Bøger om Danmark Bøger om naturen Fagbøger

Fyn er fin: Her kan du opleve 61 unikke naturdestinationer

Fyn er fin: Her kan du opleve 61 unikke naturdestinationer

Mangler du inspiration til din næste naturoplevelse? Så er det oplagt at tage en tur rundt på Fyn.


Søren Kirk Strandgaard og Erik Vinther har arbejdet med en lang række naturbevaringsprojekter på Fyn og nu har de sammen begået den ultimative guidebog til de bedste, fynske naturopelvelser. Med de 61 destinationer i Fyn – Danmarks grønne hjerte er der lidt for enhver smag.

I bogens 61 udvalgte naturdestinationer får du også en masse praktisk viden om områdets vandremuligheder, dyreliv, planteliv, madoplevelser og meget mere. Vi har fået lov at dele tre af dem med jer.

LÆS OGSÅ: Unikke fotos og enestående fortællinger om Danmark



3 bud på fine, fynske naturoplevelser


1) De vilde heste på Sydlangeland

Fyn – Danmarks grønne hjerte,
Vilde heste på Sydlangeland. Foto: Bert Wiklund

På Sydlangeland lever der vilde heste. Hestene blev i 2002 sat ud i det vilde, både som en turistattraktion, men også på grund af den naturpleje, som dyrene giver området.

I området mellem Dovns Klint i syd og Søgård i nord lever der i dag en flok på ca. 50 heste i alle aldre helt på egne betingelser med minimal menneskelig indblanding. Hestene har ca. 120 hektar at boltre sig på, og derfor kan det også være svært at få øje på dem. Men fra højdedrag som Ørnehøj har du et godt udsyn – både til det flotte landskab og, hvis du er heldig, til de vilde heste.

2) Øhop i Det Sydfynske Øhav

Fyn – Danmarks grønne hjerte,
Det Sydfynske Øhav. Foto: Bert Wiklund

Vidste du at man kan tage på øhop i Det Sydfynske Øhav? I Øhavet findes der hele otte beboede øer, hvor der er fast færgeforbindelse, så find Ø-passet frem og tag på opdagelse.

Mod vest lige syd for Faaborg ligger Lyø, Bjørnø og Avernakø, mens Drejø, Skarø, Hjortø, Birkholm og Strynø er placeret i den centrale del af Øhavet.

På de mange øer får du store naturoplevelser, og øernes landsbyer byder på et kig ind i fortiden, fordi gårdene stadig ligger, som de gjorde for flere hundrede år siden. Besøg f.eks. Strynø, hvor Øhavets Smakke- og Naturcenter er placeret. De byder på forskellige aktiviteter som bl.a. sælsafari. Eller besøg Fugletårnet på Drejø, hvor områdets yngefugle kan spottes.

3) Det midtfynske dødislandskab

Fyn – Danmarks grønne hjerte,
Møllesøen ved Vissenbjerg. Foto: Bert Wiklund

Med de mange flotte naturoplevelser, som Fyn har at byde på, kan det være svært at vælge én oplevelse ud. Men hvis du også er interesseret i Fyns geologiske natur, er det midtfynske dødsislandskab noget for sig.

På midtfyn kan du nemlig opleve et landskab, der er skabt gennem mange forskellige geologiske processer under den sidste del af istiden. Her kan du som turist opleve den vilde og forunderlige natur i tre forskellige landskabstrappetrin.

Der udspringer samtidig mange kilder i det kuperede landskab. Det mest markante afvandningskløft bliver kaldt Afgrunden og skærer sig ca. 16 m ned i terrænet.



Nysgerrig efter flere fynske destinationer?

Fyns natur, Erik Vinther, Søren Strandgaard

★★★★★ “En poetisk, faktuel og grundig inspiration til oplevelser i den fynske natur” – Fyens Stiftstidende

I Fyens natur fortæller Søren Kirk Strandgaard og Erik Vinther om den fynske flora og fauna, som de har arbejdet med at beskytte i en lang række naturbevaringsprojekter.

Bogen er skrevet i et enkelt og personligt sprog og fortæller om alt, hvad der er værd at vide, når man skal besøge de mange smukke naturområder.

Du kan købe Fyns natur online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.