandt andet indeholder bogen opskriften på deres pølsehorn, som alene har fået 250.000 kliks!
For makkerparret bag mummum er budskabet enkelt: Der skal altid være plads til god mad, uanset hvor travlt man har. Den filosofi har uden tvivl været med til at gøre mummum en af landets største og mest populære madblogge.
Du kan købe mummum online, fx hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Nyeste fra mummum
mummum – airfryer favoritter
Mummum er kendt for deres lækre opskrifter med få og simple ingredienser.
I denne kogebog får du nu også lækre opskrifter til din airfryer fra Mummum. Mummums motto er, at der altid skal være plads til god mad, og denne bog er ingen undtagelse.
Her får du deres bedste tips og opskrifter til at lave god mad i en airfryer. Du finder alt fra bagværk til middagsretter og snacks.
Du kan købe Mummum airfryer online, fx. hos Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.
mummum – nemme retter på budget
I denne bog får du 100 opskrifter på nem og billig mad.
Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksøe Bentsen står bag en af Danmarks mest populære madblog Mummum.
Deres filosofi er, at der altid skal være plads til god mad, uanset om man har travlt er på SU eller blot savner inspiration til velsmagende, nem mad.
I denne bog har de samlet de opskrifter, der er ekstra gode til små madbugetter og hvis det skal være ekstra nemt.
Du kan købe Mummum – nemme retter på budget online hos fx Bog og idé eller i din nærmeste boghandel.
Mere fra mummum
mummum – søde favoritter
Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen står bag den populære madblog Mummum og står bag kogebogssuccesserne mummum – Hverdagsfavoritter og mummum – Kun aftensmad, og i denne nye kogebog har de samlet deres søde favoritter. Her er både kager i lag, bradepandekager, chokoladeboller, kringler, rabarberhorn, chokobarer, og hurtige desserter. Og i bedste Mummum-stil: hurtige, nemme og budgetvenlige opskrifter.
Du kan købe mummum – søde favoritter online, fx hos Bog & Idé, eller i din nærmeste boghandel.
mummum – kun aftensmad
mummum – kun aftensmad er til dig der savner inspiration til nem og enkelt aftensmad. Målet med kogebogen er at vise, hvor nemt man kan lave lækker, hurtig aftensmad.
Denne kogebog består af 100 opskrifter, hvor du finder alt lige fra grønne retter, hurtige one pot pastaer, bowls, populære quesadillas, dahl og svenske kødboller med tyttebær til brun sauce og kartoffelmos.
Bogen er inddelt i kapitler såsom “mad på kun 30 minutter”, “mad med kun 8 ingredienser”, “mad hvor du kun skal bruge et fad eller 1 gryde” og “mad kun med grønt”.
Du kan købe Mummum – kun aftensmad online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Andre læste også: