Fagbøger Mad og drikke

Store, snaskede og lækre kanelsnegle med frosting. Uimodståelig opskrift fra mummum

Deres fantastiske kanelsnegle er en af de 100 opskrifter kvinderne fra maduniverset mummum har med i deres nye kogebog.


Hvis du har det ligesom madskribenterne Mathilde Munksø Bentsen og Amanda Juul Jensen fra mummum, så er der intet, der slår en lun kanelsnegl!

LÆS OGSÅ: Opskriften, der har fået over 250.000 kliks. Her er verdens bedste pølsehorn fra mummum

Kvinderne har skabt en opskrift på kanelsnegle, hvor de er ekstra store og snaskede, men uden at fyldet flyder ud.

Du kan købe mummum online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel fra den 7. april.



Kanelsnegle

6 stk. · 2 timer og 30 minutter

Ingredienser

Dej

  • 100 g smør
  • 2 1⁄2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 90 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 æg
  • 700 g hvedemel
  • 1 æg til pensling

Remonce

  • 180 g brun farin
  • 4 tsk. kanel
  • 100 g blødt smør

Frosting

  • 100 g blødt smør
  • 200 g flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

Dej

  1. Smelt smørret i en lille gryde.
  2. Tilsæt mælk, og lad den blive fingervarm.
  3. Hæld blandingen over i en skål, og rør gæren ud i den.
  4. Rør sukker, salt og æg i, og ælt melet i lidt efter lidt. Dejen må ikke blive for tør og må gerne være lidt klistret, så det er ikke sikkert, du skal tilsætte alt melet.
  5. Dæk dejen med et fugtigt viskestykke, og stil den til hævning et lunt sted i 1 time.

Remonce

  1. Bland farin og kanel sammen med hænderne, så der ikke er nogle klumper i.
  2. Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
  3. Rul dejen ud til et stort rektangel med en tykkelse på 1⁄2 cm.
  4. Fordel derefter det bløde smør over dejen, og drys brun farin og kanel ovenpå. Brug hænderne til at fordele det over det hele.
  5. Rul dejen stramt sammen på den lange led, og brug et stykke sytråd til at skære den ud: Læg sytråden under pølsen 3-4 cm inde. Tag fat i hver ende af sytråden, og træk dem modsat hinanden, så du skærer pølsen over. På den måde holder kanelsneglene formen. Har du ikke sytråd, kan du sagtens bruge en skarp kniv i stedet for.
  6. Fordel sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Dæk dem med et viskestykke, og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
  8. Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
  9. Pensl sneglene med sammenpisket æg, og bag dem i den varme ovn i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne på toppen.

Frosting

Pisk alle ingredienser sammen med en elpisker, og smag til. Lad kanelsneglene køle af, og smør derefter frosting på.



mummum

mummum, Amanda Juul Jensen, Mathilde Munksø Bentsen, kogebog, hverdagsmad

Mangler du inspiration til nemme hverdagsretter?

I denne flotte kogebog samler Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen, som står bag madbloggen mummum, 100 opskrifter på bagværk, salater, aftensmad og masser af søde sager. Blandt andet indeholder bogen opskriften på deres pølsehorn, som alene har fået 250.000 kliks!

For makkerparret bag mummum er budskabet enkelt: Der skal altid være plads til god mad, uanset hvor travlt man har. Den filosofi har uden tvivl været med til at gøre mummum en af landets største og mest populære madblogge.

Du kan købe mummum online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel fra den 7. april.


Jeg startede i sin tid en bogklub med to af mine gymnasiekammerater og opdagede først for alvor, hvor givende det er at læse noget, andre har valgt. Nu læser jeg med en umættelig følelse af altid at forsømme en anden god bog og forsøger derfor ihærdigt at læse så mange klassikere og så meget forskelligt litteratur som muligt. Som studentermedhjælper på Lindhardt og Ringhof kan du her på Bog.dk finde mit navn på både artikler, lister og læseprøver.