Børnebøger Billedbøger Carlsen Den lille prins

Den lille prins genfortalt for børn

Den lille prins

Antoine de Saint-Exupéry skrev og tegnede under Anden Verdenskrig en børnebog for voksne, som skulle blive en af klodens allermest læste.


Den lille prins er oversat til mere end 300 sprog og dialekter, og der bliver årligt solgt i omegnen af 2 millioner bøger på verdensplan. Nu er der endelig kommet en udgave, som er genfortalt for børn, så forældre kan introducere børn ned til 6-årsalderen for det underfundige eventyr om den lille prins og hans dannelsesrejse rundt i universet.

En flyver forsvinder og en myte begynder  

Den 31. juli 1944 om morgenen lettede den franske pilot og forfatter, Antoine de Saint-Exupéry, i sit rekognoceringsfly fra Korsika til det der skulle blive hans allersidste flyvning. Han havde i en årrække boet i New York, hvor han skrev Den lille prins, og i 1943 indtrådte han i amerikansk krigstjeneste mod tyskerne.

LÆS OGSÅ: Fra 1940’erne til 1990’erne. Børnebogsklassikere fra din barndom

Dagens mission var at overflyve Sydfrankrig for at fotografere de tyske stillinger, men denne sidste tur vender han aldrig tilbage fra. Han forsvinder og efterlader sig udover et hav af myter, gisninger og gætterier også en af verdens mest læste bøger.

En hyldest til kærligheden, venskabet, fantasien og barnet i os alle

Den lille prins udkom første gang i 1943. Når den lille bog om prinsen, som forlader sin ensomme planet for at rejse ud i universet for at finde sig en ven, her 77 år senere, fortsat kan smelte vores hjerter, er det, fordi bogen er en både poetisk og filosofisk hyldest til kærligheden, venskabet, fantasien og barnet i os alle.

Der er stor livsvisdom at hente i bogens underfundige handling og forfatterens egne enkle og prægnante tegninger. Vi føler med prinsen når han pludselig opdager, at han savner sin elskede rose, som han har forladt.

LÆS OGSÅ: Fem af H.C. Andersens kendteste eventyr har fået nye illustrationer af prisvindende Lars Gabel

Vi smiler af købmanden som sælger vidunderpiller. Vi gyser og håber ved mødet med slangen, som taler i gåder, vi finder ro ved mødet med fortælleren, som er strandet med sin flyver i den varme ørken, og vi jubler når mødet med den livskloge ræv, gør både prinsen og læseren klogere på venskab og kærlighed.       

Den lille prins genfortalt for børn

Børnevenlig bearbejdelse

Den nye udgave af Den lille prins bygger på Bjørn Bredals anmelderroste oversættelse fra 2017 og den børnevenlige bearbejdelse og genfortællingen er foretaget af Elisabeth Kiertzner, som har arbejdet med børne- og ungdomslitteratur som forfatter, oversætter og forlagsredaktør siden 1997.

Den lille prins genfortalt for børn

På bunden af Middelhavet

Utallige dykkerhold har i tidens løb gennemsøgt Middelhavet for at finde Antoine de Saint-Exupérys fly. I 1998 får en fisker et sølvarmbånd i sit net med Saint-Exupérys initialer i havet ud for Marseilles.

Den lokale fisker bliver først beskyldt for falskneri, men da en dykker et par år senere finder vragdelene fra Saint-Exupérys fly på omtrent samme sted, bliver det officielt bekræftet, at det er den berømte forfatters armbånd. Resterne af flyet er i dag bjærget og udstillet på flymuseet Le Bourget lidt nord for Paris. 


Den lille prins, Antoine de saint-exupéry, eventyr, klassiker

I denne udgave af den elskede eventyrklassiker bliver Den lille prins genfortalt til børn i seksårsalderen og opefter.

På den måde kan selv de yngste læsere gennem højtlæsning med den voksne stifte bekendtskab med den kloge og underfundige historie om den lille prins og hans dannelsesrejse rundt i universet.

Den nye udgave er flot genfortalt af forfatter, oversætter og forlagsredaktør Elisabeth Kiertzner.

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Den lille prins – genfortalt for børn online eller i din nærmeste boghandel.