Børnebøger Eventyr Fiktion H.C. Andersen Læs let bøger

Fem af H.C. Andersens kendteste eventyr har fået nye illustrationer af prisvindende Lars Gabel

Fem af H.C. Andersens kendteste eventyr har fået nye illustrationer af prisvindende Lars Gabel

H.C. Andersens eventyr har fulgt både børn og voksne i generationer. De står i forskellige udgaver rundt om i vores reoler, men nu er der grund til at supplere samlingen. Lars Gabel har nemlig lavet eventyrlige illustrationer til fem af de kendte eventyr.

I 2015 modtog Lars Gabel Kultuministeriets Illustratorpris for den smukke fortolkning af De vilde svaner. Lars Gabel har en stor kærlighed til eventyr, og særligt til H.C. Andersen, der bevæger sig elegant mellem de mørke og lyse historier om kærlighed, sorg, ambitioner og tab.


Fyrtøjet

Fyrtøjet
H.C. Andersen
Anders Gabel

En soldat kom marcherende hen ad landevejen …

Sådan starter H.C. Andersens elskede eventyr Fyrtøjet som Anders Gabel har illustreret på smukkeste vis.

Det er fortællingen om soldaten, der pludselig kommer til penge takket være en gammel heks. Eventyret har til alle tider fascineret sine læsere med hundene, der har øjne som tekopper, møllehjul og Rundetårn, og som bevæger sig gennem det gamle København på magisk vis.

LÆS OGSÅ: Dét skal dit barn læse! 15 børnebøger til påskeferien

Du kan købe Fyrtøjet online, på Carlsen.dk eller i din nærmeste boghandel.


Snedronningen

Snedronningen
H.C. Andernsen
Anders Gabel

Man skal igennem meget, før man finder sin store kærlighed!

Den lille Gerda mister sin Kay, da han forføres af Snedronningens løfter om gaver og opmærksomhed. Der er koldt hos Snedronningen, og Kay fryser langsomt til is og bliver til sidst en kold isskulptur. Men Gerda vil kæmpe for at få Kay tilbage, og hun tager ud på en lang og farlig rejse for at varme ham med sin store kærlighed.

Du kan købe Snedronnningen online, på Carlsen.dk eller i din nærmeste boghandel.


Nattergalen

Nattergalen
H.C. Andersen
Lars Gabel

Historien om Nattergalen er en enkel, smuk historie, med humor, hjerte og morale, som er kendetegnende for så mange af H.C. Andersens fantastiske fortællinger.

LÆS OGSÅ: Eventyrlige fortællinger og overnaturlige væsner vækkes til live i H.C. Andersens papirklip

Nattergalen synger smukt for alle, uanset om de er rige eller fattige, og derfor er den elsket vidt og bredt rundt i verdenen. Noget så smukt må kejseren eje, men nattergalen er en fri fugl, og da kejseren modtager en kunstig nattergal, flyver den ægte fugl derfra. Snart ligger kejseren for døden og længes efter nattergalens sang, der kan overbevise selv døden om, at der er noget smukt derude.

Du kan købe Nattergalen online, på Carlsen.dk eller i din nærmeste boghandel.


Den lille havfrue

Den lille havfrue
H.C. Andersen
Lars Gabel

Den lille havfrue er en smuk kærlighedshistorie der har betaget børn og voksne i flere hundrede år. Og den er blevt illustreret utallige gange af dygtige kunstnere – men sjældent er det set så smukt udført, som når Lars Gabel lægger streg og farver til den grumme fortælling om den lille havfrue, der ofrer alt for kærligheden.

LÆS OGSÅ: Der var engang… 5 skønne og fortryllende eventyrbøger

Du kan købe Den lille havfrue online, fx på Carlsen.dk eller i din nærmeste boghandel.


Nyt eventyr på vej: Den lille pige med svovlstikkerne

Den lille pige med svovlstikkerne
H.C. Andersen
Lars Gabel

En lille pige går med bare fødder rundt i den iskole vinter. Hun bærer rundt på en stak svovlstikker, som hun skal sælge, før hun må tage hjem igen.

LÆS OGSÅ: Tag med De 5 på eventyr! Børnebogsklassikere til en ny generation af læsere

Men alle har for travlt til at tage sig af den lille pige og hendes svovlstikker, og da det bliver for koldt for den lille pige, sætter hun sig i læ for den iskolde vind og stryger en enkelt svovlstik for at få varmen. Og pludselig åbner en ny verden sig for pigen.

Du kan købe Den lille pige med svovlstikkerne online, fx på Carlsen.dk eller i din nærmeste boghandel fra d. 17. marts 2020