Børnebøger Carlsen

En lille ting: Smuk børnebog om sorg, venskab og kærlighed

En lille ting: Smuk børnebog om sorg, venskab og kærlighed

I En lille ting skriver forfatter Tomas Lagermand Lundme om døden og kærligheden. For hvordan forklarer man sit barn om den sorg, der ligger i at miste nogen?


Det kan være svært at snakke om død og sorg med andre, og det bliver endda sværere, hvis man skal snakke med sit barn om det. For døden kan være uhåndgribelig – det ene øjeblik er du her og det næste øjeblik er du væk.

Samtidig er sorg individuelt, og det kan være svært at trøste andre. Disse svære emner er omdrejningspunktet i den nye billedbog, En lille ting.

LÆS OGSÅ: Mindfulness i børnehøjde

En lille ting handler om to drenge, der på deres vej finder en død fugl. Her reagerer de to drenge vidt forskelligt. Hvor den ene dreng bliver meget ked af det, har den anden dreng svært ved at forstå den sorg, som den ene oplever. For det er jo bare en fugl?

“Himlen bliver grå. Om lidt er solen væk, og regnen vil komme. Fuglene finder læ under markiser, tage, biler. Jeg siger, at vi nok skal begynde at gå. Du vender dig om og ser på mig. “Man går ikke midt i, at der er nogen, der er død,” siger du.”

LÆS OGSÅ: 12 gode dyrebøger

Mødet med den døde fugl bliver startskuddet på en form for dannelsesrejse for de to drenge, og de beslutter sig for at tage fuglen med sig.

På deres tur kommer de forbi en park, hvor de vælger at sætte sig. Her bliver fuglen lagt imellem dem. Og mens levende fugle flyver rundt og gamle mennesker fodrer dem, opstår der en ny forståelse mellem de to drenge.

En lille ting er en tankevækkende, filosofisk fortælling om både det skrøbelige ved livet, det individuelle ved sorg og det healende ved kærlighed.Tomas Lagermand Lundme & Rasmus Bregnhøi: En lille ting

En lille ting, Tomas Lagermand Lundme, Rasmus Bregnhøi

To drenge finder en død fugl på gaden. Den ene dreng bliver meget ked af det, men den anden kan ikke forstå hvorfor.

For hvorfor skulle man blive ked af det over en fugl?

En flot illustreret billedbog om livet, døden, venskab og kærlighed af Tomas Lagermand Lundme og Rasmus Bregnhøi.

Fra ca. 7 år.

Du kan købe En lille ting online eller i din nærmeste boghandel.