God mad let at lave

Der er traditionen tro frikadeller på forsiden af God Mad let at lave. Opskriften på dem er helt igennem klassisk og står uændret siden bogen udkom første gang i 1973 – ingen hvidløg, lakrids eller dikkedarer her.

LÆS OGSÅ: Husker du ..? God mad let at lave samler dansk madhistorie

Men tilbehøret svinger fra udgave til udgave i takt med madmoden. Forsiderne er på den måde et udtryk for den danske madkultur gennem de sidste 40 år, og her ses et overblik over udviklingen:

70’erne: Salatbordet bliver moderne og kinakålen vinder indpas. Så på forsiden af God Mad: En salatskål med snittet kinakål, tomat og agurk.

God mad let at lave

80’erne: Et typisk festmåltid er rejecocktail med icebergsalat og thousand island-dressing, minutsteak og bagekartoffel. Så nu er kinakålen skiftet ud med icebergsalat – og grøn peberfrugt har sneget sig ind i salaten.

God mad let at lave

90’erne: Groft skal det være, så ud med den fiberfattige icebergsalat og ind med savoykålen – ligesom der nu kommer snittede gulerødder i salaten.

God mad let at lave

00’erne: Vi opdager rodfrugternes mangfoldighed og muligheder. Det nye tilbehør til frikadellerne er et fad med bagte rodfrugter.

God mad let at lave

10’erne: Det nye nordiske køkken går sin sejrsgang. Hvilket afspejler sig i en salat med perlebyg og grønkål. Og kødforbruget skal ned – så nu er kun plads til 2 frikadeller.

God mad let at lave

2015: Frikadeller med kartoffelsalat. Less is more. Her er der skruet ned for ingredienserne og for mængden af tilbehør – men ikke for morskaben med et drys af frisk grønt finish.

God mad let at lave

2020: Kødet er ude. Frikadellerne er veggie. Heldigvis beholdes det grønne drys, selvom farveskalaen er udvidet og nu indeholder både lilla og orange garniture.

God mad let at lave

2023: Nordic noir har vundet indpas i 2023. Maden skal være lækker og appetitlig, men mængden skal begrænses for at undgå madspil. De tre frikadeller og den simple kartoffelsalat præsenteres i et tidsløst stilrent look på en nordisk rå betontallerken.

God mad let at lave

Du kan købe God mad let at lave online, hos fx. Bog&Idé, eller i din nærmeste boghandel.